Jump to content

nieuw


Marinda

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik ben al een tijdje aan het "meelezen" en wil nu toch graag actief meekletsen.

 

We hebben een zoon van 4 jaar na het slikken van clomid. Toen hij 1 jaar was wilden we graag een broertje of zusje. Na een jaar niets, een jaar clomid, larascopie en 10 IUI pogingen (waarvan de 6e zwanger maar miskraam), gaan we nu binnenkort beginnen met IVF.

 

Na alle bloedtesten, info avond en intake konden we starten maar toen zagen ze met de echo iets en heb ik vorige week een baarmoeder onderzoek gehad. Waarschijnlijk was het littekenweefsel van de curretage en dat hebben ze gelijk weg gebrand. Maar toen zagen ze een cyste aan mijn eierstok van 4 cm. Nu moet ik weer een maand wachten en dan terug om te kijken of hij weg is (ze vertelden dat het vanzelf weer kan weg gaan), dus dat hoop ik dan maar. Als alles er dan goed uitziet kunnen we beginnen............en anders zou het met waarschijnlijk weer een larascopie weg gehaald moeten worden.

 

Heeft iemand weleens een cyste gehad die weer weg ging of 1 die weggehaald moest worden?

 

 

 

Groetjes Marinda

Link to comment
Share on other sites

Hi Marinda,

 

 

 

Welkom hier en jeetje, wat een weg hebben jullie al afgelegd! Ik heb ook regelmatig cystes gehad die vanzelf weer weggingen, meestal waren ze de volgende cyclus inderdaad niet meer te zien! Heel veel succes met het IVF traject en ik hoop dat je droom werkelijkheid mag worden!

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Pien

Link to comment
Share on other sites

Guest marianne

Hoi Marinda,

 

Welkom op het forum. En sterkte met de ivf.

 

Ik heb zelf na een van de iui's een cyste gehad van ook ongeveer 4 cm. Heb toen een maandje rust gehad, daarna was de cyste weg.

 

In het huidige ziekenhuis ook na een iui weer een cyste. Kreeg toen voor een maand de pil. Bij de eerste uitgangsecho was ook deze cyste verdwenen.

 

Hoop voor je dat dit bij jou ook zal zijn. Het kan dus goed spontaan weer weg gaan.

 

Groetjes, Marianne.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties.

 

Pien en Marianne, fijn te horen dat bij jullie de cystes meestal de volgende maand weg waren. Ik hoop het zo.

 

 

 

Ik weet nog niet zo goed hoe alles werkt, hoe komt het dat als ik niet online ben deze berichtjes niet te zien zijn, is dat een instelling?

 

 

 

Groetjes Marinda

Link to comment
Share on other sites

Hey Marinda,

 

Nou, jullie hebben al een hele heftige tijd achter de rug!!! Ik hoop dat er nog een mooie toekomst is weggelegd voor jullie.

 

Wat betreft het onderschrift: even in de bovenste rij gebruikersinstellingen aanklikken, en dan staat er in het linker rijtje ergens: wijzig handtekening.

 

De handtekening is dus dat verhaaltje onder...... Hopelijk kom je er uit.

 

Wat de cyste betreft.... Ik heb daar geen ervaring mee!

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Welkom Marinda!

 

Ik heb zelf al jaren cystes en heb 3 keer een kijkoperatie gehad om ze weg te halen en 1 keer een "grote" operatie.

 

Voor mijn beide pogingen heb ik eerst 3 maanden lucrin moeten spuiten om zo niet ongesteld te worden, zodat de cystes niet groter zouden worden en de officiele behandeling meer aan zou slaan.

 

Bij mij werd verteld, dat elke keer als ik ongesteld zou worden, de cyste zou gaan groeien....

 

Ook moest ik 2 dagen voor elke punctie beginnen met een antibiotica kuur, dat als ze de cyste per ongeluk lek prikken er niets schadelijks gebeurd...

 

 

 

Veel succes en ik hoop dat je nog laat weten hoe of wat.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Maatje,

 

 

 

Jeetje, dat is een heel traject voordat je maar kunt beginnen. Moet je nu als je de 3e poging gaat doen dan weer eerst 3 maanden met Lucrin spuiten? Heb je vandaag dat gesprek?

 

 

 

Ik wordt juist niet elke maand ongesteld en als ik over nu nog 2 weken niet ongesteld ben dan moet ik juist 10 dagen primolut slikken zodat ik na die 10 dagen juist ongesteld wordt en dan moet ik bellen voor een echo om te kijken hoe en wat.

 

 

 

Groetjes Marinda

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

 

 

In het verleden heb ik een keer zo een buik pijn gehad dat de huis arts langs moest komen die dacht dat ik iets aan mijn darmen had en struurde me meteen door naar 1e hulp daar ben ik toen ala minut naar de operatie kamer gebracht beghhh... en toen is helaas mijn eileider verwijderd hij zat verkleeft aan de cyste.

 

 

 

Laatst was ik in het ziekenhuis voor mijn schema en moet ik ook een inwendige echo maken, en toen zei ze ook dat ze dacht dat ze een cyste zag

 

ik schrok me dood, maar ze zei dat ik me geen zorgen moest maken en de kans groot was dat die gewoon weg zou zijn over een week, ze wil er over een maand nog wel een keer naar kijken... maar ik heb nergens last van dus ga er van uit dat het niks is.....

 

 

 

 

 

suc 6 meid

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik heb gelukkig ook nergens last van dus gewoon weer afwachten.

 

Dus jij gaat over ongeveer 2 weken starten? Spannend he. Ik lees alleen overal van die verschillende verhalen per ziekenhuis wie wat moet spuiten en vanaf wanneer. Ik moet (als we gaan starten) 1 week voor de menstruatie decapeptyl spuiten en als ik ongestled wordt dan gonal F erbij. Hoe is jou schema?

 

 

 

Groetjes Marinda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Miranda,

 

 

 

Ik wil je ook nog welkom heten en je veel succes wensen met je behandeling. Ik heb ook een keer een cyste gehad en de cyclus erop was ie weg! Volgens mij hoef je je daar geen zorgen over te maken.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use