Jump to content

Wie zit er op dit moment in een KID traject??


jewel
 Share

Recommended Posts

Wie zit er op dit moment in een KID traject??

 

 

 

Zijn er ook mensen die na een mislukte TESE traject door zijn gegaan met KID??

 

 

 

En zijn er mensen die een TESE traject hebben gedaan via het AMC en zijn doorgegaan naar KID via het AMC.

 

 

 

Wat zijn jullie ervaringen??

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 140
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • 4 weeks later...

Ha Jewel,

 

 

 

Ook ik en mijn man zijn bezig met KID.

 

Ik heb bij stichting Geertgen(elsendorp) reeds 1 ivf(ivm doneren eicellen, wederkerig doneren verkort wachttijd), 1 mislukte iui en nu 2e iui gehad beide gestimuleerd met clomid.

 

 

 

Wij hebben een tese-operatie met negatief resultaat gehad in nijmegen.

 

 

 

Ben jij ook bezig met KID of denk je er nog over na?

 

 

 

groetjes

 

 

 

Nikki

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi Jewel,

 

 

 

Wij treffen elkaar weer.

 

Ook wij hebben TESE gehad met een negatief resulaat en zullen waarschijnlijk voor KID gaan in het AMC.

 

 

 

Nu eerst nog even de uitslag verwerken, ik wil jullie alvast heel veel succes wensen.

 

 

 

iefs Nala

Link to comment
Share on other sites

Wij zitten sinds vandaag ook in het KID traject!

 

We hebben besloten om de TESE over te slaan en direct door te gaan voor KID.

 

Maandag hebben we de intake bij MCK.

 

 

 

Hoe gaat het nu verder met iedereen die in het KID traject zit?

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hoi,

 

 

 

ik ben nieuw hier. Wij zijn ook nog lang niet zo ver als jullie allemaal, maar hebben wel pas gehoord dat er geen (of eigenlijk 1 misvormde) zaadcellen gevonden zijn bij mijn vriend. We lopen nu in het AMC en het vervolg is nog onduidelijk.

 

Maar we houden er natuurlijk ernstig rekening mee dat een kindje van ons samen nagenoeg onmogelijk zal worden, en daarom orienteer ik me vast een beetje op eventueel KID. Want dat wij papa en mama willen worden staat vast. Omdat ik (tot overmaat van ramp bijna) zelf werk als verloskundige, kan ik het idee om nooit zwanger te zijn echt niet aan. Ik word de hele dag geconfronteerd met zwangere vrouwen en baby's, en ik denk gewoon dat ik mijn beroep niet meer zou kunnen uitoefenen als ik dit zelf nooit meemaak....

 

Maar nu vroeg ik me af hoe het dan zit met die KID wachtlijst van het AMC. Duurt dat nog lang voordat je aan de beurt bent, wanneer je in het AMC 'uitbehandeld' bent of ervoor kiest om niet door te gaan met behandelingen? Krijg je voorrang als je al bij het AMC loopt of wacht je net zolang als iemand die zich niet vanuit het AMC inschrijft voor KID? Weten jullie dat? Ik ben zo benieuwd hoe lang zo'n traject duurt.

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Bij mijn weten doet het AMC geen KID.

 

En wat ik als laatste heb gehoord is hun spermabank ook gesloten wegens een tekort aan donoren.

 

Bij hem AMC word je doorverwezen naar ACSG en heb je dus geen voorrang.

 

 

 

Sterkte met de komende slopende maanden iig!

 

En er zijn nog heel wat behandelingen om toch een kindje van jullie samen te krijgen he.

 

Probeer je daar eerst op te richten!

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi allemaal,

 

 

 

Ik ben nieuw op dit forum, dus ik dacht: laat ik mezelf even voorstellen. Mijn man en ik gaan namelijk ook met KID beginnen en ik kon hiervoor eigenlijk geen ander goed forum vinden waar ook nog actief wordt gepost.

