Jump to content

koffiedrinken


pebbels

Recommended Posts

Guest Amanda

Dat is geen probleem hoor.

 

Ze zeggen wel dat je minder koffie moet drinken als je zwanger bent, een kop of 4 mag dan best, maar geen 15 snap je.

 

Alles met mate is geen probleem.

Link to comment
Share on other sites

hallo amanda en linda,

 

 

 

bedankt voor jullie reactie, want ik vind in de ochtend zodra ik op mijn werk ben een kopje koffie zo heerlijk. In de avond maak ik altijd een heerlijke capuccino met opgeklopte melk(hmmmm).

 

 

 

gr,

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

hier zat ik ook een beetje mee tijdens mijn ivf poging. ik ben dan al een beetje moe en kan wel wat cafeine gebruiken. ik dronk altijd ca. 3 of 4 koppen per dag maar heb tijdens de ivf en een tijdje ervoor geminderd tot 1 of 0 per dag.... ik las steeds vaker erover en heb zelf een mk meegemaakt. als je me vraag of dat door koffie kwam zou ik zeggen dat ik dat echt niet geloof, maar ja, ik wil dan toch het beste en besloot dus maar te minderen.

 

maar je moet het zelf interpreteren hoor, en een keuze maken en daarna niet je schuldig gaan voelen. er is zo veel dat wordt gezegd en geschreven...

 

 

 

dit had ik gelezen (of iets dergelijks):

 

 

Drink niet te veel koffie als je zwanger wilt worden of het al bent. Beperk je tot drie à vier kopjes koffie per dag, of één of twee mokken. Vrouwen die twee kopjes koffie (200 milligram cafeïne) of meer per dag drinken, verdubbelen het risico op een miskraam vergeleken met vrouwen die helemaal geen cafeïne nuttigen. Vrouwen die meer dan 500 milligram cafeïne (ongeveer een liter koffie) per dag gebruiken, doen er gemiddeld langer over om zwanger te worden dan vrouwen die geen of weinig koffie gebruiken. Veel koffie verhoogt bovendien de kans op een miskraam en is ook later in de zwangerschap schadelijk voor de ongeboren baby.

 

 

 

Amerikaanse onderzoekers zeggen dat ze 'overtuigend bewijs' hebben van het verband tussen cafeïne en miskramen na een onderzoek bij ruim 1000 vrouwen. Om elk risico te vermijden, zouden vrouwen de eerste vijf maanden van hun zwangerschap elk drankje met cafëine moeten vermijden. De onderzoekers vermoeden dat cafeïne schadelijk is voor een foetus omdat die de stof niet goed kan omzetten door de nog onderontwikkelde stofwisseling. Ook kan het stimulerende middel leiden tot vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de placenta kan afnemen.

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan acht koppen koffie (600 milligram cafeïne) per dag verhoogt de kans op een doodgeboorte. Thee bevat half zoveel cafeïne als koffie. Bedenk dat een groot glas cola evenveel cafeïne bevat als een half kopje koffie. Over de invloed van koffie op de zaadkwaliteit spreken de onderzoeken elkaar tegen. Vooralsnog lijkt cafeïne daar weinig effect op te hebben. Ook cafeïnevrije koffie vertraagt het zwanger worden! Klaarblijkelijk is dus niet alléén de cafeïne de boosdoener.

 

 

 

Overigens heb ik bij mijn vorige pogingen (voor ebbe) wel iets meer koffie gedronken (2 kopjes per dag ofzo)...en zwanger geraakt...

 

 

 

succes meiden,

 

lis

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet beter dat je tijdens dat je zwanger wil worden, ivf of niet, je het beste kan houden aan een zgn . 'zwangerschapsdieet'

 

dus koffie 2 bakjes per dag mag en kwa thee ook oppassen. Verder met bv brie, geitekaas etc en rauwe vlees(waren) oppassen, kattebak niet verschonen dat soort zaken.

Link to comment
Share on other sites

hoi lentezon,

 

 

 

dat had ik ook meegekregen over de kattenbak en brie enzo, maar of je nu wel of geen koffie mocht dat wist ik niet meer.

 

 

 

ik hou me gewoon aan 2 kopjes en voor mijn punctie en tp zal ik denk ik even geen koffie meer drinken.

Link to comment
Share on other sites

tja, da's het enige positieve aan onze megalange kinderwens... die kattebak verschoon ik al jaren niet meer!

 

 

 

hahahah zo ik ook sinds onze kinderwens. Maar ja, ik krijg ook wel eens een lik over mijn neus van 1 van de katten niet wetende waar die neus allemaal heeft uitgehangen...

Link to comment
Share on other sites

Hihihi Humor Lis!

 

 

 

Nou nu mijn verhaal, niet van schrikken hoor.... :icon_pirat: Ik heb zelfs een tijdje het vruchtbaarheidsdieet (the fertility diet, boek uit de USA) gevolgd. Enorm zwaar. Hoe zat het ook al weer? Oh ja, ik had er een word-document van gemaakt, dus niet schrikken hè...

