Jump to content

Sporten tijdens je zwangerschap?


Hilly1980

Recommended Posts

Hallo dames,

normaal gesproken sport ik minstens 3x per week. Altijd combinaties van cardio en krachttraining. Tijdens de 2ww heb ik niets in de sportschool gedaan, maar alleen maar wandelingen gemaakt met de hond. Nu ik zwanger ben wil ik het trainen eigenlijk wel weer oppakken.. Maar zal ik wachten tot na de eerste echo of zal ik gewoon nu alweer gaan trainen? Volgens het ziekenhuis 'mag ik alles doen waar ik me prettig bij voel'. Ja...

 

Hoe doen jullie dat/wat doen jullie?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben gewoon doorgegaan met voetballen en hardlopen. Dat deed ik bij de eerste terugplaatsing niet en die was mislukt. Het zal vast niet heel veel met elkaar te maken hebben gehad hoor. Maar ik sport ook voor mijn gemoedstoestand en dat ik bij de tweede terugplaatsing gewoon ben blijven bewegen voelde wel goed.

 

Zodra ik wist dat ik zwanger was ben ik direct gestopt met wedstrijden spelen. Verder was ik in die tijd ook een theatertour aan het doen en ik mocht van mijn collega's meteen niet meer tillen. Ik zou dus wel uitkijken met krachttraining want tillen ed. doe je ook vaak vanuit je buik en dat is weer minder gunstig.

 

Door de misselijkheid ben ik even gestopt met sporten, zodra die minder werd heb ik nog even gevoetbald tot een week of 20. Daarna weer gestopt omdat de training s avonds was en ik daar geen energie meer voor had. Hardlopen heb ik niet meer gedaan vanwege kans op blessures (banden die verweken).

 

Nu dus alleen yoga. Als ik bevallen en hersteld ben, ga ik weer lekker trainen (heb er speciaal een kinderwagen op uitgezocht :-))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use