Jump to content

Spannend!


pebbels
 Share

Recommended Posts

hallo allemaal,

 

 

 

ik ben 36 jaar en ben al bijna 2 jaar gestopt met de pil. Mijn vent is 40 jaar

 

wij hebben sinds vorig jaar september allerlei onderzoeken gehad en de conclusie is onverklaarbare onvruchtbaarheid volgens onze arts.

 

Mijn doorgang naar mijn eileiders zijn goed en ook mijn eipsrong.

 

bij mij vent is ook alles goed.

 

we krijgen maar 20% kans voor een natuurlijke zwangerschap.

 

ik ben 1m60 en weeg 78 kilo.

 

2 weken geleden begonnen met Sonja bakker.

 

 

 

we doen mee met een onderzoek iui of IVF en we kregen 17 maart te horen dat het IVF wordt en ik ben er best wel van geschrokken.

 

Ik probeer veel te lezen en ik vind het zo spannend allemaal en vooral eng.

 

we krijgen 4 april allerlei gesprekken en prik instructie. Eind april begint mijn cyclus en dat ga ik beginnen en dat gaat dus heel erg snel.

 

door deze onderzoek hebben we geen wachtlijst.

 

 

 

Ik hoop hier veel steun te krijgen.

 

 

 

groetjes

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pebbels,

 

 

 

Die schrik om "ivf" kan ik goed begrijpen. Is ook niet niets om er "even" bij te doen.

 

Maar er zijn hier ontzettend veel ervaringsdeskundigen, dus schroom niet om al je vragen, gevoelens en updates hier neer te zetten.

 

 

 

Wij slepen je er echt wel doorheen hoor!!!

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pebbels,

 

 

 

Ook ik (wij) zijn onlangs begonnen met IVF.

 

Ik keek best enorm tegen het spuiten op.

 

Maar nu na 3 weken spuiten moet ik er zelfs om lachen om de drukte die ik maakte.

 

De eerste 2 dagen vond ik het nog eng en spoot ik te snel de vloeistof erin waardoor je dit wel voelt, maar als je rustig spuit voel je niets (tenminste ik, met een erg elage pijngrens)

 

Ik spuit gerust slapend.

 

Ik hoop dat jullie het ook zo gaan ervaren. Anders kun je veel tips van andere meiden krijgen.

 

Veel succes!!!

 

 

 

Fleur

Link to comment
Share on other sites

Welkom pebbels....hier zit je op de juiste plek voor al je vragen en onzekerheden omtrent je eerste IVF behandeling...kan me voorstellen dat je het allemaal eng vindt....is ook niet niks....heel veel succes gewenst, en ben benieuwd wat je ervaring uiteindelijk is....toi toi...

Link to comment
Share on other sites

iedereen bedankt voor jullie lieve reacties

 

 

 

Fleur, ik hoop dat ik het spuiten ook zo mag ervaren als jij.

 

Ik heb ook een lage pijngrens.

 

 

 

Vrijdag krijg ik het hele gesprek in UMC Utrecht wat het allemaal gaat inhouden.

 

 

 

groetjes

 

Pebbels

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use