Jump to content

borstvoeding geven


ink

Recommended Posts

Lieve dames,

 

Ik zie regelmatig posts voorbij komen over borstvoeding en onzekerheid hierover, of dat het niet wilt lukken etc...

Via iemand van hier kwam ik terecht op het forum www.dragen-en-voeden.nl en de site www.borstvoeding.com.

Op het eerst genoemde forum schrijven veel borstvoedingsexperts / deskundigen en het heeft mij ontzettend gesteund en geholpen om vol te houden in moeilijke en onzekere momenten tijdens het voeden.

Zeker mede dankzij die sites geef ik nu bijna 1 jaar borstvoeding. Sommigen vinden dat misschien raar, maar ik vind het een heel fijn intiem momentje met mijn zoontje en wilde dit toch even delen met alle meiden die met vragen over borstvoeding zitten: misschien hebben jullie er wat aan...

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Lief van je ink.

En geweldig toch dat je je zoontje een jaar voedt, heerlijk hoor. En het kan altijd gekker, ik heb mijn 2 dames aan de borst (peuter van 3 en baby van 4 mnd). Da's pas raar ;-)

 

Maar ik ben het met je eens dat het heel jammer is dat er zo veel onzekerheid over bv is en vooral dat er weinig goede informatie over bv komt van de zgn professionals. Ik heb mijn verloskundigen, huisarts, gyn, kraamhulp etc, een hoop onjuiste info horen geven.

 

Blijf lekker genieten (jullie beiden)!

Link to comment
Share on other sites

@ ABC - inderdaad ja! Als ik puur alleen naar de "professionals" had geluisterd, had ik denk ik niet zo lang kunnen voeden!

Is me eerlijk gezegd vies tegen gevallen dat ze zulk slecht advies geven!

En wat ontzettend mooi dat je beide dames nog aan de borst hebt! Wauw! Hoop dat dat hier ook ooit mag gaan lukken! Geniet er ook maar lekker van ja!

(PS: ben jij ook doorgegaan met voeden tijdens jullie traject voor een 2e kindje? Merkte je er wat van? Ben beetje bang dat het erg terug gaat lopen...)

Link to comment
Share on other sites

(PS: ben jij ook doorgegaan met voeden tijdens jullie traject voor een 2e kindje? Merkte je er wat van? Ben beetje bang dat het erg terug gaat lopen...)

 

Ik wilde pas weer behandelen na de 2de verjaardag van de oudste, voornamelijk om de WHO-norm van 2 jaar bv te halen, zonder tussenkomst van een zwangerschap. Daarna zijn we gelijk gaan behandelen, van de medicatie merkte ik geen effect op de bv. Wel van de zwangerschap, volgens mij liep het al snel terug (voor zover er nog productie was, want met een 2-jarige vond ik dat niet zo duidelijk) en ik vond het voeden een beetje vervelend voelen. De voedingen hebben we toen beperkt tot alleen voor het slapen. Toen de jongste geboren werd, kon de oudste haar geluk niet op met zoveel melk! Ze smult er nog van, nu elke ochtend en avond. Als het aan haar ligt wil ze ook nog wel overdag, maar dat vind ik te veel, met een gezellige borstbaby erbij.

Ken je dit artikel? http://www.borstvoeding.com/aanverwant/vruchtbaarheid/ivf.html

 

Veel succes met de komende behandeling, ik hoop dat je ook snel een tandem-mama wordt!

Link to comment
Share on other sites

Ja, daar heb ik wel rekening mee gehouden dat het tijdens de zwangerschap pijnlijk kan worden en zal terug lopen. Maar weet je, als dat zo is, dan is dat zo en heb ik daar vrede mee zeg maar. Ik zou het echter wel heeel vervelend vinden als ik vóór de behandeling zou stoppen met borstvoeding en de behandelingen niet lukken: dan zou ik helemaal voor niets de borstvoeding opgegeven hebben. Tijdens de zwangerschap zullen we wel zien hoe het gaat lopen. Hij drinkt nu nog maar een keer of 3 bij me, dus dat is al niet zo heel veel meer.

Dat artikel heb ik inderdaad gelezen voor we naar het intake gesprek gingen. Heeft mij wel gesterkt in het besluit om tijdens de behandeling gewoon door te gaan met borstvoeding en wat zorgen weg genomen over effecten ervan op mijn ventje. Echt fijn dat er op die site zoveel juiste informatie wordt verstrekt vind ik! Waarom kunnen professionals daar geen voorbeeld aan geven? Iedereen roept borstvoeding is het beste, maar puntje bij paaltje wordt je daar lang niet zo in gesteund als zou kunnen...

Dank je voor je succes wens! Ben benieuwd of ik ook tandemmama mag worden ja!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use