Jump to content

Nieuw in het onderwerp ECD en orienterend...


jolanda12

Recommended Posts

Dames,

 

Na wederom een mislukte ICSI poging (nr. 8 inmiddels), zijn we erover aan het denken om ECD te overwegen.

Daar mijn leeftijd in het gedrang is, vroeg ik me af, wat zo een traject eigenlijk precies inhoudt, dus veel tijd om rond te kijken heb ik niet echt.

Ik heb wel stukken hier en daar (alvast) gelezen, maar het dringt nog niet echt tot me door.

 

Zouden jullie mij iets meer info alvast kunnen geven (ga echt wel de fora's eens doorsnuffelen) over bijv.

- wat te verwachten van zo een traject (vergelijkbaar met ICSI, of anders...?),

- wat er zoal bij komt kijken (financieel, geestelijk, hormonaal, reizen..etc etc)

- welke mogelijkheden / keuzes er zijn

- welk ziekenhuis

- welk land

- jullie ervaring

- max. leeftijdsgrens

- max. gewicht grens

- andere ideeen / tips / adviezen ...

 

Alvast bedankt,

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Beste Jolanda,

 

Freya heeft een besloten forum over eiceldonatie waar je heel erg veel informatie over ecd kunt vinden. Je vindt daar vooral veel informatie over ecd in het buitenland. In Nederland is alleen niet-anonieme donatie mogelijk. Het UMC Utrecht begint binnenkort met ecd, maar de wachtlijst schijnt enorm lang te zijn en er is een enorm gebrek aan donoren. Jij zult daar gezien je leeftijd waarschijnlijk niet geholpen kunnen worden. In het buitenland kun je vaak binnen enkele weken/maanden geholpen worden.

Op dit forum is ook een topic eiceldonatie maar daar vind je vooral 'lotgenoten' en is het lastiger om informatie te verzamelen.

 

Succes!

 

Djanne

Link to comment
Share on other sites

Djanne,

 

Bedankt voor je info. Ik heb me al aangemeldt bij freya, maar probeer zoveel mogelijk info overal te verzamelen, zodat we een volledig pakket aan info hebben.

Ik meer dat er op dit gebied "nog niet zo veel mogelijk" is voor oudere paren. Het beste is om zelf een donor te werven en je moet een goede indicatie hebben (jonger zijn zijn..dus), maar goed...we laten ons niet zo snel opgeven.

 

Bedankt voor je reaktie.

 

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Beste Jolanda,

 

In het buitenland speelt jouw leeftijd geen rol. Ik ben zwanger geworden van een eicel van een donor van 22 (ik ben 40 plus). Als je zelf met een donor komt, geeft een jonge donor het meeste kans op succes. In Spanje is het slagingspercentage 50 procent per poging ongeacht je leeftijd.

Ik heb niet te maken met overgewicht, maar ik heb wel vaak gelezen dat ernstig overgewicht een zeer negatief effect heeft op de kansen bij IVF/ICSI. Ik weet niet of dit ook geldt bij een ecd.

 

Djanne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use