Jump to content

Start PGD


Vlinder~

Recommended Posts

Toch maar een nieuwe discussie starten....

ik ben 34 jaar uit de regio Rotterdam.

Wij zitten momenteel in onze eerste IVF poging met PGD. Ik vind het allemaal zo spannend en ben benieuwd of er meer meiden zijn die in het zelfde schuitje zitten....

 

ik ben benieuwd naar de reacties!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vlinder,

 

Wij hebben aankomende dinsdag HET gesprek. vanaf week zal ik beginnen met spuiten. week punctie en terugplaatsing.

De behandeling zal plaatsvinden in het umc utrecht. wij wonen ook in de omgeving utrecht.

 

ik las dat je maandag de punctie hebt. ik wens jou heel veel succes! Toi Toi Toi

 

groetjes saskia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Saskia,

spannend voor jullie ook! Wat is bij jullie de reden van de IVF met PGD?

Ik had ook liever in UMC gelopen, Maastricht is nu iedere keer zover. Morgenavond nemen we maar een hotel in de buurt.

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

ik heb 50% kans dat ik de ziekte overdraag. vandaar dat we gekozen hebben voor pgd. wij zijn ookeen keer op gesprek geweest in maastricht, gelukkig hadden we een hotel in kerkrade. het was echt een flink eind rijden. wat is de reden dat jullie niet naar utrecht mogen? hoe heeft jou lichaam gereageerd op de spuiten? waar heb jij de echo's laten dien om te kijken of de eitjes goed zijn? veel vragen he :) goede reis morgen en hopelijk kan je er ontspannen in gaan!

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

ik weet het eigenlijk niet precies meer, waarom het in Azm moest. Maar ik weet wel dat als deze poging niet lukt, dan de 2e in UMC Utrecht.

Vorige week moesten we om de dag voor echo controle. We hebben in een huisje in Valkenburg gezeten. Vanuit Rotterdam is het ruim 200 km enkele reis.

Maandagochtend dus de punctie, vandaar morgenavond maar weer een hotelletje....

 

Ik vond het prikken wel te doen... Het went... Vanavond heb ik een feestje en met ik om 22 uur Pregnyl spuiten. Nou ik blijf er niet voor thuis hoor. Doe het wel op het toilet.

 

Mijn lichaam heeft best goed gereageerd op de hormonen, weinig bijwerkingen.

Ik ben wel verdrietig over het aantal follikels, links zit er maar 1 en rechts 4 (en nog ong. 4 kleinere maar die zijn waarsch niet groot genoeg maandag)

zeker gezien het feit dat het bij IVF met PGD een 'afval race' is, ben ik bang dat er straks niks is om terug te plaatsen.

Kortom, spannend!!!

Link to comment
Share on other sites

hopelijk lukt de eerste keer meteen, dan zijn al die kilometers niet voor niks geweest! ben je inmiddels al in het hotel? nog een leuk feestje gehad gisteren? ik denk dat het prikken bij mij ook wel moet lukken en anders doet mijn man het maar haha. ik kan begrijpen dat je ervan baalt dat er zo weinig follikels zijn. hopelijk zijn die 4 groten degene die gezond zijn! inderdaad ertg spannend allemaal! heel veel succes morgen en slaap lekker!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Saskia, bedankt voor je lieve berichtje. Wij zijn inmiddels in het hotel. Feestje was gezellig, even wat afleiding.

Bij mij heeft mijn man de eerste periode ook geprikt, ik vond het zelf toch fijner om zelf te doen. AL vind ik het wel fijn als hij erbij is, het is toch iets voor ons samen... Maar als je het zelf doet dan voel je beter aan hoe snel of langzaam j de vloeistof moet injecteren.

Ik hou je op de hoogte!

Link to comment
Share on other sites

hoi vlinder,

 

Hoe is het vandaag gegaan? hopelijk is het meegevallen.

Blijf je in limburg t/m de terugplaatsing of rijden jullie heen en weer.

 

Ik heb morgen het gesprek, ben benieuwd.....

 

groetjes saskia

Link to comment
Share on other sites

Morgen het gesprek of je kan starten met de decapeptyl? In UMC? Spannend!

 

ik ben weer thuis. Punctie vond ik toch wel pijnlijk, maar met de medicatie was het wel te doen.

Ze hebben 8 eicellen en morgen wordt ik gebeld hoeveel er zijn bevrucht. Donderdag wordt ik weer gebeld hoeveel embryo's er 6 of 8 cellig zijn geworden zodat ze op het gen getest kunnen worden. Ohh wat een spannende week, mijn grootste angst is dat er niks is om vrijdag terug te plaatsen.

Vanavond moet ik al starten met die vieze witte utrogestan balletjes, ken je die? Die moet ik vanaf vanavond 3 maal daags vaginaal inbrengen. Ik heb ze tijdens mijn IUI traject ook gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

wat een spannende week zeg voor jou!! de punctie is het enige waar ik tegen op zie. heb gelukkig wel een hoge pijngrens, maar dat kan ook nadelig zijn. ik duim voor je!!

 

wij hebben om half 2 een gesprek. dan krijgen we het hele proces te horen en de medicatie. misschien dat ze ook nog andere lichamelijke onderzoeken doen, maar dat weet ik niet. de vorige keer was dat ook een verassing toen ze opeens een lichamelijk onderzoek wilden. die eitjes ken ik nog niet, lijkt me inderdaad niks. maar het is voor een goed doel zullen we maar zeggen. doe je deze week rustig aan of moet je gewoon werken?

Link to comment
Share on other sites

Oh nou de punctie onder narcose is wel prettig!

Ik ben vanmiddag gebeld dat er van de 8 eicellen slechts 5 bevrucht zijn....

donderdagmiddag hoor ik hoeveel er op het gen getest gaan worden... Het valt mij op dat ik weinig lotgenoten kan vinden die ook in het PGD traject zitten en de punctie deze week hebben of hebben gehad. Blijft toch een vrij unieke behandeling hè?!

Zie je op tegen het prikken? En heb jij ook spontaan zwanger worden met een vlokkentest overwogen?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use