Jump to content

4 dagen na IUI bloeding... wie herkent dit?


Corina83

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik heb afgelopen zondag mijn 5e IUI gehad. De eerste keer met hormonen. Dat ging allemaal prima en op de echo's was te zien dat er meerdere kleinere follikels waren van rond de 11 mm en dat er 1 grotere was van 17 mm.

 

Het baarmoederslijmvlies was goed dik geworden en de IUI ging prima.

 

Geen pijn gehad of iets dergelijks.

 

Dinsdag had ik ineens wat roze slijm. Gisteren werd dit wat meer en toen heb ik gebeld met het ziekenhuis. Zij stelde me gerust en zei dat het kwam doordat het slangetje waarschijnlijk de baarmoedermond had geraakt en dit kan wat bloedverlies opleveren. Op zich een goede verklaring maar gisteravond en vanochtend werd het steeds meer, ik heb zelf een tampon gebruikt. Ik heb echter helemaal geen krampen gehad en dat heb ik wel altijd de eerste dag van mijn menstruatie. Vandaag heb ik nogmaals geprobeerd het ziekenhuis te bellen maar de fertiliteitsverpleegkundige was er niet dus ik heb voor morgen een afspraak gemaakt. Nu lijkt het echter of het bloedverlies toch is gestopt.

 

Heeft iemand dit weleens meegemaakt want ik vind het allemaal maar erg vreemd. Het bloed was vanochtend toch ook helder rood dus ik ben er niet helemaal gerust op.

 

 

 

Groetjes van Corina

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Sorry ik kan je niet helpen. Ik heb in totaal 9 IUI behandelingen gehad en nog nooit een bloeding gehad. Heel veel succes morgen en hopelijk is het innesteling.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Corina,

 

 

 

Ik denk dat met de IUI een bloedvaatje is geraakt en dat heeft eventjes tijd nodig om te herstellen. Voor innesteling is het wat aan de vroege kant, tenzij je al voor de IUI een eisprong hebt gehad. Normaliter duurt het zo'n 5-7 dagen alvorens de eicel de baarmoeder bereikt en dan moet het zich daarna nog innestelen.

 

 

 

Heel véél sterkte en succes op het wachtbankje!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Nou wat ik heb is een raadsel. Vanochtend had ik een afspraak in het ziekenhuis gemaakt omdat er gisteren niemand bereikbaar was die mij kon helpen. Gister heb ik redelijk veel bloedverlies gehad en vandaag ook weer.

 

Eerst wilde ze me niet helpen in het ziekenhuis en zei ze dat ze er weinig mee kon, toen ik wat aandrong wilde ze toch een echo maken. Wat duidelijk werd is dat het een zooitje is in mijn baarmoeder. Waarschijnlijk dus bloed, mijn slijmvlies was vorige week voor de IUI 8 mm dik en nu nog maar 5 dus het neemt duidelijk af. Dus eigenlijk een ongesteldheid. Maar omdat ik nog geen krampen heb en ook niet heb gehad is het heel vreemd voor mij.

 

Ze wist dan ook niet goed wat ik moest doen, normaal gesproken had ik nu weer kunnen beginnen met hormonen maar dat leek ons beiden niet echt een goed plan. Misschien is het een reactie op de hormonen en zou ik dus de volgende poging weggooien, zo kan het immers niet eens innestelen. Ik ga nu maandag bloed prikken om te kijken of we de eisprong goed hebben getimed. Als de waarde hoog is dan hebben we het goed gedaan en dan is het heel vreemd dat ik nu ben gaan bloeden. Dan moet ik waarschijnlijk eerst naar de gynaecoloog en dan kijken we verder. Als de waarde niet goed is is mijn eisprong eerder geweest en dan kan het al eerder worden afgestoten. Maar ook dat lijkt onwaarschijnlijk. Voorlopig sta ik dus even stil, eerst weten wat er nu aan de hand is want dit schiet niet op.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Corina,

 

 

 

Wat vervelend voor je zeg! Ben je er net op ingesteld dat je op het wachtbankje zit, blijkt het alweer voorbij te zijn. Vind het wel een vreemd verhaal hoor, want dan had je wel een hele korte cyclus. Die heb ik ook een 2-tal keren gehad (18 & 19 dagen), maar begreep dat je dan normaliter géén eisprong hebt gehad (aldus de gyn).

 

 

 

Sterkte met deze teleurstelling en hoop dat je duidelijkheid krijgt over deze situatie.

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use