 

Wij hebben geen kinderen maar zijn in het verleden wel zwanger geweest van ICSI (1: helaas steeds weer een miskraam en 2: helaas is de hoeveelheid en kwaliteit van mijn man's zwemmers niet meer genoeg voor ICSI). We hebben daarom een hele tijd geleden al besloten om voor KID te gaan. Helaas 3: lange wachtlijsten, maar nu zijn we dan eindelijk aan de beurt!:happy:

 

Ik zou het fijn vinden om af en toe hier te kletsen met meiden die in hetzelfde schuitje zitten. Misschien zijn jullie allemaal al wat verder in het traject, maar dan kunnen jullie me misschien nog tips geven!

Link to comment
Share on other sites

@Zwaan: welkom!

 

Ik geloof dat ik op dit moment de enige ben die echt in het KID traject zit.

 

Er schrijven wel meer dames mee, maar die zijn er nog niet mee bezig.

 

Er is ook een KIDforum hoor, dat is wel actief (zit er zelf ook)

 

Je mag me altijd een berichtje sturen voor de link.

 

 

 

Waar lopen jullie voor KID?

 

En hoelang hebben jullie gewacht?

 

Hebben jullie nooit de optie PESA/MESA overwogen?

 

Weet jullie omgeving dat jullie bezig zijn met KID?

 

Hoe wordt erop gereageerd?

 

 

 

Zo, dat zijn wel even genoeg vraagjes voor nu.

 

Je merkt wel dat ik nieuwsgierig ben, haha!

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

Guest Butterfly

Hoi Zwaan,

 

 

 

Welkom hier.

 

Wat jammer dat het met ICSI niet is gelukt !!

 

Maar ook hartstikke goed dat jullie KID willen overwegen als mogelijkheid.

 

Wij doen dit ook op het moment.

 

Je kan het uitgebreidere verhaal lezen bij het topic Dreamers KID, hier op het forum.

 

 

 

Ben benieuwd hoe jullie het ervaren tot nu toe en of je idd ook de opties van Pesa/Tese hebt overwogen.

 

 

 

In ieder geval heel veel succes, het is geen makkelijke keus om te maken vind ik persoonlijk.

 

 

 

Groetjes !

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi, Meteen al reacties wat leuk! Wat veel vragen ook ineens, hier komen de antwoorden: Tese/Pesa/mesa is geen optie, we gaan starten in Arnhem na ongeveer een jaar op de wachtlijst te hebben gestaan. De omgeving weet niet dat we dit doen: mochten we een kindje krijgen via KID dan willen we dat die het als eerste weet.

 

Ons werd verteld dat de succeskansen klein zijn met KID, maar we hopen toch dat het gaat lukken. Je hoort ook best vaak dat het wel lukt dus daardoor houden we moed. Maar dat dachten we van de ICSI ook en dat is helaas ook niet gelukt. Je kunt toch niet voorspellen hoe het zal lopen, maar hoop doet leven!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi iedereen, wat is het stil hier op het KIDgedeelte. Ben zelf een paar weken geleden behoorlijk ziek geweest. Had me zo verheugd op de eerste KID maar ik trok het gewoon niet om naar het ziekenhuis te gaan. Ben meer dan een week echt hondsberoerd geweest :sick:. Helaaspindakaas voor de KID dus. Maar komende maand gaan we ervoor. Vind het wel spannend allemaal! Ik zal jullie wel laten weten hoe het gaat. Groetjes van mij!!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo Nikki,

 

 

 

Zojuist lazen wij jou berichtje van 10 januari. Wij vroegen ons af of jullie nog steeds op zoek zijn naar een donor. Wij kunnen namelijk elk moment gaan starten met de behandeling in Geertgen d.m.v. de faire wederkergheid. Omdat jullie ook kiezen (of hebben gekozen) voor de faire wederkerigheid, willen wij ons via deze weg aan jullie voorstellen. Indien jullie nog geinteresseerd zijn, lees de onderstaande tekst van ons eens, die ook op de site van Stil Verlangen staat:

