Jump to content

Hoelang na een positieve ovulatietest wordt je ong


saantje83
 Share

Recommended Posts

HOI DAMES .

 

voor mij een tijdje geleden dat ik hier op zat, na 2 mislukte ivf pogingen had ik het ff gehad tot dat ik spontaan zwanger

werd in mei 2012 helaas een miskraam en in december 2012 ook een miskraam helaas..

 

aangezien het dus spontaan wel lukt wilde ik toch weten na hoelang je ongesteld wordt na de positieve ovulatietest?

ben begonnen met de testen omdat het zogehoord de kansen vergroot maar snap er niks van namelijk. x

Link to comment
Share on other sites

Dat hangt van de lengte van je cyclus af, naar in principe test je ca 36 uur voor je ovulatie positief en wordt je ca veertien dagen na de ovulatie ongesteld. Maar dan ga je dus helemaal volgens het boekje en dat gaat bijna geen enkele vrouw ;-) korter of langer kan dus ook.

 

Ik werd altijd zestien dagen na een positieve ovulatietest ongesteld. Het beste kun je het een tijdje opschrijven, de datum dat je ongesteld wordt en de datum dat je een positieve ovulatietest hebt. Dan ken je na een maand of drie zowel de lengte van je cyclus als het moment waarop je ovuleert.

Link to comment
Share on other sites

Is heel verschillend ik ben vanaf dag 10 na de menstruatie gaan testen en meestal helaas pas een positieve test na 21 dagen..

 

Maar goed via sensitest ovulatietesten bestellen is lekker goedkoop..

 

Ik zou beginnen ongeveer 10 dagen na je laatste menstruatiedag met testen, totdat hij positief is.. en dan weet je dat je moet gaan klussen!!

Link to comment
Share on other sites

Is heel verschillend ik ben vanaf dag 10 na de menstruatie gaan testen en meestal helaas pas een positieve test na 21 dagen..

 

Maar goed via sensitest ovulatietesten bestellen is lekker goedkoop..

 

Ik zou beginnen ongeveer 10 dagen na je laatste menstruatiedag met testen, totdat hij positief is.. en dan weet je dat je moet gaan klussen!!

 

 

 

goedemorgen lieve meiden,

 

Ik zit vandaag 15 dagen na me positieve ovulatietest en nog geen menstruatie is dit normaal?

ik had op 10 maart mijn menstruatie en op 21 en 22 maart een positieve ovulatietest we zijn nu 15 dagen later dacht dat je altijd 2 weken na positieve ovutest ongesteld werd, maar blijkbaar niet.

Link to comment
Share on other sites

De ovulatie test is vóór je ovulatie positief (anders zou je er niks aan hebben ;-)), dus bij die veertien dagen moet je er een of twee bij optellen. En niet elke vrouw gaat precies volgens het boekje, dus het kan ook wat langer of korter zijn.

Link to comment
Share on other sites

De ovulatie test is vóór je ovulatie positief (anders zou je er niks aan hebben ;-)), dus bij die veertien dagen moet je er een of twee bij optellen. En niet elke vrouw gaat precies volgens het boekje, dus het kan ook wat langer of korter zijn.

 

 

lief dat je reageert,

 

Zit nu al op dag 15 dus dan moet ik nog tot morgen wachten?? en dan kan ik een zwangerschapstest doen?

Link to comment
Share on other sites

Weet je hoe lang je cyclus normaalgesproken is? Dan kun je ook vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie rekenen. En anders idd nog even eendagje afwachten en evt morgen testen. Spannend hoor.

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi,

 

mijn cyclus is sinds december (de miskraam) in de war in januari had ik cyclus van 31 febr 29 maart 27 en nu april is het afwachten...

 

voor de miskraam was mijn cyclus altijd en al jaren 28.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use