Jump to content

Eileiders verwijderen voor deelname ivf


Butterfly36

Recommended Posts

Hallo allemaal.

Ik ben nieuw hier heb mij zojuist pas aangemeld.

Wij gaan als alles goed gaat dit jaar beginnen met ivf.

Maar eerst moet ik aankomende maandag voor de 2e keer onder het "mes".

Ik heb vorig jaar oktober een laparoscopie gehad omdat er vermoeden was op ernstige verklevingen en hydrosalpinx dit n.a.v een echo .

( ik heb in 2014 ook een abces gehad op mijn eileider dus toen zagen ze het ook al ) anyway laparoscopie gehad dus in oktober in streek ziekenhuis , deze schrokken schijnbaar erg van de staat van binnen. Mijn eileiders en eierstokken zaten verkleefd ik meen aan elkaar , de gynaecoloog had het over de fimbria die handjes zeg maar die het transport regelen van het eitje. En Door heel mijn buik nog meer verklevingen. ( heb op zeer jonge leeftijd in het buitenland een gescheurde appendix gehad ) ze zag alleen ineens geen hydrosalhinx. ....

Ze hebben wat verklevingen weggehaald en mij eigenlijk gelijk weer dicht gemaakt ( de drie gaatjes van de laparoscopie )

 

Toen doorgestuurd naar het umcg.

Daar echo en alles gehad en was wel degelijk een hydrosalhinx te zien

Ik zag hem ook het leek wel een worst. Dus stonden te kijken dat deze bij de laparoscopie niet was gezien.

Er werd toen gezegd dat er dus geen hydrosalhinx te zien was dat dit op de echo zo leek Door een vertekend beeld Door de verklevingen.

 

Hoe dan ook aanstaande maandag krijg ik nu dus in het umcg een laparoscopie.

Ze gaat sowieso die ene eileider eruit halen met die hydrosalhinx en die andere beter bekijken.

Verwachting is dat ze er beide uitgaan , als dit niet lukt dan komt er een clip op? Vraag me af of dit hetzelfde is als de essur methode? ( vergeten te vragen )

 

Zijn er hier vrouwen die ervaring hebben met deze operatie..

Hoe voelde je je achteraf? Veel last en pijn ? Ik had de vorige x helemaal geen last maar ja toen is er natuurlijk weinig gedaan van binnen.

 

En hoelang na deze operatie kwam je voor de intake ivf?

 

Heel verhaal en boel vragen.

Ik hoop dat er iemand kan reageren die dit of een soortgelijk iets heeft meegemaakt.

 

Ik ben van plan hier te blijven schrijven omdat ik het toch fijn vind van mij af te schrijven en te spreken met mensen die ook dit jaar gaan starten etc.

 

Ben benieuwd naar de reacties ☺

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use