 

 

 

Hallo,

 

Wij zijn Linda en Bas, beiden 41 jaar, wonende in Noord-Brabant en reeds 10 jaar gelukkig samen. Door omstandigheden hebben wij op wat latere leeftijd pas geprobeerd zwanger te worden, en zijn nu dolblij met ons dochtertje van 2,5 jaar. We willen heel heel graag een broertje of zusje voor haar, maar na bijna 2 jaar via de m.m. weer zwanger proberen te worden (vervroegde overgang) , richtten we ons nu op een zwangerschap d.m.v. eiceldonatie.

 

Wij hebben hier ruim een jaar over nagedacht en zijn er volledig aan uit: wij zijn sowieso al heel dankbaar als wij überhaupt nog een keer zwanger mogen worden. Mijn vriend heeft een vaste baan en ik ben me weer volledig gaan richten op een studie en werk tijdelijk niet. Momenteel zijn wij in behandeling in Geertgen en uit testen daar (en eerder in Gent) is gebleken dat Bas zeer vruchtbaar is. In Geertgen kunnen wij meteen gaan starten d.m.v. de faire wederkerigheid, wat ook de wachttijd voor ons aanzienlijk korter maakt. Er is alleen toch een grote maar voor ons………Wij willen geen co-ouderschap maar wel dat voor ons toekomstig kind en onszelf de weg open blijft voor (gering) contact. Dat het dus geen 16 jaar hoeft te duren die er nu voor staan. En dit is niet mogelijk als we de behandeling toch doorzetten in Geertgen. Daarom proberen wij het alsnog op deze manier. Hoe dit contact dan ingevuld gaat worden en wat jullie wensen hieromtrent zijn, daar kan natuurlijk over gesproken worden. Ook over de vergoeding die wij willen geven voor bijv. reiskosten, hoormoonpreparaten.

 

Wij zijn allebei lichte types en hebben beiden blauwe ogen, daarom zoeken wij een donor die met ons overeenkomt. Nogmaals, deze beslissing hebben we niet zomaar genomen......het is voor mij ook een lang proces geweest om hier naartoe te groeien. Maar nu verlangen wij continue om nog een keer zwanger te mogen worden en evt. een ander stel/persoon te helpen. Wij stellen het op prijs als wij bovenstaande met jou/jullie vooraf persoonlijk kunnen bespreken. Mocht je dit aanspreken, mail ons dan: Lindaenbas@gmail.com

 

Hopelijk tot gauw,

 

groetjes Linda en Bas

Link to comment
Share on other sites

@Zwaan: hoe gaat het nu?

 

Alweer helemaal beter?

 

Wanneer kan je nu op voor de 1e keer KID?

 

 

 

Hier weinig te vertellen.

 

Wachten, wachten en nog eens wachten.

 

Vandaar de radiostilte denk!

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

Hoi iedereen, ik heb mijn eerste KID gehad! Het viel echt heel erg mee! En het was ook zo gepiept. Dus nu is het wachten geblazen. Dat valt niet mee. Ik vind het allemaal heel spannend. Maar meer dan wachten kun je nu niet doen.

 

 

 

Hoe gaat het met iedereen hier? Zijn er nog meer mensen bezig? En dreamer hoe gaat het met jou? Je moest nog wachten voordat je kon beginnen toch? Wachten is wel het toverwoord hier........

 

 

 

Doei doei

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi! Ik heb hier een tijdje niet geschreven en het is ook wel stil in dit hoekje van het forum. Toch niet zoveel mensen met KID bezig? Onze eerste poging is niet gelukt. Het zou wel te mooi om waar te zijn zijn. Nu gaan we eerst op vakantie :glasses1: en dan na de vakantie verder met de volgende poging. Ik laat jullie wel weten als het weer zover is en dan hopelijk met beter nieuws. Succes allemaal en doei!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zwaan!

 

 

 

Wat balen dat het niet gelukt is... toch 'n grote domper!

