Jump to content

Zaterdag in Kassa:zwangerschapstesten


Henne
 Share

Recommended Posts

Kreeg het volgende bericht in m'n mail:

 

 

 

 

 

 

 

Het consumentenprogramma Vara Kassa heeft onlangs een aantal zwangerschapstesten getest.

 

Natuurlijk ben jij ook benieuwd hoe de uitslag zal zijn!

 

Aanstaande zaterdag kun je deze uitzending zien op Nederland 1 om 18:55 uur. Mis het niet!

Link to comment
Share on other sites

Erg grappig item! En voortaan inderdaad maar Kruidvat. De Matcare Ultra waar ik een licht streepje bij had vonden zij niet erg duidelijk: De Mat Care Ultra verwart Janna: “Het streepje is zo vaag. Ik zou twijfelen…”. En zij was dus een flink aantal weken zwanger. Die doen we dus niet meer.

 

 

 

Voor wie het gemist heeft: op de site van kassa kun je het terugkijken en hier vind je de complete uitslag.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Ik vond deze kassa-test waardeloos.

 

 

 

De test werd uitgevoerd met dames die al super ver zwanger waren. De mensen die testen, zijn vaak rond hun nod, misschien een week erna, dus beetje jammer. Hun HCG is dan natuurlijk al superhoog. Ik had liever gehad dat ze een groep dames rondom hun NOD hadden laten testen, met dan een bloedproef oid ernaast. Dan had een betere uitslag gegeven denk ik.

 

 

 

Die test trouwens die eerste is geworden is echt een vreselijke test. Bah bah bah!! Ik heb namelijk daar eens een lichtpositieve test op een avond mee gehad, terwijl ik best veel gedronken had, en de volgende ochtend met ochtendurine dus hartstikke negatief. Ik vertrouw die test dus echt voor geen meter.

Link to comment
Share on other sites

Wat dat betreft heb je helemaal gelijk hoor, de test meet geen hcg gevoeligheid oid. Puur 'gebruiksvriendelijkheid'. In het topic 'voor de vroegtesters onder ons' heeft Pieneke een lijstje geplaatst met de hcg gevoeligheid per test.

Link to comment
Share on other sites

Hoe moeilijk het ook is een thuis test is nou eenmaal niet altijd goed. Een bloedtest kan echt uitsluitsel geven. En dan weet je ook de hoogte van het hcg hormoon.

 

Een lichte positieve test kan wijzen op een innesteling en de dag erna een negatieve uitslag betekend een vroege miskraam.

 

 

 

Te vroeg testen en 10 testen doen maakt je alleen maar gek.

 

 

 

Het hele traject bestaat uit wachten en geduld uitoefenen.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het ook best raar dat ze niet in ale ziekenhuizen een bloedtest doen. Maar ja, officieel mag je overal ook pas na je NOD testen en dáár zijn thuistetsen voor bedoeld! Het is wat Sandra zegt, te vroeg testen is een risico.

 

 

 

Ik las ergens dat als je positief test voor je NOD het is 60% (!!) van de gevallen nog mis gaat. Bij mij dus ook een keer. Maar ik moet wel zeggen dat ik daar tóch moed uit heb geput. Ik was heel blij te zien dat ik het me niet verbeeldde dat ik me anders voelde. En om te weten dat het dus wel moet kunnen. Ach, het is natuurlijk voor iedereen anders, maar je moet wel oppassen dat je jezelf niet gek maakt. Of te vroeg blij.

Link to comment
Share on other sites

hallo dames

 

 

 

Ik moet zeggen dat ik de thuistest steeds uitstelde, ergens durfde ik niet maar uiteindelijk op dag 15 na de punctie hield ik het echt niet meer, die namiddag een thuistest gedaan van kruidvat (2 voor € 11,-), was positief, dinsdagochtend voor de zekerheid nog een thuistest gedaab ook van Kruidvat (2 voor € 5,-) erg makkelijk deze test, nadeel: 5 min. wachten op de uitslag.

 

Woensdag weer dezelfde test als maandag en deze was ook weer positief en wat donkerder.

 

Uiteindelijk gisteren de bloedtest gehad, Brussel wil altijd 2 bloedtesten, op dag 17 na de punctie en ongeveer 5 a 7 dagen later, zij testen dan niet alleen het HCG, maar ook Oestradiol en Progesteron.

 

adhv. de 2de uitslag laten ze weten wanneer de echo zal zijn..

 

 

 

enne Henne nog bedankt voor je felicitatie!!

 

 

 

liefs

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use