Jump to content

terugplaatsing cryo zonder hormonen


Adriana

Recommended Posts

Heeft iemand van jullie ervaring met het terugplaatsen van een ingevroren embryo in je eigen cyclus. Dus zonder gebruik van hormonen.

 

Ik moest mijn eisprong bepalen met een ovulatietest en dan berekende het ziekenhuis de dag van terugplaatsing.

 

Vraag me af of dat wel goed gaat zonder pregnyl etc. Hoe weet mijn lichaam nou dat het een zwangersschapshormoon moet aanmaken?

Link to comment
Share on other sites

hey kan niet specifiek antwoord geven op jou situatie want daar heb ik geen ervaring mee,.............

 

maaaaar

 

zwangerschaps hormoon hangt samen met de emmie die innesteld

 

als die innesteld dan word er zwangerschapshormoon afgegeven/gemaakt

 

dus dat hangt met innesteling samen en niet zozeer met de voorbereiding tot innesteling.

 

voor de innestelling is het wel belangrijk dat je in het juiste moment van je cyclus dus de emmie krijgt en dat je baarmoederslijmvlies dus dik genoeg is

 

zodat ze zich kunnen innestellen.

 

en in dat juiste moment in je cyclus zijn je hormonen zelf ook al hoger ( progesteron gehalte is dan ook hoger dacht ik of is het nou net die andere lol ) iniedergeval

 

lijkt me dat het ook zonder hormonen moet kunnen, zeker als je je eisprong zo mooi kan meten

 

 

 

suc6 ermee. spannend!!! mijn duimen draaien voor je

Link to comment
Share on other sites

Hi, ik ben nu bezig met zo'n cyclus. Op dag 10 van mijn natuurlijke cyclus had ik mijn eerste echo en bloedname. Ze meten dan het baarmoederslijmvlies; en houden de follikeltjes die klaar zitten in de gaten.

 

Vandaag 2e meting gehad. 1 mooie follikel en goed baarmoederslijmvlies maar hormonen blijven rustig. Eens ze weten dat moment ongeveer daar is (dagelijkse opvolging va 15mm follikel) dan moet ik pregnyl spuiten.

 

Aangezien mijn cryo ingevroren is op dag 3 na pick up worden ze ook ontdooid op dag 3 na de ovulatie en hopelijk ook teruggeplaatst. Op de dag na de ovulatie begin ik met Utrogestan, de bolletjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 1 x een IUI gehad. Ze hielden toen bij mij de follikelgroei ook in de gaten van te voren. Rond de tijd dat ze mijn eisprong verwachtten, moest ik een aantal uur ervoor een spuit pregnyl zetten om de eisprong nog meer te timen. Maar goed, dat is ook al weer meer dan 5 jaar geleden. Weet niet hoe het nu met de ontwikkelingen is.

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

IK heb heel veel IUI's gehad in mijn eigen cyclus. Ik deed vanaf dag 10 de clearplan test. Als de test positief was moest ik meteen het ziekenhuis bellen. Binnen 48 uur vind dan je eisprong plaatst. De volgende dag moest ik meestal in het ziekenhuis zijn er werd de bewerkte sperma geinsemineerd. En dan gewoon de natuur zijn gang laten gaan en 2 weken na je eisprong kan je een test doen. De innestelhormoon wordt gewoon door de natuur aangemaakt hoor doordat je een eisprong hebt gehad. Dat gebeurt elke maand.

Link to comment
Share on other sites

Oke, ik wist niet dat het bij IUI nu ook zo ging. Ik heb rond 2002 6 iui behandelingen gehad en daarvoor moest ik vanaf dag 10 langs komen in het ziekenhuis. En kreeg ik Pregnyl als de blaasjes groot genoeg werden.

 

Er verandert veel de laatse jaren.

 

Dus gewoon maar vertrouwen op mijn eigen lichaam.

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Het verschilt per ziekenhuis de IUI hoor. Bij mijn 1ste zwangerschap moest i het doen op de natuurlijke manier. Bij mijn 2de poging de 1ste 3 in de natuurlijke cyclus en de laatste 3 met pregnyl dus het kan beide.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use