Jump to content

hallo allemaal!!!


stef1978

Recommended Posts

24 feb, 19:55

 

 

 

Hallo allemal,

 

 

 

Ook ik zou me even kort voorstellen, Ik ben Stefanie en sinds 15 sept.2006 getrouwd met Willem. Wij wonen in het mooie friese Ferwert aan de weg naar Holwerd (pier naar Ameland)en hebben twee hele lieve en leuke honden! Sinds augustus 2005 zijn wij van de pil af en zijn in juli 2006 zwanger geworden, helaas eindigde die roze wolk gauw in een onweerswolk en had ik een miskraam. In januari 2007 was het weer raak ook die roze wolk werd een onweerswolk maar wel een hele grote, want naar dat ik voor een vroegtijdige echo naar het zh was werd er iets gevonden aan de buiten kant van mijn rechter eierstok iets van 2,5 mm groot. Er werd ons vermeld dat we waarschijnlijk een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hadden maar dat ie door het lichaam zelf al afgestoten werd omdat mijn HCG aan het daalen was, het gevolg hiervan werd een lange rit namelijk 2x per week naar het ZH voor bloed prikken en echo om alles in de gaaten te houden!!! 2,5 weken later waren de waarden aardig gedaald en mocht ik pas over 6 wk terug komen om te zien wat er dan nog zat en dat wat er zat was toen naar 6 wk ook helemaal verdwenen gelukkig!!!!

 

 

 

Wij dachten toen mooi dat hebben we gehad dus kom maar op voor ronde 3 maar helaas kwam die niet, in december 2007 werd ik geadviseerd om een kliniek in de buurt van Leeuwarden te benaderen in plaats van het ZH want daar hadden wij genoeg van! Naar goed met elkaar er over gepraat te hebben belde ik hun op Kliniek voor kinderloosheid het Barrahus in Wirdum. Ze waren er super aardig en er werd een afspraak gemaakt voor April 2008! Naar een persoonlijk gesprek in april 2008 zijn wij 1 cyclus later begonnen met IUI waar we alle hoop op hadden, helaas werd dat 5x een gebeurde er niks ondertussen kwam eruit dat ik een hele lichte afwijking heb aan mijn schildklier en dat bij mijn man het zaad niet altijd optimaal is! Vorige maand hebben we met de gyn besloten om ICSI te proberen en dat in Düsseldorf, naar menig spuit in de buik zijn wij woensdag 11 febr.jl. naar D'dorf vertrokken voor de punctie en vrijdag 13 febr. hebben we de TP gehad van 2 mooie emmy's. In totaal had ik 7 bevruchte eitjes en zit de rest in de vriezer. Woensdag 25e kreeg ik de bloed uitslag maar wist al dat deze ronde game over was, had de maandag ervoor al een lichte rose veeg en sinds woensdag licht bruine afscheiding en dat is bij mij altijd een teken dat mijn menstruatie eraan komt!!!

 

 

 

Heb op vrijdag 13 maart hebben we twee cryo's terug geplaatst gekregen en zitten nu dus op de wachtbank! 25e krijgen we de uitslag !

 

 

 

Naar 3,5 jaar, 5 pogingen IUI zonder resultaat en nu dit zakt mijn moed me aardig in schoenen en begin ik het sober in te zien!

 

 

 

Wanneer zou het ons nou gegund zijn om dat geluk met elkaar te delen.?!smiley_goodbye.gif

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

 

 

Welkom op het forum.

 

Wat een elende hebben jullie al meegemaakt. Echt niet normaal, gelukkig zijn jullie alles verder gezamelijk goed doorgekomen.

 

Hopen dat jullie 25ste een positief resultaat kunnen ontvangen.

 

 

 

Wat ik me wel afvroeg, is dat niet steeds een heel eind rijden voor jullie, naar Dusseldorf???

 

Ik wens jullie veel strekste toe en succes met wachten.

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

Hey Tammy,

 

 

 

Klopt het is een eind rijden maar we hoeven er alleen heen om de punctie en TP te doen! De rest gebeurd hier de echos en zo verder, het is een combinatie werking met de prive kliniek en D'dorf!

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig hoef je dan alleen 2x per maand naar Dusseldorf te gaan. Dan is het ook niet zo'n hele zware belasting om steeds heen en weer te rijden.

 

Wij zitten nu in het zh, vlakbij ons. Maar als we in de toekomst moeten overstappen naar ivf, moeten we voor de punctie en tp naar Rotterdam toe. Voor ons ook maar een 30 min rijden, maar zelfs daar zie ik al tegenop, vooral het combineren met werk enzo.

 

Is dat bij jullie een beetje te doen, de combi zoeken met werk? Veel mensen hebben daar problemen mee.

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

Hoi stef,

 

Poeh wat een verhaal. Heftig voor jullie hoor. en nu maar hopen dat het deze keer raak is. Bij mij werd april vorig jaar ook een lichte schildklierafwijking geconstateerd (te traag), die moest eerst helemaal goed zijn voordat wij mochten beginnen met de 1e x icsi. Sinds november is die op orde. Hoe zit dat bij jou? Het schijnt dat, als je schildklier waarden niet oke zijn, je een grotere kans hebt op een miskraam. Ik blijf nu ook nog steeds onder controle in het ziekenhuis. Wij moeten voor elk bezoekje een dik uur rijden naar het ziekenhuis. Wij zitten in utrecht en wonen bij zwolle. Het ziekenhuis zwolle wilde ons niet helpen dus gingen we op naar utrecht. Ik vind het belastend hoor. Voor elk wissewasje ben ik een halve dag kwijt, voor een echo of bloedprikken etc. Ik moet alles in utrecht doen. Nu heb ik een flexibele manager, geeft me alle ruimte dus dat is mazzel.

 

Mijn man zijn zaad is heel slecht, daarom moeten wij ook icsi.

 

heel veel sterkte de komende tijd

 

lieve groet,

 

esther

Link to comment
Share on other sites

Hai Stef,

 

 

 

wekom op 't forum en succes en sterkte met de laatste dagen wachten!

 

misschien een leuke tip: zet je zelf op 't wchtbankje. daar zitten meer wachtende meiden, kunnen we elkaar goed vasthouden en steunen (of eens afleiden als dat nodig is).

 

ik hoop dat de 25ste goed nieuws gaat brengen voor jullie!

 

Melissa

Link to comment
Share on other sites

Wat een verhaal Stefanie, jullie hebben al aardig wat voor de kiezen gehad.

 

 

 

Zelf slik ik mijn leven lang al medicatie ivm minieme werking schildklier (thyrax), het pcos (vergrote kans op overstimulatie) heeft ook te maken met de schildklierwerking. Sinds de behandeling is mijn dosis medicatie verhoogd, slik inmiddels dubbele dosis.

 

Een goed afgestemde dosis is wel bevordelijk voor een goede behandeling, te laag zou misschien wel eerder een miskraam in de hand werken.

 

Bij de site van Onze Lieve Vrouwengasthuis te Amsterdam staat een heel verhaal over schildklierwerking en zwanger willen worden.

 

 

 

Ik hoop dat 2009 meer geluk voor je zal brengen.

 

Liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use