Jump to content

1 ste ivf poging omgezet in een 8 ste iui


Guest marianne

Recommended Posts

Guest marianne

Wil gewoon even mijn verhaal kwijt.

 

We zijn 18 mei begonnen met een uitgangsecho. Vond plaats op de 3e cyclusdag. Alles was goed, mocht starten met Gonal F.

 

We zouden meedoen aan een studie. Toevoeging van Luveris en 225 EH gonal F. Na 5 dagen Gonal F spuiten weer voor een echo.

 

Was wel 1 follikel te zien, en verder leek er wat aan tekomen. Starten met cetrotide en luveris, en na 3 dagen weer komen.

 

26/5 opnieuw voor een echo om te kijken hoe het erbij stond. Voor mij voelde het al niet goed. Bij alle iui's die we hadden gehad voelde ik als er meer dan 1 follikel was.

 

Ik ben op 26/5, alleen, naar het ziekenhuis gegaan. Bleek ik wel 2 follikels te hebben. Te wienig voor een ivf, dus deze werd omgezet in een iui. Wat verwacht je van een iui als je er al 7 hebt gehad? Verder een terleurstelling dat een ivf niet doorging, daar heb je na al die iui's toch weer je hoop op gevestigd. Maar goed, niet geschoten is altijd mis. Maar er gaan heel wat emoties door je lijf. Boos, teleurgesteld en verdrietig. En dan ben je daar alleen.

 

's Avonds de pregnyl gespoten op het afgesproken tijdstip. Woensdag zijn we terug gegaan naar het ziekenhuis voor een iui.

 

We zijn dus nu in afwachting van onze 8e iui.

 

Als deze niet is geslaagd, mogen we de komende cyclus weer beginnen met de 1 ste ivf poging. Dan op mijn verzoek met Puregon ipv met Gonal F. Want bij alle iui's had ik met 50 eh Puregon bijna altijd 3 follikels. We waren de eerste gestart met 75 EH en die moesten we stoppen ivm met 4 follikels. Dus heb blijkbaar meer vertrouwen in Puregon dan in de Gonal F.

 

Moet wel extra Pregnyl spuiten, aangezien de eigen cyclus tijdelijk is onderdrukt. Om de 3 dagen 1500eh.

 

Zo een heel verhaal. En hopen op succes!

Link to comment
Share on other sites

He Marianne, kan me je teleurstelling goed voorstellen...en ook dat je boos bent. Na zoveel IUI behandeling verwacht je eigenlijk toch een beetje dat het ziekenhuis het beter weet in te schatten.... Maar blijkbaar reageer je anders op de Gonal-f dan de Puregon. En dan de ivf poging moeten omzetten in een IUI is natuurlijk niet waar je op hoopte.

 

Hoop dat de IUI behandeling succesvol is! En zo niet, dan weten ze straks hopelijk beter hoe ze je klaar moeten stomen voor de nieuwe IVF poging!

 

 

 

Zit je bij het VU? Ik heb ook meegedaan met het Luveris-onderzoek. Moest 225 Gonal-f spuiten maar daar reageerde ik weer veel te heftig op. Bij iedereen weer anders!

 

 

 

Heel veel succes op de wachtbank!!

Link to comment
Share on other sites

Ik voél gewoon je teleurstelling !

 

Als het na zoveel IUI pogingen niet gelukt is vestig je alle hoop op IVF en als dan de 1e poging niet doorgaat. Maar zoals je al zegt; niet geschoten is altijd mis, toch ? Wie weet brengt deze poging jullie toch het geluk !

 

Het is ook wel een beetje jammer (nou ja, zacht uitgedrukt...) dat je nu met compleet andere medicijnen hebt gewerkt dan de medicijnen die je al kent en waarvan je weet hoe je lichaam erop reageert.

 

Ik duim dat een nieuwe IVF niet nodig is en mocht het wel zo zijn dat het met Puregon beter gaat !

Link to comment
Share on other sites

hoi Marianne,

 

 

 

ik hoop dat deze teleurstelling toch positief wordt en dat je geen ivf hoef.

 

Ik spuit ook gonalf en merk dat veel vrouwen puregon spuiten.

 

Ik ga dat morgen maar eens vragen wat het verschil is.

 

 

 

veel succes met je iui, ik heb zelf daar nog geen ervaring mee gehad, want wij doen mee met een studie en zijn geloot voor ivf en ook geen wachtlijst.

 

Morgen mijn 1e fm en ben ook wel bang dat ik niet zoveel follikels heb, maar probeer toch positief te blijven.

 

 

 

groetjes

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

Guest marianne

Mariek,

 

We waren voor de eerste 7 iui's in een ander ziekenhuis onder behandeling. Zijn daarna doorgestuurd naar Zwolle. En daar werken ze nu eenmaal met Gonal F, en de studie was ook met Gonal F.

 

We wachten nu af, en hopelijk hebben we geen Puregon meer nodig!

Link to comment
Share on other sites

Guest marianne

Zitten nu in de laatste wachtweek. Bij de andere 7 iui's had ik de menstruatie op dag 12. Dat was gisteren. Tot nu niets. Vind het zo langzamerhand wel heel erg spannend worden.

 

We mogen vrijdag pas testen. Ander ziekenhuis, ander protocol. In ons andere ziekenhuis mochten we na 14 dagen testen.

 

Geloof dat ik beide maar ga doen. Want deze spanning is wel heel erg hoog. Zal wat wezen, starten met ivf, wordt iui en misschien ook nog zwanger??

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marianne, Wat een verhaaltje zeg, maar hopelijk voor jou eindigd het verhaal hier ook, dan heb je wel de IVF bespaard gekregen dan mag je denk ik wel blij zijn. We duimen voor je.

 

 

 

Succes de komende dagen.

 

 

 

liefs Cindy

Link to comment
Share on other sites

Moeilijk allemaal hè Marianne. Maar het menselijk lichaam werkt op mysterieuze wijze.... Bij mijn IUI had ik telkens genoeg grote follikels. Bij mijn 1e IVF met veel hogere dosis puregon, maar 1 echt goed ontwikkelde grote follikel. Wel 6 geoogst en 2 bevrucht. Maar wel zwanger, gelukkig. Dus je weet het gewoon niet. Heel veel succes toegewenst. groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Guest marianne

Aan dit verhaal is nu ook een einde gekomen. De onzekerheid is weg. Werd zaterdag ongi. Het duurde zo lang doordat ik extra pregnyl had gespoten. Handig als ze dat even hadden gezegd, was je minder onzeker geweest.

 

Zondag voor de uitgangsecho geweest, voor ivf poging 1. Wordt opnieuw uitgesteld ivm een cyste in de linker eierstok.

 

Heb het eerder gehad, en weet dat ie naar een maand weg kan zijn. Ben nu aan de microgynon. Dus zoals het nu lijkt mogen we over 3 weken gaan starten met ivf poging nummer 3.

 

Misschien wel even goed een paar weken niets. Kan alles even weer bezinken, en voorbereiden op wat er komen gaat. Niet dat we dat al niet een aantal keren hebben gedaan.

 

Maar we kijken vooruit en niet meer achteruit. En blijven hopen op een klein wondertje.

Link to comment
Share on other sites

Tjonge jonge, Marianne, wat enorm balen weer....

 

Hopelijk gaat het de volgende keer lukken!!! Je klinkt wel realistisch en nuchter.... Probeer dat vast te blijven houden, hoewel je je verdriet natuurlijk ook mag laten gaan!!!

 

 

 

Groetjessssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use