 

Ik zit ook in het KID traject, en dan ook nog in Arnhem. Het bevalt me daar echt supergoed! Heb er inmiddels 9 IUI's gehad en 2 keer IVF, en ga nu op voor IVF 3...

 

 

 

Fijne vakantie, kom lekker bij en succes nadien!

 

 

 

Groet Nanne

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi Nanne, Met mijn KID schiet het niet echt op als ik eerlijk ben. We zouden na de vakantie verder maar nu heb ik denk ik mijn eisprong gemist deze maand want ik kon hem met die testjes niet vinden. Heb jij dat ook wel eens gehad? En gebruik jij die testjes van Rijnstate of heb je iets anders gebruikt? Hopelijk volgende maand beter.

 

Hoe is het met je derde IVF afgelopen of zit je daar nog midden in? Groetjes van Zwaan

Link to comment
Share on other sites

@Nanne: jij hebt een dubbel donortraject dan zeker?

 

Heel apart, ik heb dat nog nooit gehoord.

 

Hoe is je 3e IVF gegaan?

 

En mocht de 3e IVF niet zijn gelukt, ga je hierna nog verder of houdt het dan op?

 

Lijkt me heel zwaar om alles alleen te doen zeg!

 

 

 

@Zwaan: wat balen dat je ovu testen niet posi werden zeg!

 

Ik heb daar ook last van en wil daarom gaan vragen voor echo's en/of bloedtesten (liever echo's want die bloedonderzoeken zijn pure drama geweest daar!)

 

Ik had vorig jaar de ene maand wel posi testen en de andere maand niet.

 

Maar wel altijd een eisprong.

 

Dit jaar wel 3 maanden achter elkaar posi testen gehad, maar mn ei kon dan zo 2-3 dagen later pas komen.

 

Dus echt lekker gaat het niet met ovu testen.

 

Ik heb 3 verschillende merken gebruikt trouwens en had het met alle 3.

 

 

 

Je zou kunnen vragen voor echo's en/of bloedtesten?

 

Want dit is gewoon zonde!

 

 

 

Hou je zelf bij of je wel een eisprong hebt gehad of niet?

 

Op welke dag was je begonnen met testen?

 

 

 

Echt balen dat je nu een ronde moet wachten meis.

 

 

 

Hoe gaat het verder met je?

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

@Dreamer: ik snap er ook niks van. Tot nu toe altijd braaf een positieve ovulatietest behalve helemaal in het begin dan. Toen was het even zoeken. Maar afgelopen maand dus wel een vaag streepje telkens maar niet gelijk aan of meer dan de controlestreep. Dus dan telt het niet. Ik vind het maar raar. Hopelijk gebeurt het volgende maand niet weer zo. Ik kijk het de volgende ronde nog even aan en als het dan weer zo is ga ik ook om een echo vragen. Maar omdat dit eigelijk voor het eerst is wil ik het nog even aanzien. Verder gaat het hier goed hoor. We laten de moed niet zakken! Jullie ook niet he! Voor je het weet zijn de maandjes om en dan kunnen jullie ook aan de slag. Hopelijk zit het bij jullie meer mee als bij ons maar ook al waren de testjes deze maand niet positief wij blijven wel positief! Groetjes van Zwaan

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hallo Allemaal,

 

 

 

Ik wil jullie allemaal heel veeeeel succes wensen.

 

Ikzelf heb 13x IUI-D/KID gedaan.

 

de eerste keer was meteen raak!!! helaas bleek het buitenbaarmoederlijk te zijn :sad1:

 

Daarna is het helaas niet meer gelukt.

 

Toen moest de donor ook nog eens stoppen met donoren en kregen wij een ander toegewezen (keuze uit 3)

 

Nu heb ik net mijn eerste terugplaatsing voor IVF gehad...2 embryotjes. Ik zit nu op het wachtbankje.

