Jump to content

Meer kans op een zwangerschap???


Inge2410

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

 

 

Ik had even een vraagje... Weet iemand of je bij een terugplaatsing van 2 cryo's ipv van 1, meer kans hebt op een zwangerschap? De ene gyn zegt namelijk van niet en de andere weer van wel... En nu weet ik het dus niet....

 

Weet ook iemand hoe hoog de percentages liggen op het zwanger raken van een tweeling bij terugplaatsing van 2 cryo's?

 

Ik heb namelijk afgelopen zondag 2 cryo's terug laten plaatsen, gewoon omdat ik hoop dat dit een grotere kans heeft op een zwangerschap. En mocht ik zwanger raken van een tweeling, dan is dat dubbel geluk!!!

 

 

 

Groetjes, Inge

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

In het EMC plaatsen ze al liever geen 2 embryo's meer terug omdat de kans op een zwangerschap niet groter is en de zwangerschap van een 2ling wel meer risico's met zich meenemen. Ik heb altijd maar 1 embryo terug laten plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er ook 2 terug laten plaatsen en er is er maar 1 ingenesteld. Ik was daar achteraf heel erg blij mee. Stel nou dat we maar 1 hadden laten terugplaatsen en dat was net diegene geweest die niet is blijven zitten..... En ik was ook opgelucht dat het er maar 1 is, ipv 2, omdat een tweeling zwangerschap meer risico's met zich meebrengt. Prima zo!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Mijn gyn gaf de volgende berekening toentertijd:

 

Van de 100 vrouwen die 2 embryo's terug krijgen, blijven er uiteindelijk 25 zwanger en 6 daarvan krijgen gemiddeld een tweeling.

 

 

 

Het blijven natuurlijk kansberekeningen.

 

Ik heb dus een tweeling gekregen (van 2 verse embryo's) en ben daar zielsgelukkig mee.

 

 

 

Er zijn inderdaad meer medische risico's bij een tweelingzwangerschap, maar daar ben ik gelukkig buiten gevallen. Gezonde zwangerschap gehad, en een natuurlijke bevalling na 38 weken.

 

 

 

Sterkte!

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Vanmorgen liggen zappen in bed, kwam ik toevallig langs schooltv. Het ging over ivf. Daarin werd gezegd dat tegenwoordig 1 op de 40 kinderen een ivf-kind is. En 1 op de 300 is een kind geboren dmv cryo-tp. Over tweelingen werd niets gezegd (wat ik dan heb gezien).

 

 

 

Wat goed dat zo'n onderwerp bij schooltv wordt besproken.

 

Maar ik moet zeggen dat ik wel een beetje schrik van de aantallen, had niet verwacht dat die zo hoog waren.

 

Hopelijk zijn er alweer bijna 300 cryo-zwangerschappen geweest, want ik ga over een paar dagen ook weer beginnen met een nieuwe cryo-poging.

 

Groetjes Kristel

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Het liefst zou ik zooooo graag 2 emmy s terug willen plaatsen maar ja gezien mijn leeftijd mag dat niet, pas als 2 ivf pogingen mislukken mag ik de 3 poging 2 TP....

 

 

 

Wil zo graag een tweeling, ben gewoon jaloers op vrouwen me tweelingen zo schattig en je bent meteen klaar als je 2 wondertjes heb.... Maar goed 1 Wonder is ook al het einde hoor... hahah

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use