Jump to content
Sign in to follow this  
sofie

Aperitiefhapjes

Recommended Posts

Courgettemousse met ham

 

Voor 10 glaasjes

 

5 sneetjes gedroogde ham (Serrano)

 

1 courgette

 

2dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2dl heet water)

 

1 dl room

 

2 blaadjes gelatine (1,6 g elk)

 

Peper & zout

 

 

 

1)snij de courgette in kleine stukjes en kook in 2 dl kippenbouillon gedurende 20 minuten. Week ondertussen de gelatineblaadjes even in koud water. Mix de gare courgette fijn met de helft van de kippenbouillon. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en meng goed. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout

 

2)leg op de bodem van elk glaasje 1/3 sneetje gedroogde ham (in reepjes gesneden) en verdeel er de courgettemousse over. Laat enkele uren opstijven in de koelkast en versier met restjes ham bij het opdienen

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 grote champignons

 

200g gehakt

 

1 teentje knoflook

 

1 el pijnboompitten

 

1 el gemalen parmezaan

 

Olijfolie

 

5 takjes peterselie

 

5 blaadjes salie

 

pezo

 

 

 

 

 

1)verwarm de oven voor op 180° C. Borstel de champignons droog schoon en verwijder het steeltje

 

2)Bak de knoflook en de pijnboompitten 5 minuten op een zacht vuur in 1 el olijfolie. Zet even aan de kant. Hak de salie en de peterselie

 

3)Vermeng het gehakt met de knoflook de pijnboompitten, de tuinkruiden en de gemalen parmezaan. Kruid met peper en zout.

 

4)Bak de champignonhoedjes kort op een hevig vuur in 1 el olijfolie. Zet ze in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.

 

5)Besprenkel ze met 1 el olijfolie. Zet ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer warm of lauw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borstel 1 bakje grote champignons schoon en verwijder de steeltjes.

 

Vul met 100g bacon in snippers. Leg er de blokjes blauwe kaas op.

 

Strooi er wat geraspte gruyere over.

 

Zet ze onder de grill en laat bakken tot de kaas gesmolten is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kip met champignons

 

 

 

Voor 4 personen

 

 

 

Snij 3 kipfilets in blokjes en bak ze kort in 10g boter.

 

Snij 250g champignons in plakjes. Bak ook deze kort in 10g boter. Doe er 2 fijngesneden sjalotjes en 125g gerookte spekblokjes bij en laat deze kort meebakken. Meng met de kipblokjes, (eventueel) 100g groene olijven en 2 el gehakte kervel. Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes. Lepel bij elke portie 1 el room. Kruid met peper uit de molen. Dek af met een plakje (diepvries)bladerdeeg en doreer. Maak in het midden van elk deegdekseltje een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use