Jump to content

Positieve zwangerschapstest en toch bloedverlies


Kelly x

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Sinds een aantal jaar proberen wij een kindje te krijgen en zijn inmiddels alweer een jaar bezig met IVF.

Afgelopen maand was poging 2 en ik heb hier 14 dagen geleden een terugplaatsing van gehad.

Sinds 2 dagen heb ik bruin (oud) bloedverlies, hier maakte ik me nog geen zorgen over omdat dit van de innesteling kan zijn.

Vanochtend mocht ik testen en hier kwam “Zwanger 1-2” dus 3-4 weken uit, maar het bloedverlies wordt sinds vanochtend van bruin, steeds iets lichter van kleur.

Voornamelijk met afvegen en soms na het plassen komen er een paar druppels.

Het ziekenhuis zegt afwachten of het bloeden doorzet en het een vroege miskraam gaat worden, zo niet kan ik met 6 weken een echo laten doen.

Heeft iemand ervaring met bloedingen rond 4 weken? Bij wie is dit toch goed gekomen?

Link to comment
Share on other sites

Dag kelly,

gefeliciteerd en tegelijkertijd ontzettend spannend...

het kan nog goedkomen, maar het is wel heel erg afwachten.

Ik had bruinverlies ( zoals ze dat noemen) bij mijn laatste zwangerschap ( werd uiteindelijk een missed abortion, maar het ging veel later mis dan dat moment).

En helder bloedverlies bij mijn dochter rond de vier weken, maar dat was duidelijk na het vrijen.

Heel veel sterkte! jarenlang leef je toe naar een positieve test, maar pas dan besef je dat er nog een veel spannendere periode begint. Je wilt het nu echt niet meer kwijtraken!

Houd je ons op de hoogte?

Link to comment
Share on other sites

Hallo Maaike,

 

Bedankt voor je reactie!! Erg fijn om te lezen wat iemand anders heeft meegemaakt.

Ja, het was zo onwerkelijk om die positieve test vanochtend in mijn handen te houden, ik durfde eigenlijk meteen al niet blij te zijn.

Mijn vriend probeerde mij zo lief mogelijk gerust te stellen; "Schat, voor nu ben je in ieder geval zwanger, dat is eindelijk stap 1!!"

Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, ik moet gewoon afwachten en positief blijven denken!!

Natuurlijk hou ik je op de hoogte.

 

Maar als ik het goed begrijp heb je al een dochtertje en wil je graag nog een 2e kindje? Waar zit je nu in het proces?

Link to comment
Share on other sites

Hoe gaat het nu Kelly?

Ik zat nog te denken: als het blijft rommelen, zou je kunnen vragen of je een bloedtest mag doen.

Ze kunnen in je bloed heel precies het HCG meten en dat vergelijken met hoe ver je zou moeten zijn.

Dan weet je of je nog op schema ligt.

succes!

Link to comment
Share on other sites

Hey Maaike,

 

Helaas is het een vroege miskraam geworden. De bloeding is sinds maandagmiddag/avond heftig en met weefsel.

Ik moest voor de zekerheid van het ziekenhuis toch weer een test doen en deze was vanochtend zoals verwacht ook weer helemaal wit.

Heb er ff een potje om zitten janken maandag, maar nu probeer ik mezelf weer te herpakken (best lastig) zodat ik na een verplichte rustmaand weer verder kan met de cryo's die ik nog heb.

 

We hebben gister besloten dat we (mijn vriend en mijn 2 stiefkindjes) op wintersport gaan tijdens de carnavalsvakantie om even uit te waaien.

Hiervoor hadden we al gespaard voor het geval we een break nodig hadden.

Mijn lichaam is best gesloopt na al die mislukte pogingen, dus ik zal geen hele dagen op de piste staan, maar we nemen onze hond mee dus daar kan ik dan ook lekker mee wandelen of zo.

Even knop om en tot rust komen.

 

Hoe gaat het nu met jou? Trek je week 2 een beetje?

Link to comment
Share on other sites

O, Kelly... bah wat naar! En wat klink je ontzettend dapper!

zo dichtbij en ineens weer zo ver weg.

 

Klinkt goed om er even tussenuit te gaan. En wat fijn dat er wel kindjes in je leven zijn en een hond. Wij hebben er ook twee en die hebben mij echt "gered" voordat onze dochter kwam.

Succes straks weer met de cryo's. Hoeveel hebben jullie er?

