Jump to content

Weinig follikels


Susan76

Recommended Posts

Ik lees zo her en der dat er toch wel wat vrouwen zijn die weinig eitjes maken tijdens stimuleren.

Ik had mijn eerste poging twee eitjes ( deze poging afgekapt) en daarna 1eitje met dubbele dosis hormoon.

( waar ik zwanger van werd en het misging na 9 weken helaas).

 

Men zegt hier dat ik waarschijnlijk vervroegd in de overgang ben, ben 36. Ik blijf het wat vaag vinden, ben er (nog) niet op getest. Er liggen gewoon niet zo veel eitjes meer 'klaar'.

 

Ik ben benieuwd wie dit ook heeft en hoe het ziekenhuis daar op reageert. Hier in TerGooi wilden ze om deze reden aanvankelijk niet verder met de behandeling, maar nadat ik zwanger was geraakt mag het oppeens wel. Is het dan domweg een kwestie van commercieel belang en cijfertjes?

 

In elk geval, ik ga nu voor de tweede poging maar houd er zwaar rekening mee dat ik straks maar 1 of twee eitjes heb.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Susan,

 

Wat heftig dat het met 9weken mis is gegaan. Ik ken het gevoel!!

 

Het kan wel kloppen met zo weinig eitjes dat je miss vervroegd in de overgang bent. Naar mate je naar de overgang gaat zullen de eitjes steeds minder worden. Je zal dan ook moeilijker te stimuleren zijn, maar je hebt er maar 1 nodig.. Dat blijkt wel weer in jouw situatie! Ik ga ook vervroegd in de overgang en heb elke keer ook niet zoveel eitjes, maar dat hoort wel bij mijn lage AMH waarde!

 

Succes met je 2e ivf.

Het buitenland wil je zeker wel helpen hoor als ze het hier niet meer willen!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Susan,

 

Wat heftig dat het met 9weken mis is gegaan. Ik ken het gevoel!!

 

Het kan wel kloppen met zo weinig eitjes dat je miss vervroegd in de overgang bent. Naar mate je naar de overgang gaat zullen de eitjes steeds minder worden. Je zal dan ook moeilijker te stimuleren zijn, maar je hebt er maar 1 nodig.. Dat blijkt wel weer in jouw situatie! Ik ga ook vervroegd in de overgang en heb elke keer ook niet zoveel eitjes, maar dat hoort wel bij mijn lage AMH waarde!

 

Succes met je 2e ivf.

Het buitenland wil je zeker wel helpen hoor als ze het hier niet meer willen!!

 

Heej Remmir,

 

dank je voor je reactie. Wat erg dat het jou ook is overkomen.. Het is niet makkelijk.

Ik zie dat jij al 4 pogingen hebt gedaan... Zwaar joh. Hoe ga je nu verder? Ben je al in het buitenland bezig?

Pogingen in het buitenland worden toch niet vergoed? Ik ben in elk geval blij dat het ziekenhuis nog een keer met ons in zee wil, maar ik denk dat als we weer zo weinig eitjes produceren, het dan voor hun einde verhaal is . ( dat vertelden ze ons in elk geval vorige keer, maar toen werd ik dus zwanger..)

 

Veel sterkte ook jij!

SUsan

Link to comment
Share on other sites

Dag Susan,

 

Met zo weinig reactie op zulke hoge dosis is het mogelijk inderdaad vanwege een laag eicelvoorraad. Je kunt dit op 3 manieren achterhalen. AMH testen, je FSH prikken op 2e of 3e dag van je cyclus (bijvoorkeur van 2 cyclussen) en de dmv een echo op de 2e dag van je cyclus om te kijken hoeveel follikels er klaarliggen. Hoe meer er klaar liggen, hoe beter. Is de telling laag (lees 2 a 3 follikels) dan is dat geen goed teken (normailter liggen echt meer klaar als je een jonge meid bent).

 

Tav pogingen in het buitenland. Volgens de Europese verzekeringsregels, mag een verzekering een buitenland behandeling niet weigeren. Wél kunnen ze eisen dat je eerst "toestemming" moet vragen. Lees ze willen gewoon weten waar je de behandeling gaat doen en je moet dan door je arts in buitenland een kleine vragenlijst laten invullen (lees iets van 3 vragen). Let alleen wel op, je krijgt alleen vergoed, wat je in nld normaal vergoed had gekregen. Dat is bijna altijd minder als het buitenland vraagt.... Wil je weten wat je minimaal krijgt, ga dan naar de nza site, daar kun je de DOT/DBC codes zien en wat je vergoed krijgt. Op de freya site kun je ook veel lezen over buitenland behandelingen.

