Jump to content

bij wie is de 3e ICSI gelukt


ikketje

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

 

 

Wij zitten inmiddels in onze 3e ICSI en hebben gisteren twee emmy's teruggeplaatst gekregen. Nu begin ik steeds meer het gevoel te krijgen dat als het de eerste twee ICSI's niet lukt, dat het dan de derde ook niet lukt. Ik zie weinig berichten van mensen die zwanger zijn van de 3e ICSI.

 

 

 

De eerste twee keer was er wel bevruchting bij ons en zijn er ook twee teruggeplaatst, maar ze blijven niet zitten!!!

 

En dat terwijl er bij mij niks mis is eignelijk. Mijn man heeft zwak zaad (300.000 / ml) maar de bevruchting lukt dus wel.

 

 

 

Zijn er wel eens mensen waar de 3e ICSI gelukt is??

 

Ben zeer benieuwd naar reacties.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen ervaring, maar kan me je angst wil indenken. Zo wilden wij, mijn man en ik, geen 3e behandeling voordat wij gingen trouwen mei j.l. Ik wilde vóór mijn bruiloft absoluut niet weten dat/of mijn kansen zijn verkeken. De trouwdag moest ook wat dat betreft een droomdag zijn.

 

Ik tel mijn zegeningen (hoe christelijk dat ook ineens mag klinken) nog elke dag dat het anders is gelopen, in positieve zin.

 

Heel veel sterkte op het wachtbankje en ik hoop dat je een hoop positieve reacties krijgt op je vraag.

 

 

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Wij gaan aan de 2e beginnen eind januari en ik kan me die gedachte heel goed indenken. Ik heb dat nu al een beetje. Met mij is niks mis, we hadden een prachtembryo, maar het blijft niet zitten. Tja, waarom zou dit dan de volgende keer wel zo zijn.... De groep die een 3e icsi doet is natuurlijk wel veel kleiner he. Iedereen die bij 1 of 2 zwanger is geworden valt al af, plus de stellen die geen 3e poging doen, of geen terugplaatsing hebben. Er zijn absoluut stellen bij wie het de 3e keer is gelukt, anders deden ze het allang niet meer.

 

 

 

Weet iemand eigenlijk waarom het 3 pogingen zijn? Is dat puur verekeringstechnisch of is dat aantal ook gebaseerd op medische kansen? Als het na 3x niet lukt, dan lukt het niet meer? Lijkt me heel raar. Stel dat elk stel dat spontaan zwanger kan worden het maar drie maanden mocht proberen... als het dan niet is gelukt, dan lukt het niet meer... hmmmm...

 

 

 

Duidelijk dat ik je niet kan helpen Ikketje, ik maak het alleen ingewikkelder geloof ik hihih. Maar ik ga me helemaal suf duimen voor je!

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

 

 

In elk geval bedankt voor je verhaal. Ben gewoon zo bang dat het weer mis gaat.........dat je je van alles in je hoofd gaat halen. Ze doen vast niet voor niks de derde keer.

 

 

 

Verzekeringen zeggen drie keer, maar de meeste artsen zeggen dat je met 6 keer de meeste kansen hebt, omdat "normale"mensen ook gemiddels er 6 maanden over doen.

 

 

 

Belachelijk dat ze maar 3 keer vergoeden!!! Al vraag ik me ook af of ik wel 6 keer zou volhouden, maar goed.

Link to comment
Share on other sites

Pffff, zes keer spuiten, punctie, stress....wachtweken... Moet er niet aan denken!!! Maar ja, misschien als je na drie keer met legen handen staat, je daar toch anders over denkt. Gaan we voorlopig maar even niet van uit, het moet gewoon lukken! Yeah! :headbang:

Link to comment
Share on other sites

hoi,

 

 

 

Hier iemand waar de 3de icsi poging gelukt is, zeg maar de 4de...

 

2 in het AZm en 2 in belgie en zie resultaat nu een 2ling van bijna 2..

 

het waren harde en pijnlijke 5 jaren, 4 pogingen maar de laatste voelde ik het wel, ik kan het moeilijk omschrijven maar ik was zelf zwaar vruchtbaar, superslijm zeg maar en topembryos wat ik eerder niet gehad had..

 

 

 

heel veel succes, cynthia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tessa en eigertje,

 

 

 

Heel erg bedankt voor jullie berichtjes. Ik heb de sites meteen bekeken, en moet zeggen het doet toch wel goed. (ook al slaat dat eigenlijk nergens op)

 

Ook fijn om te lezen dat er iemand zwanger is geworden van de 3e ICSI.

 

Het bestaat dus!!!!

 

 

 

Ik wacht verder rusitg (nou je, niet rustig eigenlijk) af.

 

 

 

jullie horen van me de 16e

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use