 

Wat is het toch geweldig dat er mannen zijn die hun zaadcelletjes willen doneren he :icon_flower::toppie:

 

 

 

Liefs Colle

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

 

 

Ik heb hier een tijdje niet geschreven dus even een update. Tweede KID was ook mislukt en deze week de derde KID gehad. Dus nu is het wachten en duimen.

 

@Colle: spannend hoor. Ik zal ook voor jou duimen. Zitten we samen op het wachtbankje! Als ik lees dat je 13 keer IUI-D hebt gedaan dan ben ik nog maar een beginner. Bij ons in het ziekenhuis hebben we ook keuze uit 3 donoren. Of loop jij toevallig ook in Rijnstate? Alleen doen ze bij ons nog geen IUI maar alleen KI in de baarmoedermond. Als het na 6 keer niet gelukt is krijgen we dan een gesprek om te kijken hoe het dan verder moet. Ik hoop natuurlijk dat het wel binnen 6 keer lukt maar anders gaan we toch ook maar voor de IUI denk ik. Maar we gaan eerst hard duimen dat het deze maand raak is! Liefs van Zwaan

Link to comment
Share on other sites

@Zwaan: IUI-D en KID is volgens mij het zelfde. Alleen KID is de Nederlandse afkorting.

 

Wij hebben de behandelingen in Ziekenhuis Zevenaar gedaan..daar was geen wachttijd. Het donorzaad kwam wel uit Rijnstate.

 

Omdat ze IVF niet in Zevenaar doen heb ik nu wel de behandeling in Rijnstate..in samenwerking met Utrecht. (in Arnhem is de punctie en in Utrecht is de terugplaatsing)

 

De eerste keer was meteen raak..helaas buitenbaarmoederlijk.

 

Na 7 x IUI kreeg ik een kijkoperatie. Hieruit bleek alles goed te zijn.

 

Daarna nog 6 x IUI gehad en nu zit ik dus al een weekje op het wachbankje...te wachten...te wachten ...te wachten. Verschikkelijk. Onzeker word ik er van.

 

Nou Zwaan jij heel veel succes op het wachtbankje...we zitten helaas niet op hetzelfde wachtbankje want ik zit op die van de IVF.

 

 

 

