Jump to content

Tussentijdse bloeding na IVF


Yvonne1

Recommended Posts

Ik heb een vraagje over tussentijdse bloedingen. Ik heb sinds de eerste menstruatie na mijn volledig ivf last van tussentijdse bloedingen. Ik kreeg gewoon mijn menstruatie en daarna een 2 of 3 dagen erna weer een lichte bloeding wat vervolgens weer stopte en toen een dag voor terugplaatsing van een cryo weer een beetje bloed. Ik ben toen met de bolletjes begonnen en met terugplaatsen zag ze ook nog een beetje bloed bij mijn baarmoedermond. Een dag later niets meer en toen weer 2 dagen voor het doorzetten van mijn menstruatie van de mislukte poging. Vervolgens had ik weer een lichte bloeding 2 a 3 dagen na die terugplaatsing. Nu is het weer over.

 

 

 

Ik heb een uitstrijkje gehad en een kweekje. Mijn laatste uitstrijkje was 2 jaar geleden en dat was pap 1, dus goed. Ik heb vier jaar geleden ook al een keer een uitstrijkje gehad en dat was pap 2, een paar onrustige cellen. Ik moest toen na een half jaar weer testen en toen was het goed.

 

 

 

Nu had ik vandaag weer een echo en zei dat ik me toch wel zorgen maakte. Ze ging weer kijken en zag wel iets van een uitstulpseltje bij mijn baarmoedermond en heeft er een arts bijgeroepen die daar verstand van heeft. Ze zei dat ze wel iets zag, maar dat het niet kwaadaardig was en vandaag bloedde het ook niet. Ook niet toen ze er aan zat. Het rare vind ik dat ik voor mijn ivf behandeling dit nog nooit heb gehad, alleen een aantal dagen voor het doorzetten van mijn menstruatie had ik een beetje bloed, maar dat hebben wel meer vrouwen. Nu zei de arts die ze er bij heeft gehaald dat het ook wel hormonale schommelingen kunnen zijn, maar mijn eigen ivf arts zei daarvoor tegen mij dat zij dat nog nooit heeft gezien.

 

 

 

Ik weet het nu niet meer. Zijn er meer vrouwen hier op het forum die zoiets hebben meegemaakt? De uitslag van mijn uitstrijkje krijg ik pas over 3 of 4 weken en ik heb ook al voor de zekerheid een afspraak gemaakt om nog een keer naar dat poliepje te laten kijken als ik weer niet zwanger ben. Ze gaat denk ik dan wat wegsnijden. Ze wil dat nu niet doen omdat ik dan een wondje heb en dan zou ik geen terugplaatsing kunnen krijgen volgende week. Beide artsen hebben me wel op het hart gedrukt dat het poliepje niet kwaadaardig is.

 

 

 

Nou, ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen.

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Tjonge, wat een spannende zaken!

 

Heb er geen ervaringen mee, maar voordat ik het in je stukje las had ik ook al zoiets van: komt dat niet door alle hormonen????

 

Lastig hoor.... Ben bang dat je wat dat betreft toch aan de artsen bent overgeleverd.

 

En elk mensenlichaam is uniek. Wie weet ben jij wel een van de weinigen die daar last van heeft en heeft je ivf-arts het daarom nog niet eerder gezien????

 

 

 

Groetjesssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use