Jump to content

Voorstellen


Hanneke

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Wil me even voorstellen... Ik ben Hanneke, 25 jaar. Mijn vriend heeft twee jaar geleden zaadbalkanker gehad en voor de chemo is er zaad ingevroren, dit was toen al van slechte kwaliteit maar is gelukkig toch ingevroren. Nu 2 jaar na chemo hebben we gister de uitslag gekregen van de zaadtest (of weet ik hoe dat heet) en helaas, helemaal niks..!! Ondanks dat we zelf wel dachten dat het er niet echt beter op zou worden hadden we ook niet verwacht dat er helemaal geen leven meer in zou zitten. We wisten wel dat het niet op een natuurlijke manier zou gaan lukken maar toch zou het wel wat uitgemaakt hebben als er iets van leven in had gezeten. Is misschien stom, maar is ook meer het idee. Dus nu is onze enige mogelijkheid ICSI met het ingevroren zaad. Toch wel ff slikken, dacht dat we het wel geaccepteerd zouden hebben maar het valt toch ff niet mee. Weet iemand hoe lang er gemiddeld zit tussen het allereerste gesprek bij de gynaecoloog en de uiteindelijke behandeling..?? Want mijn vriend heeft nog even tijd nodig voordat we echt beginnen met de behandelingen maar we kunnen het ook niet helemaal naast ons neer leggen, ik wil er wel mee bezig blijven en mezelf gaan voorbereiden. Hij zou over een paar maanden willen starten met de behandeling zelf. Ik zou ook graag willen weten hoe jullie reageren op de hormonen..?? Ben erg bang namelijk dat ik er qua stemming enzo last van ga krijgen.

 

 

 

Ik hoop dat jullie nog een hoop tips enzo voor ons hebben. En ohw ja is er misschien iemand die ook door deze reden met ICSI is begonnen of moet gaan beginnen want ik vraag me wel af of het anders is met ingevroren zaad..???

Link to comment
Share on other sites

hallo Hanneke !!

 

 

 

welkom op het forum, hier zul je merken dat iedereen met je meeleeft en veel van je vragen beantwoord kunnen worden door mensen met ervaringen.

 

 

 

wij zelf zijn ook overgeleverd aan ICSI met ingevroren zaad, mijn man heeft een milde vorm van CF (taaislijmziekte) hierdoor heeft hij geen zaadleiders en kan zijn zaad er dus niet op een normale manier uit.

 

 

 

hierdoor heeft hij dus een operatie ondergaan (TESE) waarbij ze rechtstreeks zaad uit de zaadbal halen. dat is ingevroren en zal worden gebruikt voor ICSI.

 

 

 

wij zijn in april op de wachtlijst gezet voor ICSI in het rabboud nijmegen, en tot mijn vreugde kan ik je vertellen dat ik me bij mijn eerstvolgende menstruatie mag aanmelden voor onze eerste ICSI.

 

 

 

ik vind het heel erg spannend en ben ook best wel een beetje angstig voor wat komen gaat, maar het is onze enige kans op een zwangerschap (van ons samen), dus we gaan ervoor.

 

 

 

als het zover is zal je mijn ervaring hier kunnen lezen. ik begrijp dat je vriend het er moeilijk mee heeft, mijn man heeft het ook nog steeds best moeilijk mee dat het bij hem niet werkt zoals het zou moeten, maar helaas dat is het leven nou emaal.

 

 

 

veel sterkte in deze onzekere tijd.

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hanneke,

 

 

 

Wij waren ook aangewezen op icsi. Mijn man is MS patient en heeft vanwege de medicatie die hij ging gebruiken, zich laten sterrilliseren. Maar, van te voren gelukkig wel zaad in laten vriezen. De kwaliteit was zo terug gelopen, dat wij nu ook op icsi aangewezen waren.

 

Het ligt denk ik per ziekenhuis verschillend hoe snel je aan de beurt bent (wachttijden). Ik ben in januari aangemeld voor zwolle. Februari het eerste gesprek gehad, maart het 2e, en begonnen met het slikken van de pil, april begonnen met spuiten en in mei de punctie en terugplaatsing. Eind mei positief getest.

 

Zelf heb ik het idee dat ik niet zo veel last heb gehad van de hormonen. Wat vermoeider. Maar stemmingswisselingen niet echt geloof ik. Heb mijn man daar ook niet over horen klagen.

 

 

 

En ja, het is even flink slikken. Maar we waren al lang blij dat het voor ons mogelijk is om samen een kindje te krijgen.

 

 

 

Groetjesssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use