Liefs Col

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Leuk wel, mijn moeder denkt ook een meisje 😊 Ik vind het een fijne gedachte dat de kleine nu levensvatbaar is en dat de kansen op overleven elke dag en elke week groter worden. Ja, ik voel hem/haar elke dag bewegen, niet de hele dag door want die slaapt ook veel nog, ik voel de kleine voornamelijk als ik zelf rustig zit, op het werk regelmatig, maar ook savonds als ik op de bank zit, als ik zelf druk doende ben dan voel ik niks. Kan zo een paar uur lang niks voelen en dan ineens, hop dan is die er weer. Het voelt heel bijzonder, dit zo is voor mij ook wel nieuw. Ik heb wel een zoon, maar hem voelde ik pas heel laat ivm voorliggende placenta en toen ik hem eenmaal voelde was hij ook zo sterk al dat ik echte schopjes voelde, bij dit kindje heb ik de placenta op de achterwand liggen, dan voel je het veel eerder. Nu begon het met wat 'plopjes' ergens zo tussen week 16 en 17, maar daarna dagenlang niks, dus dacht dat het mijn darmen waren ofzo en toen een weekje later voelde ik 'geroezemoes' in mijn buik. Het is lastig uit te leggen wat je precies voelt, maar ja, gerommel dus allemaal en ik voelde dat alleen maar als ik heel rustig zat of lag. Dat geroezemoes werd wel steeds meer en toen ik de 20 weken echo had toen was echt duidelijk dat ik echt de kleine voelde. En toen zag ik ook zeer duidelijk op de echo dat die heel veel bewoog, de echoscopiste vond het een woelwatertje en hij of zij lag ook regelmatig in de weg met een arm of een been, moest ze weer even tegen mijn buik aan tikken zodat die weer ging verliggen. Die lag dus geen minuut stil, de hele 40 minuten dat ik daar naar die tv heb liggen staren, vol ongeloof lag die met de benen en de armen te wapperen en te zwaaien, lag ondersteboven, op de zij, onder in mijn buik op de rug met de benen omhoog, het was zo prachtig om te zien. Ik had dit ook nog nooit zo gezien en ik hoop, @Paulma dat jij en de andere meiden hier dat ook minstens 1 maal mogen meemaken want het is machtig mooi, ontroerend, fantastisch om te zien, ik heb geen woorden gewoon. Sinds een week of 2 voel ik echt duidelijke schopjes naast het geroezemoes en inmiddels voel ik de schopjes ook aan de buitenkant tegen mijn hand aan. Het voelt zo fijn en bijzonder dat ik dit allemaal nu veel vroeger voel dan met mijn zoon destijds. Alsof mijn lichaam zelf heeft bedacht dat ik dat wel nodig zou hebben nu. 😅 Ja, druktemakertje, is me nu 2x gezegd. Het werd ook gezegd bij mijn zoon toen die net geboren was en het bleek ook een druktemakertje te zijn, vol leven, heb er de handen vol aan gehad en ik vond het heerlijk, dus dat lukt me nog wel een keertje. Heb liever eentje vol energie die je moet afremmen dan eentje die je telkens aan moet duwen zeg maar. Ja precies dat Paulma, schadelijk is het zeker niet, het brengt jou tot rust wat ook heel fijn is en als het een klein beetje meehelpt, je weet maar nooit natuurlijk, dus lekker zo mee doorgaan, lekker genieten, relaxen en dan ga je topfit je derde poging in, dan sta je er gewoon goed voor en wie weet helpt het wel een beetje en heb je nu net dat ene beetje nodig om het wel te laten slagen. Ik ben deze poging heel erg op mijn eigen gevoel af gegaan, heb dus ook die Ascal geweigerd die ze me de vorige keer hadden voorgeschreven, ze kunnen me 100 keer zeggen dat de kleine niet gestorven is aan die Ascal, maar voor mij voelde het helemaal niet goed om dit weer te gaan gebruiken, ik had een gezond kindje en ik slikte die troep en hij ging dood, zo voelde het voor mij en zo zal het altijd blijven voelen, dus toen ze daarover begonnen heb ik letterlijk gezegd 'die troep slik ik nooit meer' vonden ze overigens ook prima hoor, want je bent natuurlijk vrij om iets wel of niet te willen. En zo heb ik ook aangegeven liever bij de verloskundige te blijven dan in het ziekenhuis. Voel me veel fijner bij die lieve meiden van de verloskundige praktijk, ik doe nu gewoon nog steeds wat voor mij goed voelt. Hoop moeten we altijd blijven houden Paulma en positief blijven ook, dat is verdomd moeilijk en valt niet altijd mee en ik ga heel hard voor jou meeduimen hoor, want ik gun het je zo!  
