Jump to content

Braken tijdens de zwangerschap...


Bianca

Recommended Posts

Tijdens de zwangerschap heb ik mega veel gespuugd. De toiletpot was echt mijn vriend, ik omhelsde hem erg vaak op een dag (bah...) Heb anders altijd een hele sterkte maag, behalve in de zwangerschap. Door het vele spugen ook ondervoed en bijna uitgedroogd geweest (in het zh gelegen etc)... Nee, geen leuke ervaring... Ik heb vanaf de 16e week aan acupunctuur gedaan en heb daar toch veel baat bij gehad. Twee weken na de start van de acupunctuur merkte ik verschil, van 12 tot 16 keer per dag spugen, alleen 'smorgens nog een paar keer en na het avondeten. Een hele verbetering. Het kostte me wel veel tijd, eerst alle dagen acupunctuur, maar na een maand ben ik dat heel langzaam gaan afbouwen naar 3 keer per week. Mijn gynaecoloog deed de acupunctuur, gewoon geluk gehad dat hij dat er even bij deed!

 

Ik kan alle spugers tijdens de zwangerschap aanraden om eens te gaan proberen of je baat hebt bij acupunctuur!

Link to comment
Share on other sites

Jeetje, wat heb jij het slecht gehad zeg! Toen schreef je natuurlijk niet zoveel bij ons, vandaar dat ik niet wist hoe erg het was met je.

 

Fijn dat de behandeling is aangeslagen. Kan je bij een evt tweede kindje ook rekening mee houden.

 

 

 

Tip voor misselijkheid tijdens zwangerschap: vitamine B6 (kan je los krijgen max 50mg per 2 dagen of in B-complex). Heeft kleine invloed op de hormoonhuishouding.

 

Zit voornamelijk in noten-banaan-pindakaas.

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook mijn hele zwangerschap (behalve van week 16 tot week 20) misselijk geweest, ook braken, maar niet zo extreem als Bianca (gelukkig).

 

 

 

Zolang ik maar ervoor zorgde dat mijn maag niet leeg raakte ging het redelijk, was ik wel nog misselijk, maar hoefde dan niet te braken. Dus altijd en overal sultana ofzo mee naar toe.

 

 

 

Eten koken kon ik niet, als ik vlees deed braden, en het rook, kon ik rennen..

 

(terwijl ik vlees heerlijk vind)

 

 

 

Smorgens at ik op bed, dat hielp ook een beetje, want als ik nuchter de koelkast open trok, kon ik ook rennen..

 

Hubbie zette alles klaar voor hij ging werken (lief hé?)

 

 

 

Amanda

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use