Jump to content

menopur geen stimulatie


biancx

Recommended Posts

Hallo Meiden,

 

 

 

wie o wie heeft dit eerder meegemaakt?

 

1e IVF poging afgebroken omdat er niet voldoende stimulatie was. Nu opnieuw begonnen, weer met Menopur, maar gisteren 1e echo gehad en nu blijkt dat de groei/ stimulatie wederom achterblijft.

 

Heeft een van jullie misschien ook dit soort teleurstellende resultaten meegemaakt?

 

Ter info ik gebruik vanaf de 1e spuit 300 E (4 flacons) Menopur i.c.m. decapeptyl, wat op zich echt een hoge dosis is.

 

Morgen nog een 2e echo maar de arts verwacht er niet veel van (snik).... weer opnieuw beginnen... maar hoe zijn die eigenwijze eierstokken van mij dan wel te stimuleren?

 

 

 

Reacties zijn weer welkom....

 

 

 

Groet, Bianca

Link to comment
Share on other sites

hoi, en wat erg dat ze niet willen groeien.

 

ik heb zelf geen ervaring met menopur maar ik heb de gonal-f.

 

bij de eerste poging is het meestal een beetje aftasten hoe je lichaam op de hormonen reageren, dus kan het nog al eens mis gaan.

 

bij mijn 2 de poging hebben ze de dosis verdubbeld, dit werkte wel goed.

 

kunnen ze in het ziekenhuis je geen andere hormonen voorschrijven i.p.v menopur?

 

misschien dat een ander hormoon wel werkt, ik weet het niet.

 

ik wens je in elk geval veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hetzelfde meegemaakt! Heel vervelend, maar misschien heb je iets aan mijn verhaal...

 

 

 

De eerste poging gebruikte ik Decapaptyl en Menopur (75, drie keer per dag). Helaas geen goede stimulatie, er zat maar 1 follikel en het baarmoederslijmvlies groeide niet goed... Die poging hebben we moeten afbreken.

 

 

 

Daarna ben ik Decapaptyl en GonalF gaan spuiten. Gonal F 300 IE per dag. Dat ging goed! 11 eicellen was de oogst bij de punctie!

 

De poging verliep goed, maar helaas niet zwanger. Daarna nog een poging gedaan met dezelfde hoeveelheden. Toen zelfs 16 eicellen, die poging verliep ook goed, maar helaas ook deze keer niet zwanger...

 

De cryopoging werd niets omdat de embryootjes niet goed ontdooiden...

 

 

 

De laatste poging ben ik weer met dezelfde dosis begonnen (300IE), maar toen groeiden er ook niet veel follikels, drie waren er te tellen bij de follikelmeting... Heb toen gevraagd aan de gynaecoloog of ik de dosis mocht verhogen. Hij zei dat dat mocht, maar dat ik er niet teveel van moest verwachten. En tja, wat gebeurde er? Ik had maar liefst 19 eicellen bij de punctie. De verhoging van de dosis hielp bij mij dus wel goed.

 

Deze poging verliep heel goed verder, echt supergoed, want het resultaat ligt nu heerlijk in haar bedje te slapen (een dochter van 16 mnd!)

 

 

 

Succes meid!

 

 

 

Groetjes Bianca

Link to comment
Share on other sites

Mijn gynaecoloog vertelde toen wel dat GonalF net zo werkt als Menopur, maar als we de menopur gingen verhogen, moest ik veel vaker op een dag prikken. Met de GonalF niet, die hoefde ik maar 1 keer op een dag te spuiten.

Link to comment
Share on other sites

Iig geven jullie ervaringen mij weer moed.

 

Vanochtend na de echo heeft de arts besloten te stoppen met deze behandeling want er is ook in de laatste paar dagen geen reactie opgetreden.

 

Balen... maar-ja.... moeilijk

 

Volgende week heeft het artsen team overleg wat ze gaan doen. Nu ik tot 2 maal aan toe niet gereageerd heb op Menopur zal er toch een ander behandelplan moeten komen.

 

Maar even afwachten...

 

Groet,

 

Bianca

Link to comment
Share on other sites

hoi bianca, rot voor je dat je nu weer moet stoppen, echt balen he!

 

in elk geval gooi je nu gelukkig geen poging weg en hopelijk komen ze met een ander plan zodat je wel misschien erop reageert.

 

ik wens je in elk geval veel succes en ik hoop dat de volgende behandeling aanslaat.

 

succes meid!

Link to comment
Share on other sites

Ha Bianca,

 

da's inderdaad enorm balen dat je poging weer moet worden afgebroken.

 

Net als Draakje zegt: één voordeel: je poging telt dan nog niet.

 

Maar ja, je moet je wel weer een extra keer opladen! Veel succes ermee, en ik hoop dat de artsen een hele goede oplossing vinden die snel werkt!!!!!

 

 

 

Groetjessssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Nou dat is niet helemaal waar,

 

Ik heb ook een afgebroken poging gehad maar deze heeft dus echt wel geteld, dit was bij menzis. Ondanks dat het heel tegenstrijdig staat op hun site. Bianx vraag het evn na aan het ziekenhuis hoe ze dit gaan declareren? Dit kan echt schelen geloof ik, dat het voor jullie geen poging word!

 

 

 

Gr Daan.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bianca,

 

 

 

Bij mij was de oogst bij poging 2 kleiner met een hogere dosis (300 ipv 225) en heb ik echt heel lang moeten spuiten. De arts denkt dat dit komt door de Deca, want die heb ik bij poging 1 niet gespoten (toen Cetrotide). Verder weet ik dat in het VU een onderzoek loopt naar 35-plussers die worden 'bijgestimuleerd' met Luveris. Ik weet niet waar je wordt behandeld maar misschien kun je daar naar vragen bij je arts(en)? Groet & succes!

Link to comment
Share on other sites

Hi Leeuwtje,

 

 

 

ik zelf heb ook het vermoeden dat het aan de deca zou kunnen liggen. 5 aug. nieuwe afspraak met gyn om eea door te spreken. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de onderzoeken van het VU. Zelf staan wij onder behandeling in het Rijnland Ziekenhuis / Alphen aan den Rijn die samenwerkt met IVF kliniek Voorburg.

 

Weet je trouwens of dat je mag veranderen van ZH?

 

Gr. bianca

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat dat altijd wel mag.

 

Alleen nemen niet alle ziekenhuizen de aannames van andere ziekenhuizen over, zodat ze misschien weer vanaf 0 af aan willen beginnen......

 

Zou zulke dingen goed navragen als je er over denkt.

 

 

 

Groetjessssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use