Jump to content

Wanneer icsi eigen cyclus


Susan76

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

ik ben wat vooronderzoek aan het doen over icsi eigen cyclus. Momenteel ben ik mij aan het voorbereiden op het testen morgen en hoop ik natuurlijk dat ik zwanger ben. Maar als het mis is, dan is het best goed mis. Men vermoed vervroegde overgang en iig ben ik een low-responder. Dit was/is mijn eerste icsi poging en het ziekenhuis wil hierna waarschijnlijk niet meer met mij verder omdat ik te weinig eivoorraad zou hebben ( volgens hen). Maar goed, ik heb dus wel eitjes,(nog) en zat te denken om icsi in eigen cyclus te doen. Ik weet er nog weinig van af , dus ben blij met elk advies/ervaring. Van de hormonen had ik zelf niet zo veel last, dus dat is niet mijn hoofdreden. Wel t feit, dat ze je ene eitje kunnen/willen bevruchten is een kans. Maar ik lees op sites van utrecht en groningen dat de behandeling onder de 35 wordt aangeboden. Ik ben 36.

Ik hoor graag jullie ervaringen.

dank.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Suzan,

 

Ik heb zelf 6 rondjes eigen cyclus in het UMCG gedaan dus daar weet ik wat van. Het UMCG biedt dit aan bij vrouwen onder de 34 met een regelmatige cyclus, meestal in situaties waarbij het probleem bij het zaad ligt. Verzekeringstechnisch gezien krijg je 6 van deze "mildere" ivf/icsi-behandelingen ipv 1 grote behandeling. Na deze 6 heb je dus nog 2 x een gewone ivf/icsi te gaan qua betaalde pogingen.

Het is een mildere behandeling omdat je maar kortdurend hoeft te spuiten en je alleen het eitje gebruikt wat je zelf au naturel hebt aangemaakt. Er is dus geen stimulatie om meer eitjes te krijgen, alleen enige hormonale ondersteuning en pregnyl om de ei-sprong te timen. Punctie gaat zonder verdoving omdat het maar 1 prik is.

 

Maar who cares!! Ik zie nu pas dat in je handtekening staat dat je positief getest hebt na je berichtje, super!!! Gefeliciteerd!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Suzan,Ik heb zelf 6 rondjes eigen cyclus in het UMCG gedaan dus daar weet ik wat van. Het UMCG biedt dit aan bij vrouwen onder de 34 met een regelmatige cyclus, meestal in situaties waarbij het probleem bij het zaad ligt. Verzekeringstechnisch gezien krijg je 6 van deze "mildere" ivf/icsi-behandelingen ipv 1 grote behandeling. Na deze 6 heb je dus nog 2 x een gewone ivf/icsi te gaan qua betaalde pogingen.Het is een mildere behandeling omdat je maar kortdurend hoeft te spuiten en je alleen het eitje gebruikt wat je zelf au naturel hebt aangemaakt. Er is dus geen stimulatie om meer eitjes te krijgen, alleen enige hormonale ondersteuning en pregnyl om de ei-sprong te timen. Punctie gaat zonder verdoving omdat het maar 1 prik is. Maar who cares!! Ik zie nu pas dat in je handtekening staat dat je positief getest hebt na je berichtje, super!!! Gefeliciteerd!!
Hoi Vianne,Wat lief dat je alsnog hebt gereageerd ondanks dat ik net zwanger ben. Weet je, het kan altijd nog fout gaan ( ik ga er niet van uit, maar toch) en dan heb ik liever plan B in mn achterhoofd dan dat alles meteen ophoud. Geen tijd te verliezen namelijk..Goh, maar eigen cyclus doen ze dus alleen onder de 34. Ben 36..En in principe is mijn vruchtbaarheid ook verminderd, daar kwamen ze iig mee in het ZH,maar kan net zo goed niet kloppen(?).Als ik dus goed begrijp zou ik dus nogmaals niet in aanmerking komen voor de behandeling tenzij je gaat liegen? Of hoe weten ze het anders? Nemen ze contact op met je ZH waar je nu loopt?Mmm, ik zie dus weinig mogelijkheid hier MOCHT het nodig zijn.Maar ben ff benieuwd, hoe is t verder met jou?( ik kan hier geen onderschrift lezen omdat ik op iphone zit..) Geen idee dus of je al zwanger bent of niet. Groetjes
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use