Jump to content

bolletjes die je in moet brengen...


mijnbaby

Recommended Posts

Ik vond die bolletjes onhandig (vergat het middags vaak en dan moest het op m'n werk enzo) en kledderig. Maar van Pregnyl werd ik kostmisselijk, daar zit ik dan ook niet op te wachten. Tenzij met reden natuurlijk :-D

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

hallo stephanie,

 

 

 

moet je zo ook blijven gebruiken als je zwanger blijkt te zijn, ik dacht dat je tot de testdatum moest gebruiken en dan mocht stoppen??

 

 

 

anders moet ik even kijken want mocht het zijn gelukt, ik heb precies tot de testdatum bolletjes.

 

 

 

verder alles goed met je?

Link to comment
Share on other sites

Lucky...

 

 

 

Dat blijkt in elk ziekenhuis anders te zijn

 

Het is of tot de test datum dus 12 tot 15 dg.

 

 

 

Of tot 12 weken..ik tot 12 weken SFG rotterdam

 

 

 

Het is een beetje onhandig idd gedoe, maar goed te doen.

 

 

 

wat ik nu doe is elke keer mijn gsm alarm zetten om de 8 uur, sochtens 7 uur smiddags 15:00 en savonds 23:00 dus de 3 x keurig verdeeld en strak op tijd.

 

Vorige keer was ik daar wat rommeliger in.

 

Met gsmalarm gaat echt prima.

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Ik heb bij na de eerste en tweede terugplaatsing Pregnyl gespoten, beide keren daar veel last van gehad (overstimulatie). Bij de laatste poging moest ik Progestan bolletjes gebruikten, omdat ik veel eicellen had was de kans te groot om weer overstimulatie te krijgen met de Pregnyl injecties. Bij die poging eindelijk een positieve test in mijn handen mogen vasthouden! Ik had liever drie keer na de tp willen spuiten, ik moest nu tot de eerste echo die bolletjes drie keer op een dag inbrengen. Niet zo vrouwvriendelijk volgens mijn gynaecoloog, maar voor mij op dat moment beter. En wat goed is, doe je natuurlijk!

 

 

 

Gr Bianca

Link to comment
Share on other sites

Ik heb Pregnyl moeten spuiten omdat ik een infectie had.

 

Volgens de fertiliteitsarts doen de bolletjes beter hun werk.

 

Dit hoorde ik overigens pas nadat onze poging mislukt was.

 

 

 

Tegenstrijdigheden alom met IVF zeg. Geen pijl op te trekken hoor: na 2 mislukte pogingen met in totaal 3 emmy's met progesteron, was t laatse redmiddel met de 3e poging: Pregnyl...

 

 

 

en ja hoor: een tweeling maar liefst... Dus ja voor mij was de pregnyl weer beter, ipv bolletjes een half uur voor t opstaan inbrengen etc

 

 

 

STephanie: nog nooit van gehoord hoor dat je de bolletjes blijft gebruiken tot na de testdatum..??? en ook3 ruim in je zwangerschap? Tenzij er iets is met je baarmeoderslijmvlies misschien of zo?

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Nou, in Zwolle is de standaard procedure geloof ik, dat je de bolletjes 3x daag s gebruikt tot de testdatum en daarna moest ik het binnen een week afbouwen... 2x en 1x op een dag. Dus... elk ziekenhuis heeft inderdaad zijn eigen protocol.

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Wanneer de cyclus medisch helemaal wordt overgenomen, gebruik je de prostestanbolletjes t/m 12 wkn zwangerschap. Dat is niet bij iedereen nodig zo te lezen. De progestanbolletjes zorgen voor een zo optimale baarmoeder zodat de emmy's zich goed kunnen en blijven nestelen. en volgens mij ook om overstimulatie te voorkomen/verminderen.

 

Ja fris is het niet, maar we hebben de afgelopen tijd allemaal onze grenzen wel verlegd denk ik zo. Iedere controle maar weer uitkleden en met de benen wijd , allemaal voor het zogezegde goede doel. Gelukkig hebben de meesten van ons een kraantje nabij het toilet, dus is de viezigheid zo weer weg en ben je het zo weer vergeten.