  • Ja, ze (ik ga er gewoon in mee dat het een meisje is) moet nog lekker een paar maanden blijven zitten. Maar toch erg fijn om te weten dat het kindje nu levensvatbaar is. Geeft toch wat rust. Voel je haar elke dag? Ik ben nog nooit verder dan 8,5 week gekomen dus heb nog nooit een kindje gevoeld van binnen. Het lijkt me zo bijzonder! En ze is dus een druktemakertje?! Maak je borst maar nat! hihi. Heb je al namen bedacht voor zowel een jongetje als meisje? Alles kan steeds concreter worden! Het is je mega gegund om dit allemaal te mogen ervaren en er van te genieten! Ik kijk precies zo aan tegen Accupunctuur. Ik geloof niet dat dit in eens het verschil maakt. Maar inderdaad schadelijk is het niet en omdat ik merk dat ik er zo ontspannen van raak is het perfect! Het voelt echt even als self-care.  Ik zal jullie laten weten hoe het proces verloopt! Maar ga er ook vanuit dat er een terugplaatsing zal zijn in oktober 😄 zo ver ik kan hou ik hoop en ben ik positief!  Knuffels      
  • Daar ga ik ook voor met jou @Paulma 3x scheepsrecht! Ik ga keihard duimen weer hoor voor jou en alle andere meisjes hier. Dat wordt idd vaak gezegd, is zwaarder als je 'ouder' bent, maar voor mij gaat dat niet op. Mentaal was het wel een hele rollercoaster hoor, maar dat komt natuurlijk door het traject en wat er vorig jaar is gebeurt, maar fysiek, nee, tot nu toe best wel een eitje eigenlijk tot nu toe, maar ja, ga de laatste maandjes in dus maar afwachten hoe dat dan gaat. 😅 Ik heb zelf heel sterk het gevoel dat het een meisje is, mijn moeder ook, maar meeste mensen lachen me keihard uit, meisje? Hell no, jij bent geen meisjesmama, jij krijgt een jongen. We zullen het zien. Ik heb het zelf niet stiekem gezien, met de 20 weken echo vroeg ze aan me vooraf of ik het wilde weten, toen ik zei van niet zei ze dat ze me dan ging vragen de ogen dicht te doen als ze in de buurt van dat gedeelte kwam zodat ik het ook niet per ongeluk wel kon zien, dus dat heb ik braaf gedaan en heb ook niet gespiekt. Ik weet het dus echt niet, ik hou wel van een verrassing. Vandaag is the big day, vanaf nu is de kleine levensvatbaar en zullen artsen alles in het werk stellen om de kleine te redden mocht die besluiten ik vind het mooi geweest, maar ik hoop dat die nog een maandje of 3 binnen blijft hoor. Vind het wel een fijne gedachte. Het (inmiddels zeer duidelijk) voelen van leven maakt wel dat de angst wat meer naar de achtergrond aan het verdwijnen is en dat ik er steeds meer vertrouwen in krijg, ik kan zo genieten van deze kleine druktemaker in mijn buik. Het is zo'n wonder en ik ben zo dankbaar dat ik dit in mijn allerlaatste poging toch nog mag meemaken. Ik kan soms gewoon niet eens de woorden vinden om uit te drukken hoe ik me voel. Wat spannend dat je weer onderweg bent Paulma. Die deca prikken vond ik ook niet fijn, hele vervelende spuitjes waren dat. Cetrotide vond ik ook vervelend, kreeg ik altijd jeuk van daarna. Ah, maandag echo, eitjes tellen, ik hoop dat ze er flink wat zien. Dan is het altijd nog afwachten hoeveel er mee gaan doen natuurlijk. 11 oktober punctie dus dat wordt dan half oktober een terugplaatsing (ik bekijk dat gewoon positief hoor Paulma 😊). Wordt spannende tijd dan iig de laatste weekjes van oktober voor jou, maar ik ga gewoon met je meeleven en meeduimen. Van acupunctuur hoor en lees ik vaak wel goede verhalen, je schijnt dat ook een maand of 3 vantevoren al mee te moeten beginnen, dus dat doe je goed, je bent mooi op tijd begonnen. Als het jou rust brengt dan heb je dat er al mee gewonnen. Of dat soort dingetjes helpen, dat zullen we nooit weten, maar kwaad kan het zeker niet. Ik heb mijn laatste poging ook alles uit de kast getrokken, geen acupunctuur, want dat mocht allemaal niet