Jump to content

Président Brie 'Light'


Recommended Posts

Ha, zie ik zojuist dat er idd een speciaal hoekje is ingericht om te praten over voeding en zwangerschap! Dank je Jheroen! :toothy4:

 

 

 

Ik zal hierbij dan de opening doen:

 

 

 

Mijn vraag is: weten jullie of je de Brie 'Light' van Président mag eten of niet?

 

Er staat op dat het op basis van gepasteuriseerde koemelk is gemaakt.

 

Da's dus geen rauwe melk neem ik aan!

 

Ik had gelezen dat je die brie uit de supermarkten wel mocht eten geloof ik.

 

 

 

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

 

 

 

Liefs, Daantje

Link to comment
Share on other sites

Nog niemand een idee? :sad:

 

 

 

Hoe kan het trouwens dat dit onderwerp niet bovenaan verschijnt bij de Home pagina?

 

 

 

Liefs, Daantje

 

 

 

Nu staat ie er wel bij, moest nog even instellen dat ook dit forum meegenomen wordt met de laatste berichten :hiding:

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi!

 

naar mijn weten is alle brie van President uitgebracht op de nederlands markt van gepast. melk. Zie de verpakking.

 

 

 

en google ff: ' president brie' ..daar staat alles op.

 

Dus is eet nog gewoon mijn brietje, mits ik die zelf gekocht heb !

 

 

 

Verder ga ik nog eventjes informeren over vis consumptie, bepaalde vissen zouden niet goed zijn bv makreel...terwijl dit nu voor de vetzuren wel weer fantastisch is.. elke week zalm ..vind ik niet zo fantastisch.Van haring houd ik niet.

 

 

 

Plaats ik nog wel hier onder ' zwangerschap en voeding' .

 

fijne zondag! - beetje rottig weer is het..

 

x lentezon

Link to comment
Share on other sites

Guest Simone1972

Wellicht is het handig om een lijst hier neer te zetten van voedingsmiddelen/dranken die je beter niet kunt eten/drinken tijdens zwangerschap.

 

 

 

Heeft iemand zo'n lijstje?

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Brie kan je gewoon eten hoor. En qua vis. Ik neem elke dat 2 visolietabletten dan hoef ik niet steeds vis te eten.

 

 

 

Deze vis zijn goed voor de kleine: Haring, makreel, forel, sardientjes, zeewolf, zeeduivel en zalm zijn vette vissen. En die kun je in de laatste drie maanden van je zwangerschap het beste één of twee keer per week eten. Ze bevatten namelijk cervonzuur en dat is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en het netvlies. En juist aan het eind van de zwangerschap maken de hersenen van je kind nog een belangrijk groeiproces door.

 

 

 

Wat je het beste kunt meiden is alles met : "TE VEEL", alchohol, rood, rauw vlees, pate (mag 1x per dag), zalm voorverpakt (alleen vers dus), drop, zout, rauwe groente goed wassen, lever, schimmelkazen.

 

 

 

Maar ik zeg er wel bij, eet je een keer vlees een beetje rauw, of per ongeluk voorverpakte zalm dat is er niks aan de hand. Mijn gyn en vk zeggen dat al het eten hier in NL niet zoveel kwaad kan. En het verschilt ook of het je 1ste of 2de zwangerschap is. Bij je 1ste zwangerschap leef je volgens het boekje en bij de 2de ben je veel makkelijker haha.

Link to comment
Share on other sites

Brie is zeker geen probleem, ook bij de kaasboer zou je het kunnen halen, maar vraag dan even na of het van gepasteuriseerde melk is gemaakt of niet.

 

 

 

Vis, tja vette vis is zoals Es al zei heel erg belangrijk, maar als je het niet lust dan zijn de visoliecapsules een perfecte oplossing lijkt mij!

 

 

 

Qua voeding let ik ook niet overdreven op hoor. Probeer het wel gezond te houden, genoeg groente en vooral fruit nu met dit weer.

 

Ik kijk wel heel erg uit met houdbaarheidsdatums, en de temperatuur van de koelkast of die wel laag genoeg is.

Link to comment
Share on other sites

Ik let ook niet overdreven op de voeding. Eet van nature al best gezond en nu ook gewoon waar ik zin in heb, incl brie en mozarrella op z'n tijd. Veel fruit, volkoren producten, groene groenten, melkproducten, vlees... de schijf van vijf ;-)

 

 

 

Laat wel rauw vlees en vis staan, evenals pinda's. En eet af en toe een blikje sardientjes of makreel als aanvulling op mijn vrijwel visloos dieet (mijn vriend lust geen vis helaas, dus eet het eigenlijk alleen als ik uit eten ga).

 

Mijn vriend vroeg zich laatst alleen wel af of dat soort vis in blik ook niet rauw was?? Ik heb eigenlijk geen idee.... weet iemand dit?

 

 

 

En heb perongeluk ook een aantal keer voorverpakte zalm gegeten, wist toen nog niet dat je dat ook beter kunt laten staan.

 

Zal ook eens gaan beginnen met visoliecapsules, dat klinkt als een goed idee!

 

 

 

:bye:

 

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Hey Esther,

 

Van die makreel klinkt goed, want ik at dat al 1 keer per week, en ook 1 of 2 keer een half vette vis zoals Talipia.

 

Ik zit te denken aan omega 3,6,9, capsules maar wrs, hoeft dat niet gezien mijn visconsumptie. Heb die wel gebruikt in de aanloop naar de behandeling.

 

Vandaag naar de dieetiste, dus ben benieuwd.

 

Voor de rest doe ik niet al te krampachtig want idd is het nederlandse voedsel hoogstaand kwa hygiene etc ..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use