Jump to content

Een bekende donor of een "anonieme"donor


StuiterKip

Recommended Posts

Als je mijn topic naleest weet je dat we voor een 'bekende onbekende' hebben gekozen, en ook hoe we tot dat besluit zijn gekomen. Ik geloof dat er hier op het forum niet veel mensen met KID bezig zijn, en ik de enige ben die met KID (of zoals ik het noem ZID) zwanger ben.

Link to comment
Share on other sites

Guest nikki

Hallo,

 

 

 

Wij hebben gekozen voor een donor van de zaadbank, voor ons dus onbekend.

 

Familie viel af, en een bekende donor lijkt me erg moeilijk. Stel voor dat je een goede vriend vraagt en je kind gaat heel erg op hem lijken. Die vriend is iemand die je regelmatig ziet. Dat geeft denk ik rare complexe situaties.

 

 

 

Daarnaast kan het zijn dat je nu op goede voet staat met die bekende, maar je weet nooit wat er nog gaat gebeuren. Wat als in de toekomst om een of andere reden de relatie met die bekende donor niet meer zo goed is....

 

 

 

Als het bij ons zo was geweest dat we een familielid hadden kunnen vragen, dan was dat denk ik onze eerste keuze geweest ivm gelijkenissen en genen etc.

 

Maar ook dan krijg je rare verhoudingen en situaties.

 

 

 

Mocht het nou zo zijn dat je een bekende donor wilt omdat je dan sneller aan de gang bent: informeer even bij kliniek Geertgen. Zij werken met wederkerigheid. Ook dan kun je erg snel aan de gang zijn.

 

 

 

Succes met kiezen. Het is niet makkelijk. Overal kleven er voor en tegens aan. En jullie moeten doen wat je zelf het beste voelt.

 

 

 

groeten

 

 

 

Nikki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use