Jump to content

Hallo


sloppyslayer

Recommended Posts

In januari 2001 zijn we gestopt met de pil, niet snel daarna kreeg ik hevige buikpijnen. Ik ging er vanuit dat dit normaal was omdat ik dit al had vanaf mn 17de. Deze buikpijnen waren immers de reden dat ik aan de pil was gegaan.

 

Mijn huisarts dacht er anders over en die stuurde me in augustus naar het ziekenhuis.....het was niet goed! Mijn eileider was gedraaid en ongeveer 3 keer zo groot. In dec werd ik geopereerd en alles was weer zoals het hoorde. (eerste jaar voorbij)

 

In januari verteld de Gyn dat er geen reden meer is om niet spontaan zwanger te worden en we moeten het een jaar zo proberen.

 

Niks!

 

2002 gaan we weer terug naar het ziekenhuis en we mogen starten met IUI, ik krijg ook puregon.

 

We hebben het 4 behandelingen volgehouden. Met twee pogingen.....dan denk je waarom 4 behandelingen twee pogingen.. Die andere twee keer kwam de eisprong in het weekend dan zijn er geen artsen in Zaandam aanwezig.

 

Er groeide steeds maar 1 ei-blaasje dus de kans was ook niet groter als bij een spontane cyclus. In mei gestopt met alles!

 

Dec. 2002 met spoed weer naar het ziekenhuis, ik had een eierstokcyste van 9 bij 6 cm! Deze hebben ze direct verwijderd en mijn eileider (die geopereerde) zat dicht en deze hebben ze weer open gemaakt.

 

Toen waren we het zat, we hebben een hond gekocht en dat is ons kind!

 

Maar ik bleef buikpijn houden en in mei 2007 ben ik toch weer naar de dokter gegaan. Nu in Zandvoort. Deze verwees me door naar het VU.

 

Hier kwamen ze er al heel snel achter dat er iets goed mis was met een van mijn eileiders en na het laatste ego onderzoek werd besloten dat ik geopereerd moest worden.

 

De eierstok die ze in Zaandam al tweekeer hadden geopereerd zat weer dicht, en volgends de arts redelijk snel na de laatste operatie. Hier zat zoveel vocht in dat hij een lengt gekregen had van 30cm! Alle pogingen van een zwangerschap na de eerste operatie zijn allemaal mislukt door deze eileider!

 

In het VU hebben ze hem jan2008 verwijderd. En nu mogen we eindelijk beginnen met IUI! Met na 3 mislukte pogingen IVF!

 

 

 

We zijn inmiddels al weer een jaar verder en we hebben de eerste IVF poging net achter de rug.

 

Op de punctie na viel het me reuze me. De punctie was 20 januari en ze hebben 17eitjes gevonden. Van deze 17 eitjes waren er 15 bevrucht. Hiervan hebben ze een terug geplaatst en er konden 13 ingevroren worden. Dus heel positief gegaan allemaal.

 

 

 

Vanmorgen heb ik een test gedaan en deze was Positief.....ik wil niet direct gaan juigen maar ik denk dat het gelukt is.

 

Morgen mogen we testen in het VU........maar helaas kan dit niet omdat ik geen auto heb en moeten we het uitstellen tot donderdag.............maar ik denk dat ik wel leuk nieuws ga krijgen.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Sandra

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sandra,

 

Jeetje da's een heel verhaal maar wel een met een goed einde! Een positieve test! Van harte gefeliciteerd. Daar droomt iedereen van op deze site. Succes met wachten! Na een positieve test duren de dagen heeeeeel erg lang. Maar eh wel van genieten he!

 

Groetjes van Nora.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sandra,

 

 

 

wat een spannende tijd en wat een ontzettend positief nieuws na 8 jaar. Ongelooflijk! Geniet er ontzettend van en succes morgen in het ziekenhuis bij de test. Dan over een paar weekjes een eerste echo met een kloppend hartje! We leven allemaal met je mee.

 

 

 

Succes,

 

Leonore

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use