Jump to content

Wie heeft er last van overstimulatie gehad?


Vanessa

Recommended Posts

Ik ben erg benieuwd wie er last van overstimulatie heeft gehad.

 

Ik heb nu 5 injecties van 150E met puregon gehad.

 

Ik voel toch een lichte, pijn kan ik het eigenlijk niet voelen, druk in mijn onderbuik.

 

Ben benieuwd of dit normaal is.

 

 

 

Liefs,

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

Heee

 

Ik heb drie keer een overstimulatie gehad.

 

De eerste keer was met de IUI behandeling toen had ik 11 follikels er zitten.

 

De tweede keer had ik een overstimulatie na de terugplaatsing met de IUI toen had ik 5 follikels ten groote van 5-7 CM, Dus complete kerstballen.

 

En de derde keer was met ICSI, toen had ik meer dan 27 follikels er zitten, ze zijn gestopt met tellen want ik moest toen stoppen met de behandeling.

 

Ik spoot toen ook 150 ie Purogon.

 

Ik voelde ook wat druk in de onderbuik, wat steeds erger wordt. Ik heb van 1 ding geleerd twijfel je ga aub naar het ziekenhuis. Ik heb ook telkens gebeld bij twijfel maar dan zeiden ze nee kan geen kwaad vertrouw je het zelf niet dan kom maar langs. Dus zelf dacht ik dan zij weten wel beter dus houw me maar rustig dan komt het wel goed. Maar zij kunnen niet zien door de telefoon hoe het bij jouw aan het groeien is. Dus als ik weer last krijg of iets dan ga ik er al heen mij houden ze niet meer tegen. Het is al drie keer mis gegaan.

 

Want 150 ie purogon is een voorzichtig begin vertelde ze mij de hele tijd maar ik reageer er heel erg fel op. Let op je eigen lichaam vertrouw je het niet dan dring maar aan op een echo, beter te vroeg als te laat.

 

Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat alles goed komt.

 

Liefs Sannie

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie antwoorden.

 

 

 

Vrijdagochtend moet ik voor de eerste FM. Houdt dus in dat ik nog 3x prikken moet.

 

 

 

Het liefst zou ik voor de zekerheid morgen even voor een echo gaan.

 

Mijn pijngrens is door alles wat ik de laatste jaren gehad heb wel iets hoger geworden. Ben bang dat ik daardoor iets mis.

 

Het is een beetje brandend/drukkend gevoel, geen echte pijn dus.

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

hallo vanessa,

 

 

 

ik heb gisteren de punctie gehad en had 20 foll ( moest 310 eh puregon spuiten)

 

gyn zag gisteren iets vocht in de buikholte zitten dus dreigende overstimm.

 

veel drinken is het medicijn!!

 

 

 

er zijn gelukkig 13 eicellen gevonden dus het is niet voor niets geweest.

 

 

 

jij ook heel veel succes met je eerste fm.

 

 

 

groetjes bri

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bri,

 

 

 

Wat een mooi resultaat! En fijn dat je de punctie achter de rug hebt.

 

Ik hoop dat er maandag goed nieuws voor ons is en dat de follikels gegroeid zijn. Dan weten we in ieder geval of wij ergens eind volgende week voor de punctie kunnen.

 

 

 

Ik moest helaas de deca een week langer spuiten. anders hadden wij de punctie misschien ook al wel achter de rug gehad.

 

 

 

Liefs,

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vanessa en de anderen natuurlijk ook,

 

 

 

Bij mijn IUI's heb ik nergens last van gehad, maar bij mijn eerste IVF wel. 18 follikels hebben ze gepuncteerd en er zaten nog meerdere kleintjes. Mijn buik was zo opgezwollen als wat en het deed vooral na de punctie pijn, veel pijn. Het heeft na de punctie nog 1,5 week geduurd. Veel ziekenhuisbezoekjes. Kon niet meer zitten van de druk.

 

 

 

Volgens mij voel je het verschil wel tussen wat buikpijn en overstimulatie, maar als je twijfelt zeker laten bekijken in het ziekenhuis. Ga op je gevoel af, maar maak jezelf niet gek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use