Jump to content

De eerste keer raak


Elke

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

 

 

Misschien een stomme vraag, maar ik lees dat bij best veel vrouwen de eerste ICSI poging al raak is!

 

 

 

Ik wil een beetje mijn kansen bekijken... Hoe zit dat bij jullie? Wanneer was het bij jullie raak? Na hoeveel pogingen/terug plaatsingen?

 

 

 

Liefs Danja

Link to comment
Share on other sites

Helaas....wij gaan begin volgend jaar voor poging 2.

 

 

 

Denk trouwens niet dat je je kansen af kunt meten aan de successen van anderen. Ik zie dat zelfs andersom: hoe meer stellen succes hebben, hoe groter de kans dat het bij ons niet lukt. Anders zou het slagingspercentage wel hoger zijn (lekker kromme redenatie, ik weet het). En het hangt natuurlijk bij iscis ook erg van de zwemmertjes af...:sign19:

 

 

 

Succes met de 1e poging!

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Ik denk idd dat je weinig kan zggen van resultaten van anderen..

 

 

 

je kunt het beste uit gaan van de statistieken van je eigen ziekenhuis, en daar moet je je al niette veel aan hechten..

 

 

 

de kans is, ruim genomen, 1 op 3, van de drie stellen wordt er 1 zwanger. Maar je moet ook gewoon vet geluk hebben vind ik..

 

alles omstandighden moeten gunstig zijn... aantal eitjes, bevruchtingen, delingen, innesteling en ingenesteld blijven.. dat zijn zoveel factoren...

 

Om even een voorbeeld te geven, ik had 18 eitjes tijdens de punctie, waarvan 17 bevrucht. 1 werd teruggeplaatst dus ik hield er 16 over. Daarvan bleef er maar 1 cryo over!!!!!!!

 

Terwijl de cijfers zeggen 1/3 kan meestal wel door als cryo.

 

 

 

Bij ons was de eerste icsi oo raak, maar ik kreeg een miskraam.

 

de eerste cryo poging was weer raak. Hieruit kregen we een gezonde zoon.

Link to comment
Share on other sites

Hey hoi,

 

Nou, bij ons was het ook een lucky shot. Er waren bij mij 6 eitjes gevonden, waarvan er maar 1 goed had doorgedeeld. Dat die ook nog is blijven plakken is in onze ogen een groot wonder.

 

En wat de andere dames ook zeggen: er speelt zoveel mee! Men heeft er ook geen zicht op waarom het innestelen van een top embryo de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet.

 

Zelfs normaal gesproken, bij een gezonde bevruchting is de kans geloof ik maar 1 op 6 dat het lukt. Dus.... het is toch elke keer weer af wachten!

 

 

 

Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hallo Danja,

 

 

 

Ook bij ons is de eerste poging niet gelukt.. Je moet het denk ik zien net als bij mensen die niet de mmm zitten. Het lukt de ene maand wel en de andere maand niet..

 

Waarom? Geen idee, dat is de natuur!

 

 

 

Wij gaan nu eerst voor onze cryo's.

 

 

 

Heel veel succes met jullie eerste poging!!!! We duimen dat het meteen raak is voor julie!

 

 

 

Liefs, Gerreber

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

bij ons is de eerste ICSI ook mislukt, ik had 9 eitjes en er waren er 4 bevrucht, helaas hebben we geen cryo's, dus wij gaan volgend jaar pas weer verder met poging 2.

 

 

 

het is net de lotto, de 1 wel de ander niet, daar kun je niets van zeggen, helaas.

 

 

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

hallo

 

 

 

Ik heb nu 2 pogingen gehad maar allebei niet geslaagd en geen cryo's.

 

 

 

in maart poging 3.

 

 

 

bij ons is het zo dat alles super verloopt alleen ik ben niet zwanger. hoe dat kan kunnen ze niet zeggen. Ik ben wel 1x zwanger geweest, van mijn ex maar wel een miskraam gehad.

 

 

 

dus het is gewoon puur hoe het hele proces in je buikje verloopt.

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

De laatste 2 cryo's (van de 4) bij de eerste icsi hebben ons gelukkig gemaakt.

 

 

 

Succes met je behandeling. Hecht je niet teveel aan die kansberekeningen. Hoe meer je hoopt, des te groter de teleurstelling. Denk meer in de term van het kansberekening..

 

 

 

groetjes,Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit me aan bij de berichten van de meiden hierboven.

 

Het blijven kansberekeningen.

 

 

 

Ik was ook één van de gelukkigen die na de eerste ivf zwanger werd, van een tweeling.

 

 

 

Heel veel succes vast!

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Meiden,

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties. Er is maar een oplossing.....: afwachten!

 

Ik heb vandag de 2de spuit gezet en het was een makkie! :-D

 

 

 

Ik ben echt super optimistisch! Hoop doet leven!

 

 

 

Liefs Danja

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use