 

Hier is vandaag aan het eind van de middag mijn menstruatie doorgebroken. Na steeds kleine beetjes bloedverlies vanaf zondag. Ik was er dus al een beetje op voorbereid. Maar wat was het weer een achtbaan van emoties. We mogen deze maand meteen weer door met de volgende cryo. Op dit moment weet ik nog niet of ik dat trek. Maar morgen wil ik waarschijnlijk zo snel mogelijk weer een nieuwe kans.

Link to comment
Share on other sites

Ownee bij jou ook al :( ......balen zeg!

Wel fijn dat je meteen door kan inderdaad. Hoeveel cryo's heb je nog?

Dat gevoel ken ik trouwens heel goed; Ga ik het meteen trekken ja/nee en als je dan door mag, dan heb je ergens toch weer die kracht vandaan gehaald....

 

Deze pick-up was best vruchtbaar, namelijk nog 9 cryo's over! Natuurlijk zegt dat niks over hoeveel er overleven, maar toch een mooi aantal.

Na deze verplichte maand rust ben ik misschien van plan om de terugplaatsing een keer zonder hormonen te doen.

Iets zegt me dat ik het zonder al die stress van die hormonen, het misschien zelf wel een keer kan proberen. Even kijken wat de dokter daarvan vindt.

 

We moeten nu dus beide even onze rust pakken, knop om en hopen op de volgende cryo.

Veel succes! Hou je me op de hoogte over wanneer jouw volgende terugplaatsing plaats zal vinden?

Link to comment
Share on other sites

Mag ik vragen waar jij in behandeling bent, Kelly?

En is er een reden dat ze bij jou de cryo's met hormonen terugzetten?

Ik weet dat ze het op sommige plaatsen doen omdat het zo ontzettend handig is voor hun eigen planning. Zo'n suffe reden!

Ik loop in Zwolle en mag de terugplaatsingen gewoon in mijn eigen cyclus en spoor de eisprong zelf op met ovulatietesten. Dan een check op de afdeling, een extra shotje pregnyl of Otrivelle en dan een paar dagen later de terugplaatsing. Niet meer hormonen dan nodig geeft mij in ieder geval een fijn gevoel. En zo is het bij onze dochter ook gelukt.

 

we hebben nog acht cryo's. Van wisselende kwaliteit. Voor de laaste terugplaatsing was het nodig om er 2 te ontdooien omdat de eerste het niet overleefde.

Ik houd je op de hoogte!

Link to comment
Share on other sites

Hey Maaike,

 

Sorry voor mijn late reactie.

Ik zit bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

De reden dat ze het liefste met hormonen werken is omdat ze het dan beter in de gaten kunnen houden qua planning EN omdat ze (volgens het ziekenhuis) betere resultaten halen.

 

Ik wilde afgelopen jaar tijdens poging 1 eigenlijk mijn laatste cryo zonder hormonen doen en dit mocht toen ook, ik heb toen inderdaad Ovitrelle moeten spuiten voor de terugplaatsing, alleen de cryo heeft het ontdooien niet overleefd.

 

Komende maand heb ik een verplichte rustmaand, maandag 13 maart heb ik een evaluatiegesprek met de dokter en dan gaan we ook bespreken hoe we de terug plaatsingen willen doen.

 

Fijne dag vandaag!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kelly, helemaal niet erg laat reageren... dan neem je vast een beetje afstand en dat lijkt me heel gezond!

Zit jullie vakantie er al weer op?

 

Hmm mislukte ontdooiing. Vreselijk!

 

Ik hoop dat je lekker zonder hormonen mag. Je schreef al dat die zo'n aanslag op je hadden gedaan. Dus dan maar mooi zo min mogelijk.

Hier weer bijna starten met de ovulatietesten, ( ik schrijf Ovitrelle al tijden verkeerd zag ik net ) ik ben er nu ook wel weer klaar voor.

Dus dat worden volgende week weer wat ziekenhuis bezoekjes. Gelukkig heeft Noord dan vakantie, dus iets minder spannend in mijn agenda.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Wat fijn om te horen dat de 1e meteen goed was! Je zit dus nu in de 2e week, wanneer mag je testen? Ik ga echt hard voor je duimen!!!

 

We hebben echt een top vakantie gehad! Echt een week lang mooi weer, top sneeuw en 2 vrolijke kids (ze hebben het erg zwaar bij hun moeder, dus konden dit goed gebruiken).

Die verplichte maand rust had ik deze keer ook echt nodig. Ik kan er nu weer even tegenaan.

 

Ik moet maandag 13 maart pas naar het ziekenhuis voor een evaluatiegesprek. Aan het einde van die week heb ik ook mijn eisprong dus ik gok dat ze dan meteen een afspraak maken voor een uitgangsecho.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use