Groetjes Peul

Link to comment
Share on other sites

Dag Susan,Met zo weinig reactie op zulke hoge dosis is het mogelijk inderdaad vanwege een laag eicelvoorraad. Je kunt dit op 3 manieren achterhalen. AMH testen, je FSH prikken op 2e of 3e dag van je cyclus (bijvoorkeur van 2 cyclussen) en de dmv een echo op de 2e dag van je cyclus om te kijken hoeveel follikels er klaarliggen. Hoe meer er klaar liggen, hoe beter. Is de telling laag (lees 2 a 3 follikels) dan is dat geen goed teken (normailter liggen echt meer klaar als je een jonge meid bent). Tav pogingen in het buitenland. Volgens de Europese verzekeringsregels, mag een verzekering een buitenland behandeling niet weigeren. Wél kunnen ze eisen dat je eerst "toestemming" moet vragen. Lees ze willen gewoon weten waar je de behandeling gaat doen en je moet dan door je arts in buitenland een kleine vragenlijst laten invullen (lees iets van 3 vragen). Let alleen wel op, je krijgt alleen vergoed, wat je in nld normaal vergoed had gekregen. Dat is bijna altijd minder als het buitenland vraagt.... Wil je weten wat je minimaal krijgt, ga dan naar de nza site, daar kun je de DOT/DBC codes zien en wat je vergoed krijgt. Op de freya site kun je ook veel lezen over buitenland behandelingen. Groetjes Peul
Dank je Peultje voor je uitgebreide reactie! Daar heb ik zeker wat aan. Ikkan mij herinneren dat ik bij de uitgangsecho wel eens gevraagd heb of er eitjes klaar lagen. ( had daar ooit van gehoord) Dat waren er toen maar een paar, maar de verpleegster kon het toen niet zo goed zien ( zei ze) volgens mij is dat wel begin van de cyclus toch. Weet t even niet meer.Ik ben echter best bang dat t dus klopt. Maar ik las hier ook het en der dat wanneer de lage fsh uitkomt, men de behandeling kan stoppen.Verder, als er geen eitjes meer zijn, wat kan dan het buitenland nog voor je doen, denk ik dan. Maar ik zal idd eens gaan neuzen op de Freya site..Pfff vind het wel moeilijk hoor. Ik snap t niet, ben elke maand keurig op tijd ongesteld.. En zijn deze laatste eitjes dan ook slecht van kwaliteit vraag ik me af. De bevruchting na icsi was 8 cellig dus goed.? Of verandert ook de kwaliteit wanneer ze doof stimulatie te voor schijn komen.Nou ja.... Op hoop van zegen dat die paar fie nog komen, bevrucht gaan worden en blijven plakken.,,
Link to comment
Share on other sites

Beste Susan, zo lang je nog elke keer regelmatig je menstruatie krijgt, betekent dit dat je nog steeds een eisprong hebt. Dat is positief, maar met alleen een eisprong kom je er niet.

 

Het gegeven dat je een 8-cellige bevruchting hebt gehad is iig positief! In tegenstelling tot mij, alleen nog maar geen bevruchtingen....

 

Als je eicelvoorraad laag is, betekent dit idd dat over het algemeen je eitjes van minder kwaliteit zijn. Je lichaam die heeft namelijk de beste eitjes al laten gaan en de minst goede blijven over. Wel is het zo dat afhankelijk van je leeftijd kan er nog wat hoop zijn. Als je jong bent en hebt een lage eicelvoorraad, dan zijn je eitjes jonger, dan als je op leeftijd bent en je voorraad is laag. Deze laatste "leven" namelijk langer al ;-)

 

Verder, naar mate je langer in ivf traject zit, gaf mijn arts aan hoe minder goed de resultaten zijn en is de kans op afname follikels groter. De hoogste kans is ivf poging 1, maar gemiddeld na 3 pogingen raakt 50% zwanger, alle pogingen boven de 4 nemen je kansen af. Daar en tegen zegt belgie juist dat bij 6 kansen het dan echt over is, vandaar dat belgische verzekering 6 pogingen geeft.

 

Nou, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use