Jump to content

IVF kindjes te vroeg geboren?


Guest estrhalita

Recommended Posts

Guest estrhalita

Bij mij werd bij de behandeling verteld dat IVF/ICSI babies vaak iets te vroeg werden geboren. Wat weten jullie hiervan? Voor de dames die al bevallen zijn, klopt het??????????????? Ben erg nieuwsgierig.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ester,

 

Ik heb er ook wel ns iets over gehoord. En ja, ebbe werd met 36 weken en 5 dagen geboren. maar de meesten van zijn vriendjes en vriendinnetjes hier op t forum werden op tijd geboren... t blijft toch altijd afwachten!

 

lis

Link to comment
Share on other sites

Goeie vraag Es, ik heb ergens ook zoiets gehoord, weet alleen niet meer waar of hoe.

 

In mijn omgeving heb ik het volgende gezien:

 

Mijn nichtje die via ivf zwanger is geraakt was 17 dagen overtijd.

 

Een kennis (ook via ivf) heeft een vroeggeboorte gehad (26 weken) en dat kindje heeft het helaas niet overleefd.

 

En een meisje wat bij mij op de afdeling lag, was 13 dagen overtijd en werd de dag dat ik naar huis ging ingeleid.

 

Beetje wisselende verhalen dus. Ben erg benieuwd wat de andere meiden hierover weten!

 

Zelf ben ik er heel erg bang voor omdat mijn man met 26 weken is geboren en zodoende 6 maanden in ziekenhuizen heeft gelegen, met alle complicaties vandien. Zeker gezien het 33 jaar geleden is, is het een wonder dat hij het heeft gehaald.

 

 

 

Liefs Diana

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ja het blijft altijd afwachten, maar als meerdendeel te vroeg geboren wordt dan kan ik daar een beetje rekening mee houden aangezien wij 30 okt. nog een weekend naar Limburg gaan en ik geen zin heb om daar in het ziekenhuis te belanden. Maar ook uit nieuwsgierigheid natuurlijk

Link to comment
Share on other sites

Heb inderdaad ook gehoord at dit gemiddeld zo schijnt te zijn, maar blijft inderdaad een gemiddelde. Ik heb begrepen dat het om een paar dagen gaat en niet om een paar weken. Schijnt ook te komen doordat je met IVF vaker tweelingen hebt en dan heb je ook een grotere kans op vroeggeboorte.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm wat vroeger zou mij niet slecht uitkomen... mijn oudste had er nu nog gezeten als ik niet was ingeleid geloof ik (hij is 4,5)

 

 

 

:B-0020:

 

 

 

en is uiteindelijk 17 (!) dagen na de uitgerekende datum geboren na een ingeleide bevalling, 24 uur weeen , 2.5 uur persen en toen ook nog een keizersnee... Dan mag het van mij wel ietsje vroeger..haha!

 

 

 

Ik heb ergens gelezen dat IVF kinderen gemiddeld een aantal dagen eerder komen, maar dan worden alle bevallinge meegenomen, dus ook die van meerlingen en die komen natuurlijk vaker voor na IVf en komen vaak eerder...

 

 

 

Ik zou er dus niet te veel rekening mee houden!

 

 

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het ook wel eens gehoord en gelezen, maar volgens mij komt dat ook omdat ze bij het berekenen er van ook de meerlingen meetellen en tja, die worden natuurlijk altijd eerder geboren.

 

Marissa werd vijf dagen na de uitgerekende datum geboren. Uiteindelijk kwam ze toch nog spontaan, we zouden die dag om8.30 uur naar de gynaecoloog gaan om de inleiding voor de volgende dag door te spreken (ze wilden me inleiden omdat ik ondervoed was geweest en nog steeds erg veel moest spugen toen ik al over de veertig weken heen was.) Maar onze dame besloot toch uit zichzelf te komen en vijf uurtjes voor onze ziekenhuiscontrole braken mijn vliezen...

 

 

 

Gr Bianca

Link to comment
Share on other sites

En hier een tweeling met 38 weken geboren (2330gr en 2770gr).

 

Dus niet alle tweelingen zullen dit getal omlaag jagen hoor.

 

 

 

Ik heb het ook wel eens ergens gehoord, maar echte wetenschappelijke bewijzen heb ik nooit gelezen.

 

 

 

Dus lekker genieten van je zwangerschap en je bolle buik.

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use