Jump to content

IVF kliniek Voorburg of het Westeinde?


Tessa71

Recommended Posts

Ik zit bij het Westeinde maar ik zit er aan te denken naar de IVFkliniek in Voorburg te gaan.

 

Ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaringen hebben met 1 van deze ziekenhuizen (of met een andere in de omgeving Den Haag/Voorburg). Ik vind het lastig om zo'n keuze te maken (nog los van de vraag naar wie de kortste wachtlijst heeft)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tessa,

 

 

 

Ik heb met geen van deze ziekenhuizen ervaring, maar wat me door dit forum opvalt is dat er per kliniek ontzettend veel verschil zit in de procedures / behandeling. Bij de een moet je eerst aan de pil, bij de ander niet. De een gebruikt verdoving bij de puncie, de ander niet. Bij de een mag je 14 dagen na de punctie testen, bij de ander 15 dagen na de tp. Bij de een gebruik je 13 dagen progesteron, bij de ander tot (evt) drie maanden zwanger. Etc. etc.

 

Dus als je qua reistijd ed twee opties hebt kun je misschien bij beiden informeren naar de procedure en de voorgestelde behandeling en dan op basis daarvan een keuze maken: waar denk jij je het prettigste bij te voelen, waar heb je zelf evt. nog een keuze of inspraak in het aantal emmy's, wel of geen verdoving etc.

 

 

 

En dan nog blijft het lastig. Je hebt met ivf nu eenmaal niet één vaste arts en elke arts is toch weer anders.

 

 

 

Succes met je keuze en de eerste ivf!

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tessa,

 

 

 

Ik zelf zit bij het Rijnland Ziekenhuis en de IVF-kliniek in Voorburg. In Voorburg heb ik alleen de terugplaatsing gehad, maar de vrouwen (zijn volgens mij allemaal vrouwen) van het laboratorium en dergelijke, zijn onwijs aardig en leuk. Vooral Kathy. Bij de terugplaatsing was ze zelf erg blij, dat het een mooi en goed embryo was. Ze vertelde er veel over en ze liet het nog een keer zien onder de microscoop. En een paar dagen later heeft ze de foto van de embryo gemaild. Het heen en weer rijden is inderdaad niet echt prettig. Na de punctie was ik dan ook alleen, omdat m'n man de eitjes weg moest brengen en doneren. Maar het ziekenhuispersoneel heeft me lekker verwend en kon ook even rustig een paar uurtjes bijkomen. Met Westeinde heb ik geen ervaring.

 

 

 

Veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Esprit; allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Als ik bij het Westeinde zou gaan moeten mijn eitjes naar Leiden... Ik denk dat Voorburg wel een voordeel heeft omdat je dan de eitjes nergens meer heen hoeft te brengen. En een fijn idee dat ze zo aardig zijn.

 

En Henne; je hebt gelijk; ik moet eerst een vergelijkend onderzoekje doen; nu is het allemaal nog zo vaag.

 

Ik heb inmiddels met beide ziekenhuizen een afspraak gemaakt en ga ze bestoken met vragen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tessa,

 

 

 

Ik zit ook bij het Westeinde en ik vind het prima. Alle voorbehandelingen gebeuren daar, maar de bevruchting en terugplaatsing gebeurt in het LUMC in Leiden. Het LUMC heeft hele goede resultaten en ze hebben ook de beste technieken voor het invriezen van embryo's.

 

 

 

Ik denk dat Voorburg ook wel goed is, maar ik weet niets over hun technieken.

 

 

 

Woon je ook in Den Haag? Ik moet a.s. vrijdagochtend weer bij het Westeinde zijn voor een echo. Ze gaan dan kijken of ik zo ver ben voor de start van Menopur. Ik heb ergens eind november denk ik de tp.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

He Yvonne,

 

 

 

Ja, ik woon zelfs vlakbij het Westeinde. Ik heb alleen niet zulke fijne ervaringen met ze, maar wat jij zegt over de invriesmethoden van het LUMC staat me dan wel weer aan! Ik heb in december een gesprek daar, wie weet kunnen ze me overtuigen. Ach, het blijft waarschijnlijk vooral geluk hebben. Dus: succes en heel veel geluk met je 2de poging (geweldig dat je 7 cryo's hebt zeg!)

Link to comment
Share on other sites

Hi Tessa,

 

 

 

Ik had 7 cryo's want die zijn allemaal mislukt en dat wil zeggen dat ze het ontdooien wel hadden overleefd maar ze gingen daarna niet verder delen. Het LUMC plaatst ze wel terug omdat ze er wel vrouwen zwanger mee zien worden alleen wordt de kans wel kleiner. Het LUMC vriest trouwens al vanaf 4 cellig in en dat doet ook niet elk ziekenhuis en ze vriezen alleen in als ze er een kans in zien en dat ook vanuit de statistieken zelf hebben meegemaakt. Alleen bij mij zijn ze allemaal niet gelukt.

 

 

 

Ja, ik vond het Westeinde in het begin ook niet zo leuk maar als je ze langer kent en zij jou worden ze steeds vriendelijker. Ik vind het helemaal goed zo. Mijn vriend gaat trouwens met de eitjes naar Leiden. Ze zitten dan in een koffertje en daar worden ze goed warm gehouden.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hé Tessa, ik ben ook bij het Westeinde geweest en het LUMC. Bij beide hele goede ervaringen gehad. Ik kwam bij het Westeinde iedere keer met heel veel vragen (nav dingen die ik dan weer had gelezen op internet/vooral trouwens bij de IUI), maar daar reageerden ze heel professioneel op. Ook bij suggesties van mijn kant gingen ze heel vaak met me mee, als het tenminste geen onzin was. Moest soms wel een wat langere afspraak inplannen, maar nooit een negatieve reactie gehad.

 

Je schrijft dat je niet zo'n fijne ervaringen met het Westeinde hebt. Ben benieuwd wat er gebeurd was, was dat ook bij deze afdeling?

 

Verder is het LUMC geloof ik de kliniek met de beste resultaten van Nederland. En de procedure daar vond ik ook heel prettig.

 

Heel veel succes met je overwegingen. Het gaat vooral ook om waar jij je prettig voelt, want hoe minder stress etc. hoe beter het misschien ook gaat.

 

groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi Tessa,

 

 

 

Ik loop voor alles bij het LUMC, maar ik kom dan ook uit Leiden.

 

Ik heb al mijn IUI pogingen in het Diaconnese ziekenhuis gehad in Leiden, maar voor IVF moest ik naar het LUMC toe.

 

Ik zag daar toch wel tegenop, want ik vind het nooit zo'n prettig ziekenhuis.

 

 

 

Inmiddels loop ik er al een paar maanden en neem mijn woorden terug.

 

Ze zijn echt heel erg aardig op de IVF afdeling. Ik heb een hele lieve arts en de mensen die de echo's nemen zijn allemaal ook stuk voor stuk aardig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use