 

Ik ben overigens niet zo stipt met de tussentijd. Ik zet geen alarm. Bij opstaan gebruik ik ze (ongeacht hoe laat), eind van de middag weer (wat later als ik heb uitgeslapen) en net voor het naar bed gaan (meestal tussen 23-24 uur).

 

Maar... ik was verheugd toen ik gister het laatste doosje pakte. toch wel.

 

 

 

Succes allen die (moeten gaa) gebruiken.

 

liefs,Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

nou wij zitten in het radboud nijmegen en daar moet je tot aan de testdatum de bolletjes gebruiken ongeacht of de uitslag positief of negatief is.

 

 

 

dat afbouwen lijkt mij een veel beter iets, helaas heb ik niet meer bolletjes gekregen anders deed ik dat zo ie zo wel, ik zal maandag eens bellen, want als het mag doe ik dat liever, maar die krengen moeten besteld worden.

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

 

 

 

Ik zit in Rijnstate-Arnhem, en daar kreeg ik min of meer de keus.. Heb vorige keren bij IUI progestan gebruikt (2x 2 pd) en begon desondanks toch na 10 dagen te vloeien. Zonder progestan was dat meestal een dag of 5/6 na m'n eisprong. Mijn gyn kwam zelf met de optie om te spuiten met Ovitrelle (de spuit die de eisprong opwekt..) Klinkt een beetje gek, maar is daar een standaard alternatief voor progestan. Het enige nadeel vond hij de kans op overstimulatie, maar ik zit niet rijkelijk in de eitjes, dus dat probleem is dan weer opgelost! ;-)

 

Persoonlijk vind ik het spuiten geen probleem, dus ga ik daar voor!

 

 

 

Groetjes Nanne

Link to comment
Share on other sites

hallo, ik ben bij het emc rotterdam in behandeling geweest en daar vinden ze het niet nodig de bolletjes langer dan 12 dagen in te brengen.

 

maar ik heb er zo'n gruwelijke hekel aan dat ik de laatste keer heb gevraagd weer pregnyl te krijgen... t is dus heel persoonlijk... ik raakte ze soms kwijt en ging me dan afvragen of er iets mis was daarbinnen... en natuurlijk of ze dan nog hun werk deden omdat ze misschien niet ver geneog zaten.

 

prikken heb ik helemaal geen probleem mee, alleen de capsules kapot maken vond ik lastig.

 

 

 

groet,

 

Lis

Link to comment
Share on other sites

Ik zit in Den Bosch in het ziekenhuis. Daar moest ik tot 15 dagen na de punctie 2 maal daags 2 bolletjes gebruiken, ongeacht wat de uitslag was.

 

Omdat ik ze maar 2 keer per dag hoeft in te brengen, deed ik dat dus gewoon bij het opstaan en voor het slapen gaan.

 

Overigens werd mij verteld dat ik ze ook mag slikken, maar dan heb je grotere kans om misselijk te worden (ivm de hoeveelheden) en als je ze inbrengt werken ze beter. Aldus volgens de verpleegkundige of de arts (dat weet ik niet meer).

 

Kristel

Link to comment
Share on other sites

De follikel waaruit de eicel vrijkwam, blijft achter in de eierstok en vormt daar het gele lichaam. Het gele lichaam produceert behalve oestrogeen ook het hormoon progesteron wat het baarmoederslijmvlies in stand houdt (zonder progesteron breekt de wand af, zoals bij een menstruatie). Als de eicel bevrucht is, dan blijft het gele lichaam nog tot in de twaalfde week van de zwangerschap hormonen produceren. Daarna neemt de placenta deze taak over.

 

 

 

 

 

Ik heb dit stukje gevonden op het internet, ik denk dat verklaard waarom sommige de bolletjes 12 weken moeten inbrengen!

 

 

 

Liefs Claudia

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use