Jump to content

wanneer prikken jullie


mamalou

Recommended Posts

Hallo!

 

Ik ga maandag beginnen met Lucrin. Nu dacht ik zelf om 's avonds rond een uur of 10 te prikken. Kan ik daarna lekker naar bed. Nu zei mijn vriend dat het misschien beter is om juist 's ochtends te prikken, zodat die hormonen door het bewegen zich beter kunnen verspreiden.

 

Dus ik gooi het in de groep...

Link to comment
Share on other sites

Bij mij was het advies om 's avonds te prikken. Dit omdat dan na een FM de dosis nog voor diezelfde dag kan worden bijgesteld indien nodig. Als je net voor een meting geprikt hebt kan dat niet meer. Maar als ze daar niks over gezegd hebben, zou ik doen wat je zelf het fijnste lijkt. Dat hangt toch af van je dagritme, hoe makkelijk je zelf prikt en hoeveel last je ervan hebt.

 

Ik kreeg van de cetrotide bijvoorbeeld een dikke, jeukende , rode plek op m'n been. Lijkt me niks om daar dan sochtends gelijk een broek of panty overheen te trekken. En ik heb sochtends echt geen tijd om een kwartier met een ijsblokje op m'n been te zitten :bf_nonew:

 

 

 

Succes,

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Oh, dat van die dosis slaat dus op de Gonal-F / Puregon of wat je ook krijgt voor de follikelgroei. Voor Lucrin/Decpeptyl/Cetrotide gaat dat niet op. Ik had een kort schema, dus raak soms in de war met wat nu precies wat is :whistling_girl:

Link to comment
Share on other sites

hoi meiden,

 

bedankt alvast! er is volgens mij geen peil uit op te trekken. elk ziekenhuis heeft idd weer andere protocollen en adviezen. zelfs de hormonen zijn steeds anders. nouja, het zal ook voor elke persoon anders zijn.

 

De dokter zei dat het belangrijkste bij Lucrin was om het elke dag dezelfde tijd te spuiten dus ga ik daar maar vanuit.

 

het gekke is, ik voel me alsof ik er al mee begonnen ben. prikkelig (schiet heel makkelijk uit mijn slof) en misselijk. zou dat nou allemaal psychisch zijn? :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi mamalou,

 

 

 

Ik prik 'savonds de decapeptyl en Menopur rond een uurtje of 10. En 'sochtends de Gonal-f (menopur & gonal-f gaan niet samen daar moet minimaal 4 uur tijdverschil in zitten).

 

 

 

Het kan psychisch zijn hoor, maar aan de andere kant krijg je wel kant & klare xtra hormonen ingespoten. Daar moet je lichaam toch op reageren....

 

 

 

Succes en je zal wel blij zijn dat je ein-de-lijk ook aan de slag mag!

 

 

 

Greetzzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use