toen, dus daar had ik geen tijd genoeg voor, maar ik heb wel een baarmoedermassage laten doen en ook braaf daarna gedaan wat ze me geleerd had. Of het daardoor kwam of niet, dat zal ik nooit weten, maar ben wel zwanger en de kleine is ook nog eens blijven zitten. De massage is goed voor de doorbloeding wat een innesteling dan zou bevorderen en het maakt de baarmoeder ook warm en ook dat zou meehelpen. Ik had zelf echt nooit gedacht dat ik zoiets zou doen, maar ja, je probeert alles om het maar te laten slagen. Dus vooral doen waar jij je goed bij voelt Paulma, voor ieder is dat weer wat anders. En ook al zijn het op zichzelf misschien geen wondermiddelen, alle kleine beetjes bevordering kan helpen.  
  • Ja, mega dubbel! Maar eens, ik ga nu voor 3x is scheepsrecht!!💪 Fijn dat je je goed voelt en het best gemakkelijk af gaat. Super prettig en voor ons ook een mooi voorbeeld. Want je leest inderdaad wel eens dat het zwaarder is als je ouder bent, maar dat hoeft dus helemaal niet! Lekker af en toe op die wolk springen. Heb je al een gevoel of het een jongetje of meisje gaat worden? Niet stiekem iets bij een echo gezien? 😉  Ik snap helemaal dat die grens van levensvatbaar een mijlpaal is, met de ervaring die je hebt. Hopelijk ga je hierna alleen nog maar op je wolkje zitten en genieten! Ik heb de eerste drie keer Decapeptyl gezet, dit is zeker mijn favo spuit niet (als je daar al van kan spreken) maar ik ben weer onderweg! Morgen de laatste keer de pil en komende maandag de eerste echo. Dan hoor ik ook wanneer en hoeveel Gonal-F ik zal gaan spuiten. Als ik naar de twee eerdere ICSI pogingen kijk zal een eventuele punctie richting 11 oktober plaatsvinden. Let's see, eerst maar eens kijken hoeveel follikels er zichtbaar zijn en mee willen gaan doen. Ik doe trouwens al een maand of 2 wekelijks Accupunctuur. Ik merk dat ik er echt ontspannen van wordt en wil alles uit de kast halen...  Hoe is het met de andere dames?  Liefs voor jullie allemaal
  • Wat heb je dat mooi verwoord @Paulma alle gevoelens die je bij dit traject hebt en zo is het voor velen van ons denk ik. Het is gewoon een loodzwaar traject, mentaal en voor sommigen ook fysiek. Ik heb dat ook ervaren, zeker als je dan ook nog een miskraam moet doorstaan, dat maakt het allemaal extra heftig. Ik vond de mislukte pogingen ook heel verdrietig, maar die vielen in het niet bij het verdriet wat ik voelde na de miskraam. Dat zal voor jou ook zo voelen denk ik. Het is teleurstelling op teleurstelling en een bult verdriet en dat is echt zwaar. En als het dan wel gelukt is zelfs dan kun je er niet of minder van genieten omdat je bang bent dat weer te verliezen. Ik kan me heel goed voorstellen dat uitspreken ook heel verdrietig is en ergens een opluchting zodat je weer verder kunt met je leven dat toch enigszins on hold staat en in het teken van behandelingen en leven tussen hoop en vrees. Het voelt allemaal zo dubbel he? Hopelijk is 3x scheepsrecht voor je en gaat ICSI 3 jullie gewoon dat prachtige kindje brengen. Hoe ik me voel verder, nou ja, op zich wel goed nog steeds, de zwangerschap gaat me best gemakkelijk af, eigenlijk best wel hetzelfde als destijds met mijn zoon, heb ook niet het idee dat het zwaarder voor me is nu dat ik 'oud' ben. De roze wolk drijft hier steeds vaker voorbij en ik begin er steeds meer en meer vertrouwen in te krijgen, al bekruipt de angst me ook nog weleens. Dat ik al een hele poos leven voel helpt wel mee ook aan het vertrouwen en mijn buik is de laatste 2 weken echt mega aan het groeien. 😱 Nog een paar daagjes en dan heb ik de grens van levensvatbaarheid bereikt, dat is toch ook wel een mijlpaaltje hoor. Heb ook alles geregeld wat er te regelen viel, mijn verlof, mijn plan na mijn verlof, de kinderopvang, kraamzorg, kamertje is besteld en wordt over een paar weekjes geleverd, blije dozen gehaald her en der, dus ja, alles in kannen en kruiken hier 😊  
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use