Jump to content

Niet samenwonen, wel IVF?


Tessa71

Recommended Posts

We hebben binnenkort een gesprek met de IVFkliniek, en opeens maak ik me zorgen over de 'toelating':

 

 

 

wij zijn niet getrouwd en wonen zelfs niet samen, bewust. Wel zijn we erg veel samen, maar we houden beide huizen aan. We hebben nu 5 jaar een stabiele en gelukkige relatie en sinds begin 2007 een kinderwens. Mogen wij eigenlijk wel IVF doen? Ik zou in staat zijn te gaan liegen over onze situatie, want ik ik zo ontzettend graag met IVF beginnen (de leeftijd he...:dry:, we hebben nog maar 3 jaar en dan houdt deze enige kans echt op)

Link to comment
Share on other sites

Sorry, Tessa, ik zou dat echt niet weten.

 

Ik weet wel dat ze bij ons vroegen (het is voor ons allebei niet de eerste relatie), hoe lang we getrouwd waren, en dat mijn man, nog eerder als ik, daar het antwoord op gaf. Dat de arts heel verbaasd reageerde. Meestal wist de man het niet en zei de vrouw het.....

 

Maar volgens mij vragen ze meer om een stabiele relatie hoor....

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

He Tessa,

 

 

 

Ik zou me er niet teveel zorgen om maken. Officieel wonen mijn vriend en ik ook niet samen. We staan niet ingeschreven op het zelfde adres (ook bewust om allerlei redenen), we zijn niet getrouwd en hebben (nog) geen samenlevingscontract. Kan me niet herinneren dat ze er bij de IVF kliniek ooit om hebben gevraagd.

 

Ook ongehuwde, bewust alleenstaande vrouwen komen in aanmerking voor ivf (met donorzaad) dus jullie zeker ook!

 

 

 

Mariek

Link to comment
Share on other sites

hoihoi

 

ik zou me niet druk maken hoor

 

ik heb in vorige relatie ook in ziekenhuis gelopen en nu ik er over nadenk is mijn ex toen nooit meegeweest naar z-huis

 

ik bracht aldoor de potjes, was ook makkelijk want was voor mij toen op weg naar werk heel goed te doen.

 

we woonden niet officieel samen en hij in purmerend en ik in amsterdam

 

en ze hebben me toch geholpen

 

( lol achteraf had ik de hele boel natuurlijk kunnen belazeren daar in de zin van, kan ook komen met zaad van een donor en gewoon zeggen dat ik een vriend had..hahaha)

 

 

 

dus no worries lijkt me!!

Link to comment
Share on other sites

Wat ben ik blij met dit forum zeg! Heb ik de hele nacht liggen malen, en na 1 klein berichtje ben ik meteen weer opgelucht. (trouwens ook erg leuk om zoveel succesverhalen te zien: op deze ene vraag al meteen 3 zwangeren: gefeliciteerd alle drie!)

 

En Lila; typisch eigenlijk dat ze je vriend nooit hebben gezien. (wat zou mijn vriend dat graag willen, maar ik geloof dat ze in de kliniek waar we een afspraak willen eisen dat hij overal bij aanwezig is)

Link to comment
Share on other sites

Guest illuminate

na de geboorte van mijn zoontje zijn we officieel samen gaan wonen.

 

 

 

mijn zoontje werd geboren in amsterdam, maar stond na zijn geboorte (automatisch) ingeschreven bij mij (zijn moeder) in assendelft (ook al had zijn vader hem in amsterdam aangegeven).

 

 

 

nu staan we beiden in amsterdam ingeschreven. hij gaat dus ook naar het consultatieburo in amsterdam.

 

met het regelen van een gynaecologe en kraamzorg moet je alleen even kijken welk adres je opgeeft (je eigen adres of die van je vriend). ik wilde in amsterdam bevallen, en heb dus het adres van mijn vriend opgegeven, terwijl ik op een ander adres woondde. dat was geen probleem voor beide.

Link to comment
Share on other sites

Wij wonen ook niet officieel samen en daar is ook nooit naar gevraagd waarom niet.

 

Mijn vriend is ook alleen bij de punctie geweest en het potje heb ik ook zelf gebracht. Niemand die raar opkeek of iets vroeg.

 

Maak je dus maar niet druk.

 

Het kan gewoon en je hoeft ook geen verklaring af te geven hoor.

 

gewoon alles over je heen laten komen en positief vooruit kijken.

 

succes

Link to comment
Share on other sites

Ho Tessa,

 

 

 

Toen wij van start gingen met ICSI woonde we niet samen.

 

Daar deden ze helemaal niet moeilijk over

 

Het enige probleem dat wij hadden is dat we 200 km uit elkaar woonde....

 

niet echt handig voor de punctie enz. Bij de 2- poging woonde we wel samen

 

De prikinstructies en de echo's heb ik tot nu altijd alleen gedaan.

 

Ik kreeg wel makkelijk vrij op mijn werk maar mijn mannetje moest het echt inplannen en dat gaat niet altijd (zeker niet in de laatste week)

 

Beetje zonde van zijn dagen om hiervoor elke keer vrij te nemen en binnen 8 minuten stond ik alweer buiten.

 

 

 

liefs

 

fleur

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use