Jump to content

allergie voor progesteron (dringend)


kittycat

Recommended Posts

hoi allen,

 

ik ben nieuw hier maar heb een dringende vraag. Ik ben recent zwanger (niet via IVF, maar door jullie topic over hormonen leek me dit hier wel geplaatst) en moet progesteron nemen.

 

(verleden jaar in september zijn we ons dochtertje verloren - doodgeboorte- en ik wil geen risico's nemen. Daarna heb ik 2 miskramen gehad en vandaar de progesteron om de innesteling te bevorderen.

 

ik heb geprobeerd utrogestan, crinone en nu inprosub.

 

Probleem: ik blijf allergishc te zijn en ben wanhopig. Ik krab me te pletter (urticaria/netelroos) en de allergie neemt met de dag toe. Ik ben momenteel bijna 7 w heb dus nog een paar weken te gaan. Mijn huisarts zegt dat ik aan dit tempo binnen een week een shockreactie ofzo ga doen. Ik kan t niet ontkennen. Dus ik moet antihistaminicum maar zelfs dan ... (en dat is dan weer nie taangewezen tijdens de zwangerschap).

 

what can I do? nog iemand allergisch voor progesteron, wat hebben jullie daaraan gedaan? hoe dit opgelost?

 

thx

a desperate mummy. :-(

Link to comment
Share on other sites

Goh nou, wat ontzettend vervelend voor je zeg! Je hebt wel pech zo!

 

Weet je voor welke stof je allergisch bent? Kunnen ze in het ziekenhuis of bijv. Via alternatieve wegen (http://www.allergie-weg.nl) iets doen als immuno therapie? Ik weet alleen niet of dat snel genoeg zou werken. Dit lijkt me nu typisch een vraag voor een arts.

Ik wil je in ieder geval veel sterkte wensen!!

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Geen idee. ze vrezen dat t allergie voor de progesteron zelf is omdat ik nu al 3 produkten gehad heb. Ik ben wel bezorgd, vandaag belde de huisart met de gyn en ik moest stoppen met progesteron. :-(. Morgen moet ik naar de gyn en ik hoop dat ik dan toch iets van oplossing vind. Ik wil alleen stoppen met de progesteron als het veilig is het voor het kleintje natuurlijk. pfff wat een gedoe. en ja vandaag geen spuit gehad en k voel me stukken beter. er is geen ontkennen aan.

Link to comment
Share on other sites

Geen idee. ze vrezen dat t allergie voor de progesteron zelf is omdat ik nu al 3 produkten gehad heb. Ik ben wel bezorgd, vandaag belde de huisart met de gyn en ik moest stoppen met progesteron. :-(. Morgen moet ik naar de gyn en ik hoop dat ik dan toch iets van oplossing vind. Ik wil alleen stoppen met de progesteron als het veilig is het voor het kleintje natuurlijk. pfff wat een gedoe. en ja vandaag geen spuit gehad en k voel me stukken beter. er is geen ontkennen aan.

Goh meid wat een rotsituatie! Ik hoop dat je lijf het nu overneemt en zo laat weten geen progesteron nodig te hebben. Of dat je gyn een oplossing heeft. Sterkte morgen! Het is hoe dan ook je gezondheid niet waard.

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Kittycat, hoe gaat het nu met je?

wat een rot situatie.

Is bij jou vastgesteld dat je een progesterontekort hebt, omdat ze je dat extra willen geven? Of proberen ze maar wat?

Er kunnen ook andere oorzaken zijn ( stollingsproblemen, auto immuumziekten...).

Hoe dan ook: ik hoop dat je nu meer geluk hebt en dat het zonder medicatie gewoon goed zal gaan. Voor jou zal het vast nog heel lang, heel erg spannend blijven.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use