Jump to content

Nieuw hier en begonnen met 1e icsi


jolanda12

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

 

 

Wij zijn sinds vorige week begonnen met onze 1e icsi poging in genk, belgie en zitten nu op 8e dag van spuiten van deca en puregon. Morgen hebben we de 2e echo om te kijken hoe het gaat.

 

 

 

Ik wilde iedereen hier heel veel suc 6 wensen met hun behandeling en hoop dat jullie hartewens uit gaat komen.

 

 

 

groetjes,

 

jolanda

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

ook van mijn; welkom hier.

 

 

 

wij zijn ook bezig met icsi maar dan poging 2. morgen heb ik al de punctie dus dat gaat alweer sneller dan verwacht. nu even rustig aan dus ik heb genoeg tijd voor de pc.

 

 

 

heel veel suc6 gewenst!

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

hoi jolanda en welkom op het forum!

 

hoe is het vandaag gegaan?

 

hoe is het in belgie?

 

we zijn zelf ook aan het denken om naar gent te gaan dus ik zou graag van je willen weten hoe je het ervaart!

 

als je wilt natuurlijk haha!

 

in elk geval veel succes met je behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

Wat lief dat er zo veel reacties binnen zijn gekomen.

 

Wat hebben jullie al veel meegemaakt, aan jullie onderschriften te zien !

 

 

 

Lucky,

 

Heel veel suc 6 16.10 met je 1e fm. Ik mag diezelfde dag voor een 3e fm terug, zal met je meedenken/meeleven.

 

 

 

Annemie,

 

Jij zult toch ook langzaam een fm moeten krijgen, niet ?

 

 

 

Simone,

 

Balen dat je vorige poging niet gelukt is.

 

Wanneer mag jij weer beginnen ?

 

 

 

Desiree,

 

Hoe is met je ? Na de punctie vandaag ? Ik hoop dat het meegevallen is, en dat je flink geoogst hebt, want iedereen ervaart het anders en de punctie is het minst leuke gedeelte aan het traject, wat ik zo hoor.

 

 

 

Gerreber,

 

Ik zie dat je net als Lucky ook 16.10 voor een fm mag, dus ik mag met 2 mensen mee gaan leven, spannend !

 

 

 

Vanessa,

 

Hoe is gisteren de punctie gegaan ? ik zie aan je onderschrift dat je hoopt op 1 of 2 eitjes ? Had je weinig follikels bij de laatste fm ?

 

 

 

Hildever,

 

Van harte gefeliciteerd (wensen kunnen nooit te laat komen, denk ik zo). Geniet er maar lekker van. Hopelijk "besmet" je meer mensen op dit forum en kunnen we jouw voorbeeld volgen. Gaat het goed met je ?

 

 

 

Beau,

 

Jij denkt meteen, ik "doe" het meteen goed, ik ga voor 2. Wat geweldig, kan me heel goed voorstellen dat je trots bent. Hoe oud zijn ze inmiddels ?

 

 

 

Draakje,

 

Het spijt me te lezen dat je al 2 pogingen hebt gehad die mislukt zijn en dan nu ook een 3e ? Ik weet niet hoe ze dat bij jullie doen, maar doen ze daar niet meerdere zaadstalen nemen en de 1e invriezen, voor het geval dat ? Wat een tegenvaller, zeg.. Gaan jullie nog voor een volgende poging ? evt. wanneer ?

 

 

 

Zo, hopelijk niemand vergeten. Ik heb gereageerd op basis van jullie onderschriften, dus neem me aub niet kwalijk als ik foute en/of ongepaste opmerkingen zou schrijven, omdat ik jullie geschiedenis (nog) niet ken.

 

 

 

Gisteren was mijn echo op zicht wel goed gegaan. Ik had maar 5 follikels, was wel een teleurstelling, want ik had liever meer gehad, zodat de kans groter zou zijn. Ik weet wel dat we maar 1 goeie nodig hebben, maar met 5 follikels, weet ik die kansen niet zo goed in te schatten.

 

De dokter zei dat ze 1.2 groot waren, dus 16.10 terug om te kijken of ze op schema blijven liggen en dan waarschijnlijk 20.10 de punctie. Ik blijf hoop houden en houdt jullie op de hoogte.

 

 

 

Groetjes,

 

en tot :active:

 

jolanda

Link to comment
Share on other sites

Guest Simone1972

Spannend hoor Jolanda. En wat duurt wachten dan lang he?

 

Ik krijg donderdag waarschijnlijk te horen wanneer ik volgend jaar weer mag beginnen. Donderdag moet ik nog bloed laten prikken om te kijken of mijn HCG al voldoende gezakt is.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Simone,

 

 

 

Als ik jouw verhaal lees, dan denk ik dat jij meer moeite zal hebben met wachten. Je gaat pas volgend jaar weer beginnen ? bewust voor gekozen, of komt dit gewoon voor de verzekering het beste uit (begrijpelijk hoor, want goedkoop is het allemaal niet ).

