Jump to content

borstvoeding geven


ink
 Share

Recommended Posts

Lieve dames,

 

Ik zie regelmatig posts voorbij komen over borstvoeding en onzekerheid hierover, of dat het niet wilt lukken etc...

Via iemand van hier kwam ik terecht op het forum www.dragen-en-voeden.nl en de site www.borstvoeding.com.

Op het eerst genoemde forum schrijven veel borstvoedingsexperts / deskundigen en het heeft mij ontzettend gesteund en geholpen om vol te houden in moeilijke en onzekere momenten tijdens het voeden.

Zeker mede dankzij die sites geef ik nu bijna 1 jaar borstvoeding. Sommigen vinden dat misschien raar, maar ik vind het een heel fijn intiem momentje met mijn zoontje en wilde dit toch even delen met alle meiden die met vragen over borstvoeding zitten: misschien hebben jullie er wat aan...

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Lief van je ink.

En geweldig toch dat je je zoontje een jaar voedt, heerlijk hoor. En het kan altijd gekker, ik heb mijn 2 dames aan de borst (peuter van 3 en baby van 4 mnd). Da's pas raar ;-)

 

Maar ik ben het met je eens dat het heel jammer is dat er zo veel onzekerheid over bv is en vooral dat er weinig goede informatie over bv komt van de zgn professionals. Ik heb mijn verloskundigen, huisarts, gyn, kraamhulp etc, een hoop onjuiste info horen geven.

 

Blijf lekker genieten (jullie beiden)!

Link to comment
Share on other sites

@ ABC - inderdaad ja! Als ik puur alleen naar de "professionals" had geluisterd, had ik denk ik niet zo lang kunnen voeden!

Is me eerlijk gezegd vies tegen gevallen dat ze zulk slecht advies geven!

En wat ontzettend mooi dat je beide dames nog aan de borst hebt! Wauw! Hoop dat dat hier ook ooit mag gaan lukken! Geniet er ook maar lekker van ja!

(PS: ben jij ook doorgegaan met voeden tijdens jullie traject voor een 2e kindje? Merkte je er wat van? Ben beetje bang dat het erg terug gaat lopen...)

Link to comment
Share on other sites

(PS: ben jij ook doorgegaan met voeden tijdens jullie traject voor een 2e kindje? Merkte je er wat van? Ben beetje bang dat het erg terug gaat lopen...)

 

Ik wilde pas weer behandelen na de 2de verjaardag van de oudste, voornamelijk om de WHO-norm van 2 jaar bv te halen, zonder tussenkomst van een zwangerschap. Daarna zijn we gelijk gaan behandelen, van de medicatie merkte ik geen effect op de bv. Wel van de zwangerschap, volgens mij liep het al snel terug (voor zover er nog productie was, want met een 2-jarige vond ik dat niet zo duidelijk) en ik vond het voeden een beetje vervelend voelen. De voedingen hebben we toen beperkt tot alleen voor het slapen. Toen de jongste geboren werd, kon de oudste haar geluk niet op met zoveel melk! Ze smult er nog van, nu elke ochtend en avond. Als het aan haar ligt wil ze ook nog wel overdag, maar dat vind ik te veel, met een gezellige borstbaby erbij.

Ken je dit artikel? http://www.borstvoeding.com/aanverwant/vruchtbaarheid/ivf.html

 

Veel succes met de komende behandeling, ik hoop dat je ook snel een tandem-mama wordt!

Link to comment
Share on other sites

Ja, daar heb ik wel rekening mee gehouden dat het tijdens de zwangerschap pijnlijk kan worden en zal terug lopen. Maar weet je, als dat zo is, dan is dat zo en heb ik daar vrede mee zeg maar. Ik zou het echter wel heeel vervelend vinden als ik vóór de behandeling zou stoppen met borstvoeding en de behandelingen niet lukken: dan zou ik helemaal voor niets de borstvoeding opgegeven hebben. Tijdens de zwangerschap zullen we wel zien hoe het gaat lopen. Hij drinkt nu nog maar een keer of 3 bij me, dus dat is al niet zo heel veel meer.

Dat artikel heb ik inderdaad gelezen voor we naar het intake gesprek gingen. Heeft mij wel gesterkt in het besluit om tijdens de behandeling gewoon door te gaan met borstvoeding en wat zorgen weg genomen over effecten ervan op mijn ventje. Echt fijn dat er op die site zoveel juiste informatie wordt verstrekt vind ik! Waarom kunnen professionals daar geen voorbeeld aan geven? Iedereen roept borstvoeding is het beste, maar puntje bij paaltje wordt je daar lang niet zo in gesteund als zou kunnen...

Dank je voor je succes wens! Ben benieuwd of ik ook tandemmama mag worden ja!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use