 

 

 

 

Kruiden die NIET mogen:

 

Basilicum, boerenwormkruid ,bonenkruid, dragon, Echinacea, fenegriek, frambozenblad, gember, ginkgo, hyssop, jeneverbes, Kamille, karwijzaad, kattenkruid, klis/klit, marjolein, mierikswortel, mint, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn, saffraan, salie, Selderijzaad, Sint Janskruid, steentijm, tijm, venkel, vlaszaad, waterkers en zoethout

 

 

 

Kruiden die wel mogen

 

Knoflook - Heel goed

 

En alle andere kruiden.

 

 

 

Wat ook niet mag

 

Alcohol Aspartaam Boter (wel plantaardig)

 

Caffeïne Chocola eieren

 

Erwten Kaas kleurstoffen

 

Koolzuur MSG (Monosodium Glutamate) Proteïne

 

Quinine Rabarber Roken en drugs

 

Siroop/stroop Suiker Toegevoegde vitaminen en mineralen

 

Zuivelproducten

 

 

 

 

 

Soms

 

Vlees (alleen soms, en liefst biologisch)

 

Gevogelte (alleen soms, liefst biologisch)

 

 

 

 

 

Wat wel mag en heel goed is

 

Alfalfa Amandelen Andijvie

 

Asperges Avocado bessen

 

Boerenkool bosui Broccoli

 

bessen Citrusvruchten Fruit (organisch)

 

Groenten Hele granen (volkorenproducten)

 

Kanteloep/wratmeloen Kool lente-ui

 

mosterd Olijf- of sesamolie Pompoenpitten

 

prei radijs Soja (-melk, -bonen)

 

Spinazie Spruiten Tofu

 

Tomaten uien Vis

 

Walnoten Zaden Zonnebloempitten

 

 

 

 

Dus.... Wat vooral erg moeilijk was, was dat er overal kruidenmixen in zaten, waarvan de samenstelling dan niet duidelijk was. Dus dan viel dat voedingsmiddel weer af. Het was zwaar, we hebben het een half jaar! volgehouden en naar mijn weten heeft het niet geholpen. Op een gegeven moment beïnvloedde het ons leven zo negatief dat we met de meest moeilijke dingen gestopt zijn. Maar ik heb er wel achter gestaan dat we het geprobeerd hebben, we wilden zo graag een kindje en ik wilde echt alles geprobeerd hebben in het normale/redelijke, zeg maar. Maar je eigen kwaliteit van leven moet voorop blijven staan... Dus ik denk alles in het redelijke houden, dat is het beste advies.

 

 

 

Wat we wel nog aanhouden is: Geen caffeïne, maar caffeïnevrije koffie, en inderdaad maar 2 koppen per dag zelfs die caffeïnevrije. Groene thee. Geen alcohol, nicotine, drugs natuurlijk. Zo min mogelijk zuivel, (melk is voor babies zeggen ze weleens) maar wel sojamelk. Wel iedere avond bio-yoghurt, voor de baby nu... Zo min mogelijk zoetstoffen, suiker, gist. Zo min mogelijk gember. Hele granen, minder wit brood. En vaker noten, zaden en alfalfa, maar dat is ook erg lekker. En soms zeewier... Genoeg bewegen. Iedere dag 3 stuks fruit, en minstens 200 gram verse groenten ('dop'-dagen nagelaten), soms biologisch. En vaker vis, maar ook weer niet te vaak, want dat schijnt ook weer niet goed te zijn ivm vervuiling van het water... Jaja...

 

 

 

Maar daar valt wel mee te leven. Althans ik ben er intussen aan gewend. Ik denk dat je 'moet' doen waar jij je goed bij voelt, wat voor jou haalbaar is. En dat als je 'gezonder' wilt gaan eten, het ook een gradueel proces kan zijn. Toen ik 20 was, at ik heel ongezond, en door de jaren heen ben ik steeds meer te weten gekomen van voeding, en gezond eten, en langzamerhand eet ik denk ik, zonder te streng te zijn (dus ook patat, pizza, shoarma e.d. af en toe) best gezond.

 

 

 

Succes! niki

Link to comment
Share on other sites

Mmmm die lijst....Als je daar achter staat: doen hoor!!!!

 

Maar ikzelf: met een aantal zaken ga ik zeker rekening houden maar

 

ik ga het zeker niet 'overdrijven'..dwz gevarieerd eten en van alles een beetje . Ik zelf zal me houden aan het 'basis zw. dieet'maar dus niet aan het zeer uitgebreide dieet van Niki.

 

Bovendien spreken alle 'kruidendocters 'elkaar zowat tegen dus ja, bv knoflook: ik kom ook vaak tegen dat dat weer helemaal niet goed zou zijn..

