Jump to content

lang schema


mamalou

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Ik ben net ongesteld geweest en een week voor mijn volgende menstruatie begin ik met het lange schema.

 

 

 

Nu vraag ik me af of ik veilig moet vrijen. De dokter heeft het niet gezegd, maar ik heb het ook niet gevraagd. Ik heb al gezocht op internet, maar lees steeds dat mensen aan de pil gaan.

 

 

 

de hormonen die ik ga gebruiken (volgens recept) menopur, lucrin en pregnyl....

 

 

 

We gaan morgen een weekje weg en eindelijk kunnen we vrijen wanneer we willen, zonder 'addertje onder het gras' zeg maar. maarja, om nu veilig te vrijen terwijl het niet nodig is.... aan de andere kant: ik ben nu wel klaar voor IVF en zou het jammer vinden om het weer uit te stellen.

 

 

 

ik kan ook niet meer bellen naar het ziekenhuis, want we vertrekken vannacht al.

 

 

 

nou, misschien kunnen jullie me helpen.

 

groetjes mamalou:theCabin::

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben in deze periode het niet veilig gedaan. Mijn vriend gilt altijd dat hij allergisch is voor rubber. Volgens mij kun je niet zwanger worden omdat je eigen hormoonhuishouding tot het nulpunt gebracht wordt.

 

 

 

Heerlijk dat je kunt vrijen wanneer je daar zin in hebt!

 

Wij hebben verplicht een paar dagen rust omdat de punctie morgen is. En je weet iets wat niet mag daar krijg je enorm veel zin in!

 

 

 

Hoop dat mijn mannetje morgen in het ziekenhuis zijn potje mag vullen. Dit houdt dan namelijk in dat er eitjes gevonden zijn.

 

De rest halen we dan van de week wel weer in!

 

 

 

Een hele fijne vakantie!

 

 

 

Liefs,

 

Vanessa

 

 

 

P.S. Heerlijk die vragen en antwoorden, hoe bedoel je dat we open zijn tegen elkaar!

 

:icon_cherry:

Link to comment
Share on other sites

volgens mij zou het wel kunnen.

 

ik had zelf ook altijd het lange protocol en vrijdde zelf ook altijd zonder condoom.

 

bij het lange protocol ben je makkelijker in te plannen dus als ik wat later ongi was dan de dag dat ze uitgerekend hadden dan was dat niet erg.

 

dus ik zou het lekker wel doen.

 

veel plezier op je vakantie!

 

geniet ervan meid!

Link to comment
Share on other sites

hoi draakje,

 

 

 

maar kan het dan geen kwaad, stel dat het onmogelijke wonder zal geschieden en ik toch alsnog zwanger zou raken.... dan ben ik net bevrucht zeg maar, en dan spuit ik een week later hormonen om mijn hersenen stil te leggen (ofzo).

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

even een vraagje.. bij mij is gezegd dat je na de punctie en na de tp een week lang geen sameleving mag hebben. na de punctie de eerste x zat ik daar ook echt niet op te wachten, maar omdat er dan kans is op infecties.

 

 

 

dus ik weet niet of het bij jullie zo is aangegeven maar wij moeten het ook maar even een tijdje zonder doen! ach dan wordt je ook wel creatief;)

 

 

 

Liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Ja dat is wel een vraag die bij ons ook speelt. Op zich liet de HSG foto zien dat mijn beide eileiders niet toegankelijk waren, maar stel nu toch dat....

 

 

 

Ik moet op dag 21 beginnen met decapeptyl, stel nu dat je op dat moment toch "per ongeluk" zwanger zou zijn, dan kan dat toch niet goed zijn voor zo`n heel klein schildpadje in aanbouw ;-)

Link to comment
Share on other sites

ben je nu dan bezig met de pil aan het slikken?

 

want bij mij was het zo: eerst 3 weken de pil slikken , cd 17 starten met deca en dan werd ik een paar dagen erna ongi.

 

 

 

inderdaad is het beter om na de punctie ook geen gemeenschap te hebben vanwege dat er in je eierstok geprikt is geworden en dat je dan ook echt moet oppassen voor infecties.

 

voor de rest zou ik zeggen: veel plezier op je vakantie!!

Link to comment
Share on other sites

hoi meiden,

 

 

 

marina, weet je al of het kwaad kon?

 

ik ben ondertussen weer terug van een heerlijke week vakantie. we hebben voor het eerst in 3 jaar weer een normaal kunnen doen in bed en ik heb mezelf verboden om te denken aan een wonder. donderdag ga ik naar het ziekenhuis voor prikinstructie en dan zal ik vragen of het kwaad kan voor het geval dat..

 

tot later!

 

mamalou

Link to comment
Share on other sites

hi hi ja sorry helemaal vergeten te zeggen,

 

Ik heb bij de arts nagevraagd vorige week en ze zei dat de kans dat ik spontaan zwanger zou raken sowieso minimaal is en dat mocht het toch gebeuren, decapeptyl geen kwaad kan.

 

 

 

Nou en als je zwanger bent wordt je niet ongesteld dus ga je de andere medicatie ook niet prikken en kom je na lang genoeg wachten er achter dat je gewoon :B-0020: bent ;-)

 

 

 

t mag dus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use