Jump to content

Bevorderen innesteling


Anne1978

Recommended Posts

Hoi allemaal

 

 

ik weet niet zo goed waar ik een bericht met een vraag kan plaatsen.. Vandaar dat ik het zo maar doe.

ik zal me even voorstellen.

Ik ben Anne, mijn vriend en ik zijn nu ruim een jaar bezig met IVF/ICSI.

de 1e behandeling is niet gelukt omdat er geen bevruchting was. Voor de 2e behandeling zijn we dus over gegaan op ICSi. Hierbij zijn er 1 verse embryo en 4 cryo's teruggeplaatst. Helaas allemaal zonder resultaat.

we zijn nu bezig met poging 3, terugplaatsing van 2 verse embryo's heeft helaas ook weer niet geleid tot een zwangerschap. We hebben nu nog 3 cryo's.

ik vind het inmiddels emotioneel allemaal erg zwaar worden en wil graag alles doen om hopelijk van deze cryo's wel zwanger te worden.

heeft er iemand adviezen met betrekking tot dingen die je juist wel of niet moet doen om een innesteling te bevorderen.

 

 

gr anne

Link to comment
Share on other sites

Hi Anne,

 

Daarop is niet echt heel makkelijk een antwoord te geven... Wat voor de een werkt kan voor de ander heel anders (negatief) uitpakken. Misschien is het een idee om eens bij het topic Prednisolon, Alan Beer etc. te kijken? Daar kun je wellicht wel wat antwoorden vinden.

Je zou kunnen beginnen met vitaminen: vitamine D, omega3 en evt. vit. B12. Sommige dames hebben succes met het gebruik van prednison (hoewel je in Nederland geen enkele fertiliteitsarts zult vinden die daarin mee gaat). Sommige dames hebben veel aan accupunctuur, yoga of zoiets. Ascal naar TP is een optie (zou de doorbloeding van de baarmoeder verbeteren), of een bloedverdunner als Clexane of Fraxiparine spuiten. Voor sommige dames helpt het om geen Utrogestan te gebruiken na de TP maar nog 2 of 3x pregnyl spuiten (of een combinatie van beide). Verder zou je je nog kunnen verdiepen in de pipelle, dat zou de kans op innesteling met 50% vergroten. Frambozenbladthee, granaatappelsap, infusen met intralipid zijn ook nog opties. Waarschijnlijk zijn er nog wel heel wat meer mogelijkheden te noemen!

 

Inmiddels hebben al wat dames van dit forum een pipelle laten doen, waaronder ik zelf. Of dat bij mij de sleutel tot succes was weet ik niet (was het de Ascal na de TP? Waren het de vitamines die ik ook slikte? Misschien de probiotica?) maar van de poging met pipelle raakte ik (blijvend) zwanger. Als je meer wilt weten over de pipelle kun je me een PB sturen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use