 

 

 

gek word je d'rvan hihihi:BangHead:

 

 

 

dus ja.......iniedergeval volg je hart en laat je niet gekmaken ) ik bedoel daar niet Niki mee he ...snappie allemaal nog?? )

 

 

 

Iedereen heeft zo zijn manier waar die zich goed bij voelt.

 

liefs lentezon

Link to comment
Share on other sites

hoihoi,

 

 

 

Ik op internet ivf tips gevonden en uitgeprint.

 

Wat ik had gelezen is om overstimulatie te voorkomen dat je wat minder koolhydraten moet eten.

 

deze week word ik ongi dan begin het voor mij met Gonal-f en wil ik s'avonds geen aardappelen of rijst meer eten maar vis of vlees met groente.

 

 

 

op dit moment eet ik;

 

 

 

ochtend: 2 volkoren beschuit met kaas

 

td: activia yoghurt

 

lunch; 2 boterhammen met beleg

 

td: fruit of eierkoek of een krentenbol

 

diner: aardappelen 3 kl en groente ,stukje vlees of pasta of rijst met kerrievis( hmmm)

 

 

 

soms een ijsje: split maar 63 kalorieen

 

 

 

groetjes

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

Wat Lentezon zegt is zeker waar, er bestaan duizenden theorieën over voedsel en wat wel en niet gezond is. Ik zou ook zeker mijn lijst van het fertiliteitsdieet niet aanhouden hoor, daar was ie ook niet voor bedoeld. Ik wilde alleen laten zien hoe zwaar het was geweest. En wat een mens allemaal al kan en wil doen tbv het krijgen van een kindje.

 

 

 

Wat je eten betreft Pebbels, lijkt me ok, als je tenminste niet tè intensief sport. Misschien nog 1x zuivel erbij (of sojaproduct). Ipv beschuit mag ook brood natuurlijk, wat jij lekker vindt. En 2 stuks fruit minimaal per dag. En 's avonds mag je ook fruit, of gezonde koek (evergreen bv., heel pakje!) en nog 10 olijven en 2 augurken (als je dat lekker vindt tenminste...) Tenminste zo lijkt het op wat ik mocht van de diëtiste.

 

 

 

Succes! groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

hoi Niki,

 

 

 

ja je hebt gelijk over het sporten, ik moet niet overdrijven want dan hou ik het niet vol!

 

 

 

Omdat het bij ons niet verklaarbaar is onze vruchtbaargheid, denk weleens dat het wel door mijn overgewicht zou kunnen komen.

 

Ik heb namelijk een appelfiguur en wat ze mij in het ziekenhuis mededeelde dat je beter een peer vormig figuur kan hebben, omdat het vet dan niet op je buik zit.

 

 

 

Niki wat is een combitest die je krijgt op 29 mei? Fijn dat alles nog goed gaat.

 

 

 

liefs

 

rita

Link to comment
Share on other sites

he meiden,

 

 

 

Net even jullie berichtjes gelezen... wat een lijst inderdaad, Niki! Dat je dat hebt volgehouden, nog wel een half jaar... knap hoor. Maar ik kan me goed voorstellen dat je er op ten duur helemaal gaar van werd!

 

 

 

Ik let sinds kort ook weer extra op mijn voeding. Eet zo'n beetje hetzelfde als Pebbels en laat (met veel moeite) de koffie tegenwoordig staan... zucht! puf! kreun! Ben echt een koffieleut, zat makkelijk aan 8-10 bakken per dag. Maar heb dat stuk wat Lis meestuurde ook gelezen en schrok daar toch wel van. Dus afgelopen week afgebouwd naar 3 koppen per dag, en nu neem ik nog maar 1. Volgende week helemaal terug naar 0.

 

En geen alcohol meer.

 

 

 

Oh ja, en die kattenbak!!! HEEERLIJK!!! hahaha, eindelijk doet mijn vriend dat nu (met veel gezucht, gekreun en gepuf, hihihi)

 

 

 

:bye:

Link to comment
Share on other sites

hoi Mariek,

 

 

 

wat goed zeg dat je al naar 3 bakken koffie bent gegaan. Ik hoop dat de 0 ook lukt.

 

ik hou het nog op 2, ik vind het wel moeilijk om zo meteen na mijn ongi naar 0 te gaan.

 

 

 

 

 

spannend he dat je fm al nadert.

 

 

 

groetjes

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

hiihi gewoon afbouwen inderdaad !

 

Ik zit nu op 2 - 3 ....dat wil ik de komende weken afbouwen naar 2 kleine kopjes ..

 

 

 

Zwangeren mogen ook 1 a 2 kopjes hoor , je mag een maximaal aan thee- en cafeinne per dag. Geloof 3 dingen , 2 koffie en 1 cola of 2 thee etc

 

 

 

Ik drink trouens alleen kruiden thee zonder theeine...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use