 

 

 

Als je eenmaal bezig bent, vindt ik dat wachten niet zo een probleem. Het enige deel wat moeilijk wordt, denk ik, dat als de tp eenmaal heeft plaatsgevonden, want dan ga je echt denken bij ieder ding dat je doet, als ik dit doe, dan heeft dat misschien gevolgen dat de aanhechting niet goed gaat en dan als een porcelein iets gaat leven, dat ga ik proberen om tegen te gaan, zover dat mogelijk is en dan zien we wel wat het leven in petto voor me heeft. Het is wel gebleken dat we toch niet overal controle op kunnen hebben, anders waren we allemaal op dit forum al op onze eigen manier zwanger geworden. Gelukkig kunnen ze tegenwoordig wel al heeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeel.

 

 

 

Groetjes,

 

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sofie,

 

 

 

Momenteel zijn we in genk in behandeling (niet in gent, zoals mensen ook wel denken). Ik ben nog druk bezig met broeden, dus hopelijk komen er nog follikels bij, of zit er gewoon de follikel bij, dan mag ook !!

 

 

 

Wat is jouw verhaal ? Ik zie niks in je onderschrift staan ? momenteel ook met iets bezig ?

 

 

 

Groetjes,

 

jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hoi, Genk dus ik dacht het wel :)

 

Ik heb 3 IUI s gehad, niet succesvol. Heb nu net eerste IVF gehad en is ook niet gelukt. In november hebben we TP eerste cryo. We zijn in Leuven in behandeling. Super team ook, schatten van mensen. Ik merk wel dat er van ziekenhuis nr ziekenhuis wel wat verschillen zijn, het katholieke Leuven vs het vrije VUB etc maar ja ik ben heel tevreden en uiteindelijk moeten we vertrouwen hebben.

 

Geniet van het broeden :) ik had in t begin ook niet zoveel en uiteindelijk had ik 17 follikels en 14 eitjes daarin dus dat was heel goed.

 

volhouden :) en je laten verwennen

Link to comment
Share on other sites

Guest Simone1972
Als ik jouw verhaal lees, dan denk ik dat jij meer moeite zal hebben met wachten. Je gaat pas volgend jaar weer beginnen ? bewust voor gekozen, of komt dit gewoon voor de verzekering het beste uit (begrijpelijk hoor, want goedkoop is het allemaal niet ).

 

 

 

 

De reden voor wachten is heel simpel: eerst moet het HCG (zwangerschapshormoon) uit mijn lijf zijn. Vervolgens is een maandje rust wel goed voor je lijf, in december is onze kliniek gesloten, dus volgens jaar (januari, februari of maart) beginnen we weer met goede moed.

 

 

 

Het wachten duurt niet lang, aangezien wij 1 november de sleutel krijgen van ons nieuwe huis. Kan ik lekker klussen en gaat de tijd vast heel snel voorbij. :icon_rr:

Link to comment
Share on other sites

Hey Jolanda,

 

Bij mij hadden ze 6 eitjes gevonden, waarvan er maar 1 goed is gaan delen. En die draag ik nu bij me. Het gaat heel goed. Eigenlijk weinig last van wat voor klachten dan ook.

 

Ik hoop dat jij ook sel zwanger zult zijn.

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jolanda,

 

 

 

Morgen is m'n eerste echo, geen idee of het al een fm is. Ze gaan wel kijken hoe het ervoor staat met de follikels en hoeveel puregon ik moet gaan spuiten.

 

Spannend, weer een stapje dichterbij..

 

 

 

Wel fijn dat we met meerdere in dezelfde fase zitten van het traject.. En nu maar hopen op een mooi resultaat!

 

 

 

Heel veel succes allemaal!

 

 

 

liefs, gerreber

Link to comment
Share on other sites

hoi gerreber,

 

 

 

dit is de eerste echo he, en je spuit nog geen puregon toch?? dan is het nog geen fm, maar een uitgangsecho. dan bekijken ze of je goed reageerd op de decapeptyl.

 

 

 

de eitjes, en de groei daarvan kunnen pas bekeken worden als je puregon gebruikt.

 

 

 

handig he, dat we elkaar een beetje kunnen helpen zo toch !!! ik moet morgen voor de 1e fm, ik vind het best spannend om te moeten afwachten hoe mijn lichaam zich als broeikip laat functioneren, hahahaha.

 

 

 

we horen het morgen wel van elkaar he, succes

Link to comment
Share on other sites

Hallo Lucky,

 

 

 

Ja het is fijn dat we zo dingen met elkaar kunnen delen. Ben erg benieuwd of ze tevreden zijn tot nu toe.

 

Hoe gaat het prikken. lukt het ook een beetje met de puregon?

 

 

 

Ik had vandaag m'n eerste blauwe plek... verder gaat het prima.

 

 

 

succes morgen!

 

 

 

Groetjes,

 

gerreber

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use