Jump to content

risico's tweede TESE


appel

Recommended Posts

Dag dames en misschien ook heren,

 

Gisteren hebben we een gesprek gehad in het Radboud en we zijn op de lijst gezet om een laatste icsi behandeling te starten (ik moest eerst een paar kilo afvallen). Nu is het zo dat er nog 1 rietje met zaad, verkregen via TESE aanwezig is. Het kan dus zijn dat mijn man een acute TESE moet ondergaan. Hij wil dit eigenlijk niet omdat hij van de eerste behandeling veel last heeft gehad en bang is dat nog meer weghalen invloed gaat hebben op zijn gezondheid/ functioneren. We hebben dus voordat we gaan beginnen een afspraak met de uroloog over een eventuele tweede TESE. Wanneer dit risico's met zich meebrengt zal dit dus betekenen dat wij voor deze laatste behandeling moeten vertrouwen op één rietje. Er van uitgaande dat er eitjes zijn om te bevruchten. :gekruiste vingers 3

 

Wie van jullie mannen heeft een tweede/ acute TESE ondergaan. Hoe heeft hij/ jij dit ervaren? Waren er consequenties en hoelang was hij uit de running?

 

Alvast bedankt voor je reactie.

 

Groetjes,

Appel

Link to comment
Share on other sites

Hi Appel,

 

Mijn man heeft twee keer een TESE ondergaan. Waarvan de laatste een combi van TESE en reversal vasectomy. Dat was een complexere operatie maar hij had een goed herstel en geen last van verstoorde hormonen achteraf.

Reversal vasectomy is niet gelukt (2 x poging gedaan) maar van de laatste TESE en na 8 ICSI pogingen zwanger geworden van een cryo. Nu 31 weken zwanger.

De TESE operaties waren nooit acuut, altijd vooraf gepland en materiaal ingevroren. Het herstel ging goed, gewoon even rustig aan doen. Er kan trouwens veel verschil zitten tussen de kwaliteit van het TESE weefsel, bij de eerste 6 ICSI pogingen van de eerste TESE hebben wij nooit cryo's gehad en bij de laatste twee pogingen met tweede TESE materiaal ineens veel cryo's.

Bij ons heeft de tweede TESE onze droom uit laten komen, ik wens je heel veel sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

Swiss. Bedankt voor je antwoord. Wat fijn dat je na zo veel poging zwanger bent geworden. Gefeliciteerd.

 

Jouw man had dus niet veel last ondanks een zwaardere ingreep. Het is dus blijkbaar niet bij iedereen zo dat je een paar dagen niet kan lopen. Toch bij de uroloog vragen of dit bij mijn man een uitzondering was of.

 

Weet je ook waardoor je embryo's beter van kwaliteit waren? Lag het alleen aan het zaad of kan het ook zijn dat de eitjes van een betere kwaliteit waren. Wij hebben ook nog nooit cryo's gehad. Ik hoorde in het ziekenhuis dat dit vaak zo was bij gebruik van tese zaad. Maar het kan dus wel, lees ik bij jou.

Link to comment
Share on other sites

Kwam dit tegen en dacht ga ook even reageren.

Mijn man heeft 2 keer tese ondergaan 1ste keer 3 rietjes en kwaliteit was slecht. Toch 2 pogingen gedaan bij mij en toen waren we een jaar gestopt. Het pakte niet wel een embryo maar ook heel slecht.

 

daarna wou ik alleen verder als mijn man 2de tese deed en ik hormonen spuiten dus tese-icsi opdezelfde dag en dat kon gelukkig. Mijn man had wel meer pijn als van de vorige keer maar hij had er alles voor over en dat mocht ook baten want de uitslag was fantastisch ik had een mooi 8 cellig embryo teruggeplaatst gekregen.

Ben zwanger bijna 32 weken en alles gaat goed.

plus nog 6 toppers ingevroren plus nog 4 rietjes om nog 4 pogingen te doen.

Dus kan echt verschil tussen zitten.

Elke keer als we het erover hebben geloven we het nog niet. Tis zo bizar en een heel groot wonder.

Link to comment
Share on other sites

Bij ons lag het ook echt aan het zaad. Ik had bij elke poging veel eicellen, bevruchtingen waren ook goed alleen bleef er vrijwel niets over na dag 3. Laatste poging alle embryo's op dag 2 laten invriezen en een van deze cryo's is blijven zitten.

Link to comment
Share on other sites

Mar88 jij ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Bedankt voor je reactie.

 

Ik en mijn blijven het bijzonder vinden dat een tweede tese beter materiaal oplevert. Dit geeft mijn man ook een andere kijk op de situatie, maar hij blijft bang voor de pijn en eventuele gevolgen. We wachten de uitnodiging en het gesprek met de uroloog dus af voor dat we een besluit gaan nemen over een eventuele acute tese off niet.

Link to comment
Share on other sites

Mijn man slikte echt maanden lang extra vitamine tabletten en geen druppel alcohol al deed hij dat niet veel was altijd maar 1 A 2 glazen in het weekend . Maar liet echt alles staan

Weet niet of dit allemaal heeft geholpen maar hij pakte alles aan.

mijn man vond de pijn wel erger maar dat was ook dat er meer weefsel ofzo zat duurde ook veel langer.

Link to comment
Share on other sites

Beste appel, mijn man heeft ook ook 2 e tese ondergaan. Hij heeft ook meer last gehad als de eerste keer, maar dat kwam omdat het onze derde behandeling was is hij aan beide teelballen geopereerd in plaats van een. Dus dat kan een verschil maken. Of je een tweede tese kan ondergaan licht aan je testoronwaarden van je man. Mijn man is uiteindelijk 3 wkn uit de running geweest maar hij doet ook zwaar werk in de bouw. Wij Hebben na de derde behandeling nog geen kindjes. En wij gaan voor de vierde behandeling naar Dusseldorf. En vitamines slikken en stoppen met alcohol. Maar je kan eigenlijk niet zo veel zeggen van te voren over de resultaat dat is net zoals met de eicellen. Succes !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use