Jump to content

Controle na MK zelf betalen?


Moon74

Recommended Posts

Vraagje:

 

Na mijn MK kreeg ik een oproep van Gyn. In het ziekenhuis werd me duidelijk dat er een echo gemaakt ging worden om te controleren of alles afgekomen was en of baarmoeder er weer goed uitzag.

 

Begin dit jaar kreeg ik nog een rekening van mijn verzekering (had in 2012 eigen risico niet geheel op en mocht dus alsnog eea zelf betalen) en moest ruim €150,00 betalen voor deze controle.

 

Ik heb gebeld en gevraagd of het wel klopt dat dit t.l.v. eigen risico gaat. Vind dit toch wel iets dat gewoon verzekerd mag zijn...

Medewerker 1 ging twijfelen of dit wel de bedoeling was. Ik zou worden teruggebeld, tja...

Uiteindelijk nog een keer gebeld: medewerker 2 wist heel beslist zeker dat ik dit inderdaad zelf moet betalen.

 

Wie van jullie heeft dit bij de hand gehad en kan mij vertellen of je dit echt zelf moet betalen, omdat het onder eigen risico valt? (vind ik toch wel triest eigenlijk!)

Link to comment
Share on other sites

Helaas is mijn ervaring ook dat je het zelf van je eigen risico moet betalen. Ik heb er toen ook over gebeld...kreeg hetzelfde te horen als wat medewerker 2 bij jou vertelde...vind het ook niet niks, het is allemaal al beroerd genoeg.

Link to comment
Share on other sites

Hey Moon,

 

Ik werk voor een zorgverzekeraar en kan je vertellen dat deze kosten inderdaad onder het eigen risico vallen. En daar kan je zorgverzekeraar niets aan doen, dit is een beslissing van de overheid.

 

Het enige wat niet onder het eigen risico valt is geboorte-zorg (alleen de bevalling en kraamhulp) en huisartsen consult.

 

Sterkte Moon!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben hetzelfde gehad. Zelfs het consult bij de gyn waarop ze de miskraam bevestigde viel onder ons eigen risico... Vervelend, maar het is nu niet meer anders helaas.

Ik ben er heel boos over geweest. Waar betalen we dan die hoge premies voor? Als we dit soort dingen al zelf moeten gaan betalen....!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use