Jump to content

ik twijfel over tweede kindje, wie helpt mij


bloempje80

Recommended Posts

Lieve allemaal, misschien niet de juiste plek voor mijn vraag, hier op het forum. Maar ik hier jaren op het forum gezeten en voel me fijn.

 

 

Na jarenalng Medisch Molenuiteindelijk via IUI (met DHEA) een mooi kindje mogen krijgen (5 mislukte ICSI poginen).

Nu was mijn zwangerschap en bevalling niet echt een roze wolk. Extreem bekkeninstabiliteit waardoor ik 4 maanden niet heb kunnen lopen, vervolgens een extreme vorm van HELLP syndroom, ik herstelde slecht en paar maanden later kreeg ik carpaal tunnel syndroom. huilbaby, reflux het hele verhaal..het viel toch allemaal behoorlijk zwaar.

 

Nu is onze dochter ruim 3, en ik ben bijna 37. Ik vind het nog steeds behoorlijk pittig maar geniet nu eindelijk met terugwerkende kracht.

Maar kan niet echt meer langer wachten met een keuze te maken of we wel/niet voor een tweede gaan.

mijn man zou dolgraag een tweede willen en helpt ook echt goed. Maar ik twijfel. Nu gaat het eindelijk net zo goed. Maar ik zou haar wel een brusje gunnen, en mijzelf ook eens een leuke zwangerschap, maar ja die garantie krijg je niet. Ook zie ik op tegen eventueel weer slapeloze nachten, maar voor hetzelfde geld krijgen we nu een heel makkelijk kindje, mocht het lukken. En ja je moet misschien ook verder de toekomst in kijken, vooral de eerste 3 jaar zijn het zwaarste.

 

Ik heb de DHEA inmiddels in huis, dus ik kan wel alvast hiermee starten, en het zelf proberen (natuurlijk manier) of i.cm. IUI (maar dan zonder hormonen, dit raden ze ook af i.v.m.het HELLP syndroom wat ik heb gehad).

Kans dat ik weer HELLP krijg is 1 op 7.

 

Kortom ik zit behoorlijk in dubio. Bij het in mijn armen houden van een baby kriebeltje het nog niet, maar als ik een kindje van 1 jaar zie, vind ik het wel weer heel bijzonder.

Overdag denk ik, ach er kan echt wel een kleintje bij, maar 's nachts wordt ik wakker en denk ik waar begin ik aan....waarom niet tevreden zijn met wat ik nu heb..

Iemand kan natuurlijk zeggen je moet het niet proberen omdat je anders bang bent te laat te zijn, maar ja zo is het wel...

Kijk met 1 kindje ben je flexibeler, meer financiele vrijheid, dat weet ik allemaal wel, maar die 2 dingen wil ik op het moment niet zwaar laten wegen.

 

Heeft iemand met dezelfde twijfels gezeten, of kan iemand mij een hart onder de riem steken.

Zijn er dingen waar ik zelf niet bij stil heb gestaan?

Link to comment
Share on other sites

Hai Bloempje.

Heftig wat je allemaal hebt meegemaakt.

Zelf heb ik wel een zware ivf tijd gehad met miskramen en onzekerheden maar verder ging het allemaal heel soepel

Met de tweede hebben we de eerste 4 en half jaar erg slecht geslapen en ik was 44 toen ik de tweede kreeg.

Maar achteraf is het het allemaal meer dan waard.

We genieten super van onze 2 mannetjes en zijn zo blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Succes

Link to comment
Share on other sites

bij de 1e ook help gehad is met 35.6 geboren ik was toen 39 bevalling ook geen pretje door dat hartslag daalde tijdens wee.

toch al snel weer wens voor een 2e jaar na geboorte zoon molen ingegaan.

snel zwanger 2e zwangerschap diabetus maar ging voorspoedig alleen deze keer is dochter met 36.2 geboren had die week daarvoor al x in ziekenhuis gelegen met weeen.

maar zou het zo weer hebben gedaan.

Link to comment
Share on other sites

Beste Rachel, bedankt voor je reactie fijn om andere ervaringen te lezen. Het krijgen van een miskraam lijkt me erg heftig. Ik heb deze gelukkig niet hoeven mee te maken, bij mij was het probleem dat ik überhaupt niet zwanfer werd. Ik ben vooral bang voor de periode na de bevalling, of ik het wel aankan en of ik nog wel genoeg van mijn dochter kan genieten en niet compleet geleefd ga worden. Merk gewoon dat ik na HELLP minder belastbaar ben. Daarvoor was ik al wel al iemand die snel omver geblazen kon worden. Niet door werk ofzo, want ik kan heel hard werken, maar eerder als er een keer een conflict is ofzo. En ik merk ook door het slaaptekort dat ik sneller geïrriteerd ben. Ik wil gewoon wel graag een leuke mama blijven, maar ja.,zit ook in het perfectionisme in de aard van het beestje.

ik denk dat ik morgen maar moet beginnen met Dhea, en gewoon eens alles op zijn beloop moet laten. En inderdaad verder kijken dan enkel die baby periode, en wellicht kan ik er nu wel meer van genieten

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Diana, dus jij ook HELLP. En de Tweede keer dus ook vroegtijdige bevalling. Wat is de reden dat jouw tweede eerder kwam, althans konden ze zeggen waarom de weeën eerder kwamen. Ik heb echt last gehad van HELLP, denk dat ik depri ben geworden door combi van jarenlang ivf hormonen/zwangerschapshormonen/HELLP. Ik heb een week lang in donkere kamer gelegen in het ziekenhuis . Bij mij werd HELLP juist erger toen mijn dochter was geboren. Blijkbaar komt HELLP meer voor bij vrouwen die MM hebben doorgemaakt. Ik had bij kliniek overlegd als ik nogmaals zwanfer zou willen worden wat zij dan adviseren, maar ik zou enkel IUI kunnen doen zonder hormonen omdat ze het risico te hoog achten mochten ik meerder follikels hebben en zwanfer worden van een tweeling en als ik dan nogmaals HELLP zou krijgen zou dat niet gied zijn. Soms denk ik wil ik wel GraaG genoeg een tweede, want anders was ik toch allang wer naar De kliniek gegaan? Toen mijn dochter 1,5 was ben ik 1 keer voor IUI zonder hormonen geweest maar toen hadden zij mijn eisprong gemist grrrr. Toen was jk er zo klaar mee en voelde zo rot dat ik niet meer gegaan ben. Achteraf maar goed ook want mijn dochter is vrij pittig dus dat had ik nier getrokken. Maar ja nu wordt het makkelijker en leuker en misschien wordt de tweede keer rooskleuriger ....ik ga morgen denk ik beginnen met DHEA en zelf klussen maar twijfel nog. Overdag zie ik Het zitten, s'nachts komen de twijfels

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use