Jump to content

Hobby's?


Maite

Recommended Posts

Hey meiden,

 

Ik ben natuurlijk nog redelijk nieuw hier en klets dan wel mee, maar dat wil nog niet zeggen dat ik jullie al een beetje begin te kennen. Daarom vroeg ik me af... Wat zijn jullie hobby's?

 

Mijn hobby's zijn schrijven, muziek en kaarten maken. Dit laatste doe ik eigenlijk veel te weinig en wil ik heel graag weer meer gaan doen.

Muziek is natuurlijk heel breed, net als schrijven, daarom zal ik dat nog even wat meer toelichten.

 

Schrijven

Ik schrijf veel gedichten. Ook heb ik in het verleden een aantal verhalen geschreven, maar hier heb ik nooit echt wat mee gedaan. Met mijn gedichten wel. Ik heb in 2007 en 2014 een gedichtenbundel uitgebracht met als titels "Hoop, geloof en liefde" en "Verwachting - Lesbisch ouderschap en onvoorwaardelijke liefde". Deze laatste bevat gedichten die ik schreef gedurende de zwangerschap van Daphne en de eerste dagen na de geboorte van Bjarne Tim. Momenteel heb ik op de laptop een opzet voor een derde boek, maar dat bevat geen gedichten maar gaat meer over het traject waar we nu mee bezig zijn vanaf het moment dat wij besloten voor een tweede kindje te gaan. Maar of ik hier wat mee ga doen weet ik nog niet. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal maar zal gaan.

En dan ga ik even door naar een andere tak van het schrijven, maar dat lees je onder het kopje muziek omdat het daar alles mee te maken heeft.

 

Muziek

Want ja, muziek is een andere grote hobby van mij. Ik zing heel veel en heel graag. Zo zing ik bijvoorbeeld in een koor waarmee we iedere vrijdag avond repeteren. Dit is min of meer een tweede familie, maar het hele traject rondom onze kinderwens houdt ik nu bewust stil voor hen. Bij Daphne wist het hele koor het wel en toen kregen we zo vaak vragen enzo waar we niet op zate te wachten. Dus nu weet vrijwel niemand iets. En dat laat ik lekker zo. Maar in het koor zing ik bij de sopranen voor degenen die dat wat zegt (de hoge stem dus).

Via het koor heb ik ook een jongen leren kennen (de toetsenist van ons koor) die net als ik behoorlijk muzikaal is. In de pauzes van de repetities sta ik dan ook vaak met hem te zingen of sinds kort met hem en de nieuwe gitarist van het koor. Hij heeft mij ook begeleid toen ik tijdens de doop van Bjarne Tim het lied "Jouw liedje" van Claudia de Breij voor Bjarne Tim heb gezongen.

Daarnaast heeft hij mij gevraagd of we eens samen konden kijken of we zelf een nummer konden schrijven. En dat is gelukt. Ik verzorgde de tekst, hij de muziek. Dat nummer is inmiddels ook opgenomen en FW (de toetsenist dus) heeft hem opgenomen op een demo album van hem welke nu op zijn site staat.

 

Zo en nu jullie: Wat zijn jullie hobby's?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use