Jump to content

Help ons met ons interview!


Els en Dagmar

Recommended Posts

Hallo!

Wij zijn Dagmar en Els van hetLyceum Oude Hoven in Gorinchem. Wij moeten voor ANW (algemenenatuurwetenschappen) een interview afnemen over een zelfgekozen onderwerp. Onsonderwerp is IVF. Wilt u ons helpen door de vragen hieronder te beantwoorden?Dat zouden we heel fijn vinden!

Met vriendelijke groet,

Dagmar en Els

Heeft u zelf gebruik gemaaktvan IVF?

Zou u er zelf gebruik van makenen waarom wel of niet?

Kent u mensen die gebruikgemaakt hebben van IVF en hoe hebben zij dat ervaren?

Vindt u dat IVF voor iedereen toegankelijkmoet zijn?

Waar zou u grenzen stellen qualeeftijd en gezondheid?

In hoeverre vind u dat deoverheid IVF behandelingen moet betalen?

Vindt u dat mensen dievruchtbaar zijn ook IVF behandelingen mogen toepassen?

Mag de draagmoeder haar kinduiteindelijk toch zelf houden?

Mogen de wensouders het kindweigeren als het kind gehandicapt blijkt te zijn, terwijl de draagmoeder nogzwanger is?

Bij welke oorzaken vanonvruchtbaarheid moet je IVF behandelingen goedkeuren?

Door wie moet IVF betaaldworden?

Mogen mensen een IVFbehandeling als zij geen echtpaar zijn?

Denkt u dat een IVF behandelingnadelen kan hebben voor het kind? Zo ja welke?

Link to comment
Share on other sites

Beste Els en Dagmar,

 

Een aantal vragen zijn een beetje raar om te vragen op een forum dat 'ivf-moeders' heet, bijvoorbeeld de eerste twee. Alleen daardoor al heb ik niet zoveel zin meer om jullie vragen te beantwoorden en misschien geldt dat voor meer vrouwen hier. Kortom: denk bij de formulering van je vragen goed na over je doelgroep. Succes met jullie opdracht.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use