Jump to content

hallo!


bees

Recommended Posts

hallo allemaal,

 

 

 

Ik had me al een tijdje geleden aangemeld, maar me nog helemaal niet voorgesteld, foei!

 

Ik ben bees, 38 jaar en we zijn al zo'n 7 jaar bezig met onderzoeken waarom we niet zwanger worden.

 

In eerste instantie had het niet zo'n haast, dus maakten we ons nog geen echte zorgen. Heb eerst clomid geslikt (vanwege onregelmatige cyclus), vervolgens een hsg-scan gedaan (auw) en later nog een laporascopie (kijkoperatie). Hieruit bleken wel wat verklevingen, maar toch genoeg doorgang om niet te verwijderen. Hierna was ik het even beu en had geen zin om aan de pregnyl te gaan, dus keken we het even aan. Wonderbaarlijk genoeg ben ik toen toch even zwanger geraakt, helaas maar heel kort (ca. 7 weken denken we).

 

Het kon dus toch, vandaar dat we het nog even zonder medicijnen wilden proberen (ik zag er op tegen de hormonen) Maar toen ik 38 werd, vonden we het toch tijd om de volgende stap te zetten, aangezien we toch graag alles geprobeerd wilden hebben! Na nieuwe onderzoeken bleek de diagnose PCOS in combinatie met hydrosalpinx (vocht in de eileider) toch reden genoeg om voor IVF te gaan. In maart zijn beide eileiders verwijderd via een kijkoperatie en nu ben ik op 2 juni begonnen met decapeptyl. We hebben goede hoop dat het gaat lukken en zijn er nog redelijk relaxed onder.

 

Ik wil iedereen hier in ieder geval ook veel sterkte en succes wensen!

 

groetjes van Bees

Link to comment
Share on other sites

Hey Bees,

 

Tjonge.... ook al een heel verhaal achter de rug!!!

 

Tja, het is niet leuk om die hormonen nodig te hebben om zwanger te raken!

 

Lekker dat je er relaxed onder bent. Was ik op zich ook wel.

 

Heel veel succes met je eerste poging. En vragen staat hier vrij!!!

 

Groetjesssssssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bees,

 

 

 

Ook welkom hier en heel veel succes met je behandeling gewenst. Ik heb ook verklevingen in mijn eileiders, maar ze zijn niet verwijderd. Ik snap eigenlijk niet goed waarom ze bij jou verwijderd zijn omdat je maar lichte verklevingen had en daarmee toch even zwanger bent geweest.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Welkom Bees!

 

Al veel meegemaakt. De hormonenbehandeling is inderdaad niet iets om naar uit te kijken, maar helaas voor sommigen van ons de enige optie om een kindje van onszelf te krijgen.... Heel veel succes met de behandeling!!

 

Super dat je er lekker relaxed onder bent. Volgens mij scheelt dat een hoop....

 

 

 

:bye:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bees,

 

 

 

Ook welkom hier en heel veel succes met je behandeling gewenst. Ik heb ook verklevingen in mijn eileiders, maar ze zijn niet verwijderd. Ik snap eigenlijk niet goed waarom ze bij jou verwijderd zijn omdat je maar lichte verklevingen had en daarmee toch even zwanger bent geweest.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

 

Mijn eileiders zijn verwijderd omdat later bij het hernieuwde onderzoek bleek dat er naast de verklevingen ook vocht in zat (hydrosalpinx) en dat kan een negatieve invloed op de innesteling hebben. Daarnaast speelde leeftijd ook een rol (niet veel tijd meer om uit te proberen..)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bees,

 

 

 

Okay, nu begrijp ik het. Ja, ik hoor wel vaker dat eileiders verwijderd worden bij verklevingen en dan ben ik altijd nieuwsgierig waarom en waarom dus bij mij niet. Bedankt voor het antwoorden.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Yvonne,

 

Hopelijk was ik niet te kortaf met mijn antwoord, ik ben nog niet zo ervaren op forums...!:dry:

 

Tja, zo zie je maar dat het bij iedereen toch weer net verschillend is.. ook wel een geruststellende gedachte dat er geen 'standaard-procedure' bestaat.

 

veel groetjes en heeeeeeel veel succes de 22e...

 

groetjes Marielle

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use