Jump to content

hoeveel embryo's bij cryo-cyclus


Suzzy

Recommended Posts

Hallo,

 

Zoals jullie allemaal vast wel weten, mag je per 1 januari 2013 nog maar 1 embryo plaatsen bij de eerste 2 ivf/icsi-behandelingen als je jonger bent dan 38 jaar....Maar hoe zit het met de cryo's die zijn voortgekomen uit de ICSI.

 

Wij hebben in januari 2013 1 embryo laten terugplaatsen vanuit ICSI 1, vanuit deze behandeling hebben we nog een aantal cryo's. Ik zou ze graag per 2 willen laten terugplaatsen.. Mijn vraag is of iemand weet of dit wel mag van de zorgverzekering??? Wordt mijn vergoeding van ICSI 1 dan niet ingetrokken??? Krijg ik de cryo dan wel vergoed (dit laatste zou ik nog niet zo erg vinden)....

 

Dus als iemand hier een antwoord op heeft zou ik dit heel graag horen. Ik kan natuurlijk ook de zorgverzekering bellen, maar vaak twijfel ik aan de informatie die ik krijg....ben al een paar keer verkeerd voorgelicht...

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Hallo Suzzy,

 

Dit is per verzekeringsmaatschappij weer verschillend.

Je zou dit dus het beste bij je eigen zorgverzekering kunnen navragen.

Cryo's voortgekomen uit een ICSI behandeling vallen onder je poging.

Volgens mij is het zo dat er maar 1 verse mag terug geplaatst worden en ook 1 cryo.

Maar nogmaals dit is afhankelijk van je zorgverzekering. En daarbij staat ook nog dat de kwaliteit van de cryo's van belang is.

Dus vraag het even na dan heb je zekerheid, laat ze dit ook gerust op papier zetten en je toesturen he :-)

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij kom je in de problemen als je complicaties krijgt als er een tweelingzwangerschap volgt.

In Nijmegen hebben ze een overgangsregeling voor de paren die de embryootjes nog per 2 hebben ingevroren (die mogen nog wel 2) en plaatsten ze er echt geen 2 meer terug als ze per stuk zijn ingevroren.

Maar zijn ze per 2 ingevroren dan? Als ze per stuk ingevroren zijn is er toch geen directe reden om er 2 terug te plaatsen? Ik snap je gevoel hoor: maar de kansen zijn uiteindelijk even groot, alleen duurt het langer....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use