Jump to content

Acupunctuur tijdens icsi/ivf


Danoontje

Recommended Posts

Ik ben ermee begonnen om de enorme bijwerkingen van de hormonen te verminderen, daar werkte het echt heel goed voor! Dus idd al gelijk met het stimuleren (en ik ging tussen pogingen door ook wel regelmatig hoor). Vond het niet pijnlijk,maar je moet wel ontspannen blijven liggen anders kan het best een naar gevoel zijn. Ik nam mijn iPod mee en nam er echt even een half uurtje relax tijd voor.

 

Mijn man is geweest voor 'overleg' maar acupuncturist gaf aan dat ze van icsi zaad meestal toch echt geen 'spontaan' zaad konden maken, dus toen heef mijn man besloten die tijd/kosten er niet aan te besteden. Maar het kan op zich het zaad wél verbeteren. (Man heeft uiteindelijk wel aantal behandelingen osteopathie gedaan en diverse voedingsaanvuklingen geslikt).

 

De laatste poging heb ik geen acu gedaan omdat ik alles een beetje spuugzat was. Ik ben zwanger geworden, dus in die zin heb ik het niet gemist, maar ik heb wel heel veel last gehad van bijwerkingen die ik met acu dus niet had. Mocht ik ooit nog weer aan de hormonen gaan, dan ga ik zeker weer acu erbij doen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb twee keer accupuntuur gedaan bij ivf

bij de eerste ivf gelijk zwanger van een tweeling

nu bij deze ivf ook weer gedaan maar helaas niet zwanger geworden

dus ik weet niet of het de eerste keer heeft geholpen

wel was het lekker ontspannend

bij de cryo ga ik geen accupuntuur doen en bij de volgende ivf ook niet

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

Een vriendin van mij was ook al jaren bezig met icsi en heeft uiteindelijk acupunctuur gedaan en Chinese kruiden pillen. Zij is nu zwanger. Ik ga er nu ook al 3 maanden heen en slik ook die pillen. Voel me er erg goed bij. Zit nu op cyclusdag 6. Wij doen het eerste stuk in Rotterdam en het laatste stuk in Gent. Erg spannend. Het is poging 3...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use