Jump to content

ICSI TESE operatie met plaatselijke verdoving??


jewel

Recommended Posts

Wij hebben de laatste besprekingen gehad voor onze TESE operatie van 10 september en daar is door Meistner (AMC) aangegeven dat het zaakje waarschijnlijk plaatselijk verdoofd gaat worden. Hij zegt dat deze methode nu al vaker gebruikt is en omdat het maar plaatselijk is geen narcose bijwerkingen zijn. Heeft iemand die al een TESE operatie heeft gehad hier ervaringen mee of is daar een ruggenprik of een algehele narcose gebruikt?? Hoe zijn jullie ervaringen??

 

 

 

Bij wie van de nog te opereren TESE forum leden is dit een onderwerp van gesprek geweest of is dit ooit met jullie besproken?? Ik denk dat het veel voordelen heeft...

 

 

 

Wij moeten hoe dan ook naar de anesthesiologie voor als het toch nodig mocht zijn om een ruggenprik of algehele narcose..dus dat traject doorlopen we hoe dan ook voor evt back up..

 

 

 

ben benieuwd naar jullie reacties!!

 

 

 

groetjes, Jewel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jewel,

 

 

 

Mijn man heeft al een tese operatie gehad in Nijmegen (aug 2007). Ook hij heeft alleen een plaatselijke verdoving gehad. Hij vond de verdoving het pijnlijkst van de hele operatie. De napijn (beurs gevoel) heb je hoe dan ook, dus daar maakt het niet voor uit. Hij heeft verder geen last gehad van de verdoving en mocht ook vrij snel weer naar huis. Bij een volledige narcose of een ruggeprik is dat natuurlijk niet altijd van zelf sprekend. Ik hoop dat dit antwoord jou/ je man wat geruststeld. Succes en hopelijk met een geweldig resultaat.

Link to comment
Share on other sites

Hallo, wij zijn in Nijmegen onder behandeling en mijn man mocht kiezen of hij algehele narcose wilt of plaatselijke verdoving. Hij heeft gekozen voor algehele narcose. Volgens de arts maakt het geen verschil mbt de ingreep, alleen voor de patient zelf...

 

Mijn man voelt zich er beter bij als hij onder algehele narcose kan gaan.

 

Hebben ze jullie trouwens informatie ontvangen betreft wat je wel en niet mag doen voor de operatie? Mbt intensief sporten, alcohol,e.d. in de maanden voor de ingreep? Groetjes, Meesje

Link to comment
Share on other sites

Jewel, wij hebben het toevallig vrijdag ook besproken met Meistner, ook wij moeten voor de zekerheid langs de anesteloog voor de zekerheid.

 

 

 

Ook wij zien veel voordelen bij het plaatselijk verdoven en inderdaad ze doen het heel vaak zo omdat de patient minder last heeft.

Link to comment
Share on other sites

hallo allemaal,

 

 

 

nou zoals jullie weten staat onze TESE-datum nu bijna voor de deur.

 

 

 

mijn man zal onder gehele narcose worden behandeld, hij had hiertoe de keuze, en omdat hij best bang is voor de dingen om de hele operatie heen was hij heel erg blij dat hij mocht kiezen.

 

 

 

ik moet wel zeggen dat bij zijn vorige operatie (PESE/MESA) hij heel goed uit de narcose is gekomen, dus dat kan zijn keuze natuurlijk wel beinvloed hebben.

 

 

 

succes allemaal

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use