Jump to content

overstappen andere verzekering??


luna27

Recommended Posts

Lieve meiden,:icon_flower:

 

 

Ik heb 1 IVF behandeling gehad, en die was helaas mislukt. In januari ga ik voor poging 2. :hussy:Ik ben nu erg aan het twijfelen om misschien over te stappen naar unive omdat zij poging 4 en 5 vergoeden. Aan de ene kant wil ik het graag doen, maar aan de andere kant denk ik, ik heb toch nog 2 kansen. Wat vinden jullie ervan? Heeft iemand ook met dit dilemma gezeten?

 

 

Liefs, Luna:yikes:

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hierover net van de week eea uitgezocht omdat ik misschien aan een andere baan zou beginnen. Dus hier mijn ervaringen:

 

 

 

Unive vergoedt vijf volledige pogingen maar alleen als je de meest uitgebreide aanvulling kiest. En die kost je, bovenop de basispremie, 100 euro per maand. Natuurlijk is 1200 euro veel minder dan de kosten van twee ivf behandelingen. Maar je hoopt natuurlijk ook gewoon dat je er niet meer dan drie nodig hebt. En zelf zou ik echt geen vijf pogingen in een jaar aankunnen, volgens mij kan dat praktisch gezien ook niet. Dus áls je al over zou willen stappen, dan zou je dat ook rustig eind volgend jaar kunnen doen. Scheelt je dit jaar die fikse premie. En wie weet is het wel helemaal niet nodig! Je hebt nog twee kansen die sowieso vergoed worden.

 

 

 

En als je overweegt om over te stappen, kijk dan ook verder dan ivf. Ik vond de vergoedingen van alternatieve behandelaars bijvoorbeeld nogal tegenvallen bij unive. En ik heb wel acupunctuur ter ondersteuning van de ivf en osteopathie vanwege nekklachten. Je zou dus even de vergoedingen die je gebruikt op een rijtje moeten zetten en dan gaan rekenen.

 

 

 

Overigens hoorde ik ook ergens dat als je overstapt de nieuwe verzekering opnieuw begint te tellen. Maar eerlijk gezegd lijkt me dat heel onwaarschijnlijk.

 

 

 

Groetjes,

 

Henne

 

 

 

P.S. Wij gaan in januari / februari ook voor poging 2 (icsi)!

Link to comment
Share on other sites

Hoi je moet even naar de freya site daar staat er iets dat unive ws helemaal geen poging 5 meer in het pakket heeft volgende jaar.

 

Ik zelf heb pakket 4 en daar heb ik achteraf gelukkig goed aan gedaan.

 

 

 

Groetjes Daan.

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,:icon_smurfin:

 

 

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga zo maar even kijken op de freya site. Het zou toch wel heel erg zijn als dat echt zo is, tegenwoordig wordt je nergens meer bij "ondersteunt".

 

 

Ik had al bij unive gekeken en zag al dat het me 100 euro extra gaat kosten. En als ik wel zwanger wordt, zou het erg zonde zijn van het geld. Moeilijk hoor. Als ik pas ergens in het loop van het jaar zou beginnen, was het anders geweest. Maar stel dat beide pogingen niet lukken, moet ik gewoon bijna een jaar wachten! Maar ja, ik kijk wel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use