Jump to content

Na operatie nu op naar ICSI


gerreber

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ook voor ons komt het nu dichterbij. Na een succesvolle TESE operatie mogen wij nu eind september gaan starten met ICSI.

 

De recepten zijn al ingeleverd bij de apotheek en de eerste spuiten al in huis. Tegen de eerste prik kijk ik toch wel een beetje op. Hebben jullie nog tips?

 

 

 

We houden jullie op de hoogte van de gang van zaken!

 

 

 

Allemaal heel veel succes met welke behandeling je ook bezig bent..

 

 

 

Groetjes,

 

Gerreber

Link to comment
Share on other sites

hallo gerreber,

 

 

 

nou we lopen gelijk op, dat is grappig !! als het goed is krijg ik de recepten deze week binnen en mag ik laatste week (ca. 21 september) van september beginnen met spuiten.

 

 

 

net als jij zie ik toch ook wel op tegen de eerste keer spuiten, maar mn lieve mannetje heeft al gezegd dat als ik het niet durf dat hij het wel doet, lief he !!

 

 

 

maar ik vind dat ik het zelf moet doen, en niet moet piepen, maar toch blijft het spannend.

 

 

 

fijn dat we elkaar op de hoogte kunnen houden van het verloop, voor ons beide dezelfde behandelingen TESE/ICSI.

 

 

 

wij wensen jullie heel veel succes met de eerste poging, en we hopen natuurlijk dat het gaat lukken !!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

dikke knuffel van ons

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

Ik ga 15 september voor de 2-de poging op.

 

Tegen het spuiten moet je echt niet verveldend aankijken.

 

De 1-ste spuit is eng. Tja je gaat toch zelf in je eigen lijf prikken maar mij is dat zo enorm meegevallen. Na 4 dagen rende ik even naar de keuken om een spuit uit de koelkast te halen en na een kwartier stak ik hem onder de dekens in het donker in mijn buik en ging rustig verder slapen.

 

De puregon spuit was helemaal easy. Die waren helemaal niet te voelen. En dat terwijl ik behoorlijk kleinzerig ben.

 

Hou er rekening mee dat je de moeilijke/vervelende en pijnlijke verhalen hier vaak leest en dat meiden waarbij het allemaal voor de wind gaat hun verhaal hier niet snel plaatsen.

 

Veel succes en ik hoop dat het bij jullie ook allemaal zal meevallen.

 

liefs fleur:StopBugginMe:

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ook ik loop bijna gelijk, want ik begin eind september/begin oktober weer met deca spuiten. Voor mij alleen voor de tweede keer, dus het spuiten is niet nieuw meer.

 

 

 

Ik vond het spuiten de eerste keer heel spannend, maar de volgende dag ging het al zonder trillen. Ik heb er gelukkig nooit wat van gevoeld. Ik nam ze ook gewoon overal mee naartoe en de derde dag zat ik al in een restaurant op het toilet te spuiten. Is inderdaad wel fijn om het zelf te doen, want dan ben je niet afhankelijk en kan je gewoon zelf op stap. Bij iedereen lees je ook dat het spuiten snel went. heb tenminste nog niet anders gehoord of gelezen, dus dat gaat bij jullie ook vast helemaal goed! Je moet alleen even over die drempel heen. Ik vond het de eerste keer wel heel fijn om het samen met mijn man te doen. Hij heeft er alleen maar naar gekeken en er aandacht voor gehad, maar het was een mooi momentje. Begin van het hele traject, een moment om bij stil te staan!

 

 

 

Veel succes de eerste keer en schrik niet van de stapel medicijnen als je ze ophaalt. Het meeste is verpakkingsmateriaal en naalden.

 

 

 

We houden elkaar op de hoogte